گروه بورس - مجید اسکندری: مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر در جمع خبرنگاران با اشاره به تحقق ۹۷درصدی EPS غدیر در سال گذشته، برنامه‌های آتی این مجموعه را تشریح کرد.

محسن معماری با اشاره به شرایط متاثر از بحران مالی جهانی گفت: پیش‌بینی ما براساس عوامل اقتصادی موجود در سال ۸۶، ارتقای سودآوری غدیر بود اما به دلیل رکود ناشی از بحران به ویژه در حوزه پتروشیمی، این پیش‌بینی محقق نشد، اما آنچه از رقم EPS مهم‌تر است، ماهیت EPS است.

سود پایدار

وی توضیح داد: غدیر در سال ۸۳ سود بالای غیرعملیاتی را تجربه کرد اما این سود ناپایدار بود زیرا در این سال سود شرکت به ۳۱۰میلیارد تومان، در سال ۸۴ به ۳۵۰میلیارد تومان، در سال ۸۵ به ۱۸۸میلیارد تومان رسید و در سال ۸۶ به ۱۶۰میلیارد تومان افت کرد.

معماری افزود: در سال ۸۷، سود شرکت به ۳۱۷میلیارد تومان رسید که از این میزان، تنها ۲۰میلیارد تومان آن (۶درصد) غیرعملیاتی بود و ۹۴درصد سود، عملیاتی بود و این سود ارزشمند است و امکان استمرار و پایداری دارد.

مدیرعامل غدیر ادامه داد: سهامداران غدیر می‌توانند حساب درازمدتی روی این مجموعه داشته باشند و ما پیش‌بینی سال بعد و سال‌های بعد را بر این اساس انجام دادیم.

افت پتروشیمی‌ها دلیل اصلی تحقق نیافتن سود

وی درباره وضعیت پرتفوی شرکت به خبرنگاران گفت: در سال ۸۶، انتظار داشتیم برای سال ۸۷ رقم ۴۲۰میلیارد تومان سود کسب شود اما به دلیل افت ۱۷۰میلیارد تومانی در بخش پتروشیمی، سود پیش‌بینی ۲۳۰میلیارد تومانی در این بخش، به حدود ۵۰میلیاردتومان رسید و این به معنای کاهش ۲۵تومانی در سود هر سهم به شمار می‌رود.

معماری افزود: در بخش ساختمان نیز پیش‌بینی کردیم که به ۱۲۰میلیارد تومان سود دست یابیم، اما با شرایط کنونی این بخش، EPS مربوط به این بخش نیز تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.

از سوی دیگر در حوزه سیمان نیز با چالش مازاد تولید و کاهش نرخ فروش روبه‌رو هستیم که به کاهش سود منجر می‌شود.

معماری سپس گفت: ما با تدابیر اتخاذ شده، وعده ۴۶۱ریال به سهامداران دادیم، یعنی افت بین ۴۰ تا ۵۰درصدی بنگاه‌های اقتصادی دنیا را با افت ۱۴درصدی کنترل کردیم.

سود ۷۰۰ریالی در سال ۸۹

مدیرعامل غدیر خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما برای سال ۸۹ تحقق حداقل ۷۰۰ریال سود برای هر سهم است که البته در مجمع اعلام نشده است. به عبارت دیگر ما ۴۳۰میلیارد تومان سود برای سال ۸۹ پیش‌بینی می‌کنیم و بر این باوریم که این روند پس از سال ۸۸، با رشد ۲۰ تا ۲۵درصدی ادامه خواهد یافت.

وی در ادامه به برنامه‌های آتی شرکت اشاره کرد و گفت: فعالیت شرکت در حوزه خدمات مالی و تجاری، صنایع، نانوتکنولوژی و گردشگری مهمترین سرفصل‌ برنامه‌های آتی ما است.

استراتژی سه‌گانه جبران

معماری در پاسخ به خبرنگار دنیای اقتصاد درخصوص برنامه شرکت برای جبران افت بخش پتروشیمی پرتفوی غدیر گفت: مالکیت عمده غدیر در مجتمع‌های پردیس (۵۱درصد) و زاگرس (۳۴درصد) خلاصه می‌شود و ما قصد داریم نخست با جلب مشارکت خارجی این بخش را توسعه دهیم وی توضیح داد: در حال حاضر با سه مجموعه از کشورهای نروژ، انگلستان و هندوستان در حال مذاکره هستیم و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بتوانیم با حفظ مالکیت ۶۱درصدی خود در شرکت‌های یاد شده، ۴۹درصد سهام آنها را واگذار کنیم.

معماری سپس گفت: انتقال پتروشیمی‌ها از بازار اولیه به بورس به منظور روان‌شدن سهم این شرکت ها برنامه دوم ما برای جبران افت این بخش است.

وی افزود: سومین برنامه ما برای جبران افت پتروشیمی‌ها، جذب سرمایه خارجی به منظور انتقال دارایی خود به صنایع پایین‌دستی خواهد بود.

معماری تاکید کرد: در حالی که در شرایط بحران جهانی، بسیاری از واحدهای پتروشیمی دنیا در حال تعطیلی هستند، ما واحدهای خود را حفظ و نگهداری کردیم و در حال حاضر که نرخ متانول از ۱۲۰دلار به ۲۰۰دلار و اوره از ۱۶۰دلار به ۳۰۰دلار افزایش پیدا کرده، بنابراین در سال‌های آینده، در حوزه پتروشیمی، سودآوری بالایی را تجربه خواهیم کرد، ضمن اینکه ارزش فعلی دارایی‌های غدیر در این بخش ۵/۱میلیارد دلار است.