برگزاری گردهمایی سراسری مدیران شرکت تایدواتر
گروه بورس- گردهمایی سراسری مدیران ارشد شرکت تایدواتر با ارائه گزارشی از عملکرد شرکت در سال ۸۸ و تشریح برنامههای سال ۸۹ برگزار شد. مهندس عبدالحمید ملاحزاده مدیرعامل و عضو هیاتمدیره شرکت در ابتدای این مراسم به ارائه گزارشی از عملکرد شرکت تایدواتر تا پایان بهمن ماه سال ۸۸ پرداخت.
وی در خصوص پروژه سالویج گفت: این پروژه بعد از پروژه زیر دریایی «کورسک» روسیه دومین پروژه بزرگ سالویج در دنیاست و به عنوان بزرگترین پروژه سالویج در منطقه خاورمیانه مطرح است که با اجرایی شدن آن اعتبار شرکت تایدواتر به عنوان یک شرکت سالویج در منطقه به شدت افزایش مییابد.
ملاحزاده به فعالیتهای شرکت «وایزمولر» در منطقه خاورمیانه در بخش سالویج اشاره کرد و افزود: این شرکت که مقر اصلی آن در کشور بحرین است سالانه ۲ تا ۳میلیارددلار درآمد فقط از بخش سالویج کسب میکند.
مدیرعامل تایدواتر ادامه داد: پیشبینی شده است در سال ۸۹ حدود ۵درصد از درآمدها و سود شرکت تایدواتر از طریق پروژهها سالویج تامین شود.
افزایش ۲۱درصدی عملیات کانتینری
مهندس ملاحزاده در خصوص حجم عملیات کانتینری شرکت تایدواتر تا پایان بهمن ماه گفت: بر اساس آمارهای استخراج شده تا پایان بهمن ماه۸۸ به نسبت مدت مشابه سال ۸۷ حجم عملیات کانتینری در بندر شهید رجایی ۲۱درصد افزایش نشان میدهد و این در حالی است که مطابق تحقیقات صورتگرفته در ۸۵ بندر کانتینری دنیا بدون استثنا شاهد کاهش ۷ تا ۱۵درصدی عملیات کانتینری در مدت مشابه بودهایم.
وی ادامه داد: اواخر سال ۸۷، شرکت برای سال ۸۸ پیشبینی افزایش ۲۱درصدی حجم عملیات کانتینری را کرده بود که تحقق این پیشبینی نشاندهنده درستی برنامهریزیها در شرکت تایدواتر است.
ملاحزاده همچنین افزود: مقایسه عملیات کانتینری در سال ۲۰۰۹ نسبت به سال ۲۰۰۸ نیز نشان میدهد این رشد در مقایسه با تمامی بنادر دنیا ۱۰درصد بیشتر بوده است و در همین حال نرخ رشد متوسط فعالیتهای کانتینری در تایدواتر به نسبت متوسط رشد جهانی که ۶/۷درصد است، حدود ۴/۱درصد بالاتر بوده است. ملاحزاده با اشاره به افزایش چشمگیر عملیات کالاهای فله در بندر امیر آباد در سال ۸۸ از افزایش ۱۰درصدی حجم عملیات کالاهای فله توسط تایدواتر تا پایان بهمن ماه ۸۸ خبر داد.
وی پیش شرط تبدیل بنادر ایران بههاب منطقه خلیجفارس را افزایش میزان ترانزیت و ترانشیپ در منطقه عنوان کرد و افزود: تایدواتر خاورمیانه عملیات ترانشیپ را از سال ۸۸ آغاز کرد و تا پایان بهمن ماه با افزایش ۱۸۶درصدی فعالیتها در این بخش روبهرو شده و حجم ترانشیپ را از ۱۴۴هزار TEU کانتینر در سال ۸۷ به ۳۵۵هزار TEU کانتینر در ۱۱ ماه سال ۸۸ رسانده است.
مدیرعامل تایدواتر ادامه داد: با یک نگاه خوشبینانه تعداد کانتینر ترانشیپی که میتواند وارد ایران شود تنها یکمیلیون TEU کانتینر خواهد بود که این رقم زمانی به واقعیت تبدیل میشود که کشتیرانی ملی ایران از ترانشیپ کانتینر به کشور استقبال کند. وی در توضیح این مطلب گفت: متاسفانه شاهدیم کشتیرانی ملی کشور کانتینرهای ترانشیپی خود را با هزینه ۶۷دلار برای هر کانتینر به بندر جبل علی منتقل میکند اما حاضر نیست با رقم ۳۵دلاری این ترانشیپ را به بندر شهید رجایی بیاورد.
