6/ 4درصد ایرانی‌ها سهامدارند

فارس- رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: جمعیت سهامداران حقیقی و حقوقی ایران تنها ۳میلیون و ۲۴۰هزار نفر است. علی صالح‌آبادی در دومین روز از همایش ملی تجارت الکترونیک با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اظهار داشت: اجرای این اصل می‌تواند به خواست ملی ایرانیان یعنی ایجاد کشوری آزاد، توسعه یافته، سربلند و برخوردار از پیشرفت‌های علمی، تحقق بخشد. وی حساس‌ترین نکته را در اجرای سیاست‌های کلی اصل «۴۴» محور قرار گرفتن بورس در واگذاری‌ها عنوان کرد و گفت: باید علت‌های این امر را در افشای اطلاعات، اطلاع‌رسانی شفاف‌ و یکسان، قیمت‌گذاری صحیح و براساس عرضه و تقاضا و از بین رفتن رانت‌های اطلاعاتی و در نهایت اعتماد جست‌وجو کرد.

به گفته رییس سازمان بورس، با توجه به گسترش تجارت الکترونیک، مشکلات موجود در نرم‌افزار کنونی معاملات و گسترش شبکه معاملات الکترونیک، سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای دستیابی به بورس الکترونیک نرم‌افزار جامع‌تر و قدرتمندتری خریداری کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این نرم‌افزار بر بستر سیستم عامل linux و windows مستقر است، از سرعت و ظرفیت امنیت بسیار بالایی نسبت به سیستم فعلی برخوردار است.

وی با بیان اینکه بومی‌سازی رابط کاربری نرم‌افزار نهایی شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار معاملات شامل یک حراج در ابتدای صبح و بازار عادی است و با راه‌اندازی نرم‌افزار جدید می‌توان چندین بازار و حراج در بازه زمانی مختلف بنابه گروه‌های متفاوت ایجاد کرد و با توجه به نوع بازار معاملاتی از جمله عادی، عمده، خرده‌فروشی محدود، خرید تامینی انجام شود. این در حالی است که در سیستم موجود چنین امکانی وجود ندارد.

رییس سازمان بورس ادامه داد: با توجه به گسترده بودن سیستم جدید نیاز به ساخت‌افزارهای خاص و دارای فناوری جدیدتر و برتری وجود داشت که تمامی آنها در حال حاضر خریداری و در محل سازمانی نصب شده‌اند.

صالح‌آبادی افزود: با نصب سامانه جدید بستر تجارت الکترونیک مبنی بر دریافت و پرداخت الکترونیکی (پایاپای وجوه) که هم‌اکنون در دنیا مرسوم است نیز ایجاد و کارگزاران و سهامداران می‌تو‌انند بدون مراجعه حضوری و صرف‌زمان بسیار کمی کلیه امور معاملاتی خود از جمله درخواست خرید و فروش سهام، پیگیری بازار و درخواست‌ها، برداشت و واریز وجوه مربوط، اطلاع از اخبار بازار و اطلاعیه‌های سازمانی را به طور مستمر و مطمئن انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: این نرم‌افزار دارای امکانات متعددی برای بخش‌های کارگزاران، بخش نظارت، بخش مرجع و بخش اطلاع‌رسانی است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در حال حاضر قسمت عمده‌ای از سامانه جدید فعال و به صورت موازی در حال آزمایش است، گفت: براساس برنامه‌ زمانبندی اعلام شده شرکت خدمات فناوری بورس، سامانه جدید معاملاتی تا پایان سه ماه سوم امسال اجرایی می‌شود و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی در ادامه با اشاره به وجود ۳ میلیون و ۲۴۰هزار سهامدار حقیقی و حقوقی در کشور، تصریح کرد: بدیهی است که نسبت به جمعیت ۷۰‌میلیون نفری کشورمان، این آمار چندان رضایت‌بخش نیست.

صالح‌آبادی افزود: بورس الکترونیک مجموعه‌ای یکپارچه است که نیازمند پیشرفت همگام سایر بخش‌ها می‌باشد، از جمله فراهم آمدن زیرساخت‌های مناسب مخابراتی، استفاده از امضای الکترونیکی که یادآوری می‌شود سازمان بورس به منظور ایجاد یک مرکز میانی درخواست خود را به وزارت بازرگانی ارائه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این بورس الکترونیک نیازمند راه‌اندازی سیستم «آرئی‌جی‌اس» بانک مرکزی می‌باشد تا تبادلات بانکی در مبالغ بالا و بین بانکی از این طریق در اینجا امکان‌پذیر می‌باشد.

صالح‌آبادی در پایان با اشاره به برنامه‌های آینده سازمان بورس، تهیه سیستم Post trade، تهیه و تدوین سند راهبردی IT بازار سرمایه و بین‌المللی کردن بورس را از جمله این برنامه‌ها عنوان کرد.