فارس- رییس سابق سازمان خصوصی‌سازی اتهامات وارده در مورد رشا و ارتشا را به شدت رد کرد و گفت: سالم‌‌ترین و بهترین خصوصی‌سازی دنیا را انجام داده‌ام و کلیه کارها در نهایت صحت و سلامت و در چارچوب قوانین انجام شده است. کردزنگنه، درخصوص ۴ شرکت واگذاری شده به گروه امیرمنصور آریا (فولاد اکسین خوزستان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، ماشین‌سازی لرستان و تراورس)، افزود: براساس مدارک و مستنداتی که دارم، باید بگویم در جریان واگذاری خط و ابنیه راه‌آهن (تراورس) در سال ۸۸ دو گروه شرکت و قیمت پیشنهادی را مکتوب اعلام کردند. یک گروه قیمت بیش از ۶۵ میلیارد تومانی و گروه امیر منصور آریا هم قیمت ۱۳۰ میلیارد تومانی پیشنهاد کردند.

این شرکت سه بار آگهی مزایده شد، اما خریداری نداشت و بار چهارم با قیمت پایه ۱۱۰ میلیارد تومان عرضه شد.

کردزنگنه در پاسخ به اینکه آیا ارزشگذاری این شرکت درست و واقعی بود؟ تاکید کرد: چون قیمت‌گذاری همه شرکت‌ها علاوه بر اینکه توسط کارشناسان رسمی دادگستری انجام می‌شد در هیات واگذاری هم بررسی و در نهایت تصویب می‌شد. از طرف دیگر علاوه بر کارشناسان رسمی دادگستری، شرکت‌‌های مشمول واگذاری مجددا توسط برخی موسسه‌های حسابرسی هم قیمت‌گذاری می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر شرکتی در نوبت اول یا دوم به فروش نمی‌رفت، تجدید ارزیابی آن مجددا انجام می‌شد. از طرف دیگر ما همه کاره نبودیم و قیمت شرکت‌ها توسط هیات واگذاری انجام و تصویب می‌شد. حتی روش فروش شرکت‌ها از طریق مزایده، بورس یا مذاکره به همراه شرایط نقد و اقساط و شرایط فروش هم توسط این هیات تصویب می‌شد.

این در حالی است که نمایندگان سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در جریان قیمت‌گذاری و فروش شرکت‌ها بودند. حتی از نمایندگان وزارتخانه‌ها و سایر مسوولان‌ مرتبط هم در جلسات مزایده دعوت می‌کردیم.

کردزنگنه درخصوص اینکه چرا هیات واگذاری فروش این ۴ شرکت را به مانند مخابرات منوط به تایید صلاحیت خریداران نکرد؟ تاکید کرد: چون این شرکت‌ها از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار نبودند. به طور مثال ماشین‌سازی لرستان بعد از یک بار که به فروش نرسید، به ارزش ۵/۴ میلیارد تومان معامله شد. بنابراین هیچ شرکتی به جز مخابرات با تایید صلاحیت خریداران واگذار نشد. حتی فولاد مبارکه و ملی مس با آن عظمتش چه برسد به شرکتی مانند ماشین‌ سازی لرستان.

این در حالی است که در سال ۸۸، سازمان یا دستگاهی مساله‌ای در مورد متخلف بودن گروه یاد شده به سازمان خصوصی‌سازی اعلام نکرده بود.

رییس سابق سازمان خصوصی‌سازی همچنین توضیح داد: در مورد واگذاری شرکت خط‌ابینه راه‌آهن مسائل پیمان‌ها و سوء‌استفاده از پیمانکارها و درباره گروه ملی فولاد هم سوء‌استفاده از سیستم بانکی و جعل گشایش اعتبار داخلی در دادگاه مطرح است. این در حالی است که تا‌کنون هیچ کس در مورد خصوصی‌سازی و سوء‌استفاده مساله‌‌ای را مطرح نکرده است.