گروه بورس-همایون دارابی: بورس اوراق بهادار روز گذشته شاهد تلاش معامله‌گران برای جمع‌آوری صف‌های فروش به ویژه در‌ گروه پیمانکاری بود. در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که افت شدید بهای مواد خام و نفت توجه عمده فعالان بازار را به خود جلب کرده بود. در این شرایط کارشناسان بازار در حالی صف‌های فروش در نمادهای وابسته به بازار جهانی را شاهد بودند که افت قیمت‌ها نیز شرایط مناسبی را پدید آورده است، اما عدم وجود تصویر روشنی از روند قیمتی در بازارهای جهانی سبب شده است تا عملا رکود بر نمادهای وابسته به این بخش حاکم شود که همین امر موجب شد دو نماد سنگ‌آهنی بورس دیروز مجموعا کمتر از ۵۰هزار سهم معامله شوند.در همین حال صف‌های فروش در نمادهای فولادی نیز بر جو رکودی این‌گروه افزوده است.

بهای بیلت در بازار داخلی کشورمان نیز متاثر از بازار جهانی همچنان در حال کاهش است، به گونه‌ای که بهای شمش خوزستان از رقم‌های ۶۶۰-۶۷۰دلار در هر تن به ۶۲۰-۶۳۰دلار در هر تن رسیده است. این ارقام با دامنه نوسان ۱۰دلار در سی‌اند‌اف بندر انزلی و بندر امام خمینی (ره) نیز حاکم است. در بازار دیروز افت نفت مانع از رشد پالایشگاه اصفهان شد، هر چند که سودآوری پالایشگاه اصفهان الزاما همسان با تغییرات نفت خام تغییر نکرده و عموما رفتار پیچیده‌ای در این زمینه وجود دارد.

در بازار دیروز تحولات حوزه سیاسی نیز مورد توجه بازار بود. در این بخش ادامه مباحث در مورد طرح مبادله سوخت هسته‌ای موضوع عمده است که در خبرگزاری‌های مختلف خبرهای متعددی در مورد آن وجود دارد.

در بازار دیروز متعاقب نوسانات سنگین در‌ گروه پیمانکاری دو‌گروه بانکی و خودرویی برای صدر نشینی بازار به رقابت پرداختند که در این میان کفه به سوی‌گروه خودرویی سنگین‌تر بود.

حضور ریاست‌جمهوری دکتر محمود احمدی‌نژاد در مراسم گشایش سایپا کاشان و آغاز تولید خودرو جدید این شرکت زمینه‌ای را برای تشکیل صف خرید سایپا فراهم آورد. در همین حال نمادهای ایران خودرو، زامیاد، گروه بهمن و سرمایه‌گذاری رنا نیز دیروز با رشد قیمت خود بازار را به سوی این‌گروه کشاندند.

در‌ گروه بانکی بانک سینا با توجه به برگزاری مجمع شرکت مخابرات و تقسیم سود ۳۰۰ریالی در موقعیت تعدیل سود قرار‌گرفته و به همین دلیل صف خرید قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرد. در‌ گروه بانکی بانک تجارت و صادرات نیز با رشد قیمتی ناشی از نزدیکی عرضه بلوکی این دو شرکت مواجه شدند.

در‌ گروه پیمانکاری دیروز توفانی از عرضه و تقاضا حاکم بود تا ۲۸میلیارد‌تومان از مجموع ۷/۶۱میلیارد‌تومان معاملات بازار دیروز به این‌گروه و ۵نماد صدرا، مپنا، ماشین‌سازی اراک، آذرآب و حفاری شمال اختصاص پیدا کند. در این‌گروه البته نگاه‌ها به سوی وزارت نفت و بحث واگذاری فازهای پارس جنوبی است. روز گذشته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از امضای قرارداد فاز ۱۹، فازهای ۲۲ تا ۲۴ و فازهای ۲۷ و ۲۸ با پیمانکاران ایرانی خبر داد و گفت: هم اکنون قرارداد این فازها در دست تهیه است و با آماده‌سازی مقدمات آنها، این قراردادها به زودی امضا می‌شود.

در بازار دیروز معامله ۳۵میلیون سهم صدرا و ۵/۱۹میلیون سهم مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران انگیزه‌ای را برای تشکیل صف‌های خرید در خارج از ساعت عادی معاملات در این دو نماد فراهم آورد.

در بازار دیروز در‌ گروه فلزی دیروز نماد دو شرکت ملی سرب و روی و فرآوری مواد معدنی بازگشایی شدند که براساس روش جدید بازگشایی، دامنه معاملاتی آنها شناسایی شد.

در‌ گروه شرکت‌های سرمایه‌گذاری تعدیل مثبت و شرایط پرتفوی سرمایه‌گذاری سایپا به جهش قیمتی این نماد به میزان ۶/۹درصد منجر شد.در مجموع بازار دیروز بازاری پرنوسان بود که در آن شاخص ۲۳واحد افت کرد. ارزش معاملات نیز به ۷/۶۱درصد رسید که ۴/۴۵درصد آن را‌ گروه پیمانکاری به خود اختصاص داد. از ۱۸۲نمادی که توسط کارگزاران دادوستد شد، ۹۳نماد با کاهش قیمت و ۸۳ نماد با رشد ارزش معامله شدند.