گزیده مهم‌ترین اخبار بازار سهام کشورهای خاورمیانه در یک هفته گذشته منتشر شد. اقدامات بحرین برای کاهش فشار تورم

مجلس بحرین لایحه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن، هزینه‌های دولت کاهش و ذخایر دولت جهت تسهیل در امر جذب بیشتر سرمایه‌گذاری در این کشور افزایش می‌یابد.

همچنین مجلس بحرین پیشنهاد کرد جهت کمک به کارمندان برای کاهش فشار تورم فزاینده، حقوق کارکنان بخش‌های دولتی و خصوصی افزایش یابد.

مجلس بحرین از دولت خواسته است که بر نرخ‌ها نظارت داشته باشد و به صورت شفاف آمار شاخص نرخ مصرف‌کنندگان را بررسی کند.

از دیگر پیشنهادات این مجلس به دولت بحرین، سرمایه‌گذاری در مناطقی است که بتوان از آن مواد غذایی ارزانتر (مانند مزارع کشور سودان) به‌دست آورد.

افزایش ۶۰‌درصدی مازاد تجاری امارات

گزارش جدید «صندوق بین‌المللی پول (IMF)» حاکی از رشد ۶۰‌درصدی مازاد تجاری امارات در سال ۲۰۰۸ و رسیدن این رقم به ۹/۶۵‌میلیارد دلار است.

در سال ۲۰۰۷ مازاد تجاری با ۱۶‌درصد رشد به ۷/۴۱‌میلیارد دلار رسیده بود. به گفته تحلیل‌گران علت این امر عمدتا افزایش صادرات کالاها و خدمات بوده است.

تقاضای هندوستان از سرمایه‌گذاران کشورهای خلیج‌فارس

هندوستان از سرمایه‌گذاران کشورهای خلیج‌فارس تقاضا کرد حدود ۵۰۰‌میلیارد دلار در پروژه‌های زیرساختی این کشور طی سال‌های آتی سرمایه‌گذاری کند.

«پرانا مهاراجه» وزیر امور خارجه هند اعلام کرد این سرمایه‌گذاری جهت کمک به «زیرساخت نامناسب» هند - که توسعه این کشور را مختل کرده - به کار خواهد رفت.

وی افزود: فرصت‌های بی‌شماری در بخش نفت و گاز از جمله پالایشگاه، لوله‌های نفتی و انبارهای ذخیره‌سازی مواد نفتی وجود دارد که باعث ترغیب سرمایه‌گذاران خواهد شد.

تورم، مشکل بلندمدت کشورهای خلیج‌فارس

محسن خان، مدیر منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد: تورم فزاینده، مشکل بلند مدت تمام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس (GCC) است؛ چرا که عمده عوامل افزایش قیمت‌ها ماهیتا کوتاه مدت نیستند.

وی افزود: عواملی مانند تاخیر در پروژه‌های ساختمانی و افزایش هزینه‌های واردات مواد غذایی مسائل کوتاه مدتی نیستند، از این رو این کشورها باید خود را جهت رویارویی با تورم‌های بالاتر آماده کنند.

IMF میانگین نرخ تورم در GCC را برای سال جاری ۱/۷‌درصد تخمین زده، درحالی‌که این رقم برای سال گذشته ۱/۶‌درصد بود.

پیش‌بینی GDPا ۳۰۰‌میلیارد دلاری ابوظبی تا ۲۰۲۵

گزارش «دپارتمان برنامه‌ریزی و اقتصاد ابوظبی» حاکی از رشد سه برابری تولید ناخالص داخلی (GDP) تا سال ۲۰۲۵ و به میزان سیصد‌میلیارد دلار است.

این گزارش GDP سال جاری را ۱۰۵‌میلیارد دلار تخمین زده است. در حال حاضر میانگین سرانه GDP در ابوظبی ۷۴هزار دلار است که در رده دوم دنیا قرار دارد.