افزایش سرعت جابهجایی کانتینر
مدیرعامل تایدواتر با بیان اینکه در شهریور ۸۷ و زمانی که تایدواتر دست دولت بود سرعت جابهجایی کانتینر در بندر به ۵۷ کانتینر در ساعت میرسید اما در حال حاضر و با گذشت ۵/۱ سال از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی شاهد افزایش این سرعت و رسیدن آن به ۸۷ کانتینر در ساعت هستیم.
مدیرعامل تایدواتر از کاهش زمان حضور کشتیها در بندر شهید رجایی به حدود ۶ ساعت در سال ۸۸ خبر داد و گفت: این زمان یکی از نرمهای خوب بینالمللی است که خلاف گفتهها و جو سازیها علیه تایدواتر مبنی بر افزایش زمان خدمات دهی را ثابت میکند.
رشد ۳۸۰درصدی تجهیزات ملکی تایدواتر
مدیرعامل تایدواتر همچنین از افزایش ۳۸۰درصدی تجهیزات ملکی تایدواتر نسبت به سال ۸۷ خبر داد و افزود: بخشی از تجهیزات خریده شده از منابع بانکی بوده در حالی که بخش اعظم آن از محل منابع داخلی شرکت خریداری شده است و امیدواریم سازمان بنادر با فروش دیگر تجهیزات موجود در بندر شهید رجایی به ما موافقت کند تا مدل قراردادهای تایدواتر نیز تغییر کند. وی تعداد تجهیزات ملکی شرکت تایدواتر را ۸۶۴ دستگاه اعلام و خاطرنشان کرد: این در حالی است که شرکتی مثل DP Word در بندر جبل علی حدود ۲هزار دستگاه تجهیزات بندری دارد و در همین حال تجهیزات ملکی شرکتهای رقیب تایدواتر نیز در مجموع به تعداد تجهیزات ملکی تایدواتر نمیرسد. ملاحزاده با اشاره به خرید تجهیزات دسته دوم از امارات توسط برخی شرکتهای بندری تصریح کرد: این تجهیزات مربوط به قبل از سال ۲۰۰۵ بوده که خلاف قراردادهای سازمان بنادر وارد کشور شده است. وی همچنین به موضوع تجهیزات آماده به کار شرکت تایدواتر در بنادر مختلف اشاره کرد و افزود: در سال ۸۸، ۹۵درصد تجهیزات ناحیه هرمزگان، ۹۱درصد تجهیزات ناحیه مازندران و ۹۸درصد تجهیزات ناحیه خوزستان آماده به کار بوده است.
چشمانداز فعالیتهای تایدواتر مثبت است
عیسی رضایی رییس هیاتمدیره شرکت تایدواتر نیز در این مراسم دو نکته را به عنوان دلایل اصلی چشمانداز روشن تایدواتر در
سال ۸۹ عنوان کرد و گفت: لایحه هدفمند کردن یارانهها در صورت نهایی شدن موجب افزایش قیمت تمام شده قریب به اتفاق شرکتهای تولیدی میشود. اما در کنار مخابرات، تایدواتر دومین شرکت بورسی است که کمترین آسیب را از هدفمند کردن یارانهها خواهد دید.
وی افزود: با اجرایی شدن لایحه هدفمند کردن یارانهها واردات به کشور برای دو سال آینده حداقل بین ۲۰ تا ۴۰درصد افزایش خواهد یافت و همین مساله به افزایش سطح درآمدهای تایدواتر کمک میکند.
وی تصریح کرد: در سال آینده شرایط به گونهای رقم خواهد خورد که تایدواتر به صورت خصوصیتر درآمده و حرکتهای جدیدی را در سطح کشور و حتی بینالملل آغاز میکند. از جمله اینکه مذاکرات نهایی برای در اختیارگرفتن یک بندر بزرگ خارجی به پایان رسیده و امید میرود قرارداد آن بهزودی امضا شود.
همچنین محمد علی طباطبایی مشاور عالی مدیرعامل تایدواتر در این مراسم از تشکیل کارگروهی برای تدوین طرح جامع فعالیتهای شرکت تایدواتر برای ۱۰ سال آینده خبر داد. در ادامه این نشست نیز معاون اداری و مالی، مدیر امور برنامهریزی و مدیر ناحیه هرمزگان به ارائه گزارش عملکرد و برنامههای آینده شرکت پرداختند.
ارسال نظر