رشد فرابورس در روز افت بورس
در روزی که شرکتهای بورسی با افت شدید قیمت سهام خود روبهرو بودند و بازدهی بورس ۲/۱ درصد نزول کرد کمی آن طرفتر سهامداران فرابورسی روزی متفاوت را تجربه کردند.
در روزی که شرکتهای بورسی با افت شدید قیمت سهام خود روبهرو بودند و بازدهی بورس ۲/۱ درصد نزول کرد کمی آن طرفتر سهامداران فرابورسی روزی متفاوت را تجربه کردند.
در بازار فرابورس دیروز نه تنها بیشتر نمادهای معامله شده شاهد رشد قیمت سهام خود بودند، بلکه ارزش کل معاملات این بازار نیز 66 درصد افزایش را نسبت به روز معاملاتی قبل تجربه کرد.
در این بازار حجم کل معاملات نیز با رشد چشمگیری روبهرو شد، به طوری که در مجموع ۴۷ میلیون سهم به ارزش ۸/۲۴۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین بیشترین حجم معاملات دیروز در اختیار نماد معاملاتی تجارت الکترونیک پارسیان بود به طوری که در بازار دیروز 14 میلیون سهم «وپارس» به ارزش 125 میلیارد ریال خرید و فروش شد.
براساس شایعات منتشره اقدامات اولیه برای ورود «رپارس» از فرابورس به بورس آغاز شده و بر این اساس تجارت الکترونیک پارسیان باید میزان سهام شناور آزاد خود را به ۱۰ درصد افزایش دهد. به نظر میرسد معاملات روزگذشته در راستای تحقق این هدف باشد.
از سوی دیگر روزگذشته نمادهای معاملاتی میراث فرهنگی و گردشگری به همراه حق تقدم آن، حق تقدم بانک گردشگری و حق تقدم بانک دی شاهد تشکیل صف خرید برای سهام خود بودند.
همچنین به دنبال صف خرید مزبور، هرکدام از نمادهای یادشده به ترتیب رشد قیمتی معادل ۹۶/۴، ۸۳/۴، ۸۴/۴ و ۸۰/۴ درصد را در کارنامه خود ثبت کردند.
این در حالی است که تنها 12 نماد معاملاتی از جمله همراه اول، فولاد آلیاژی یزد، آ.س.پ، بالاست و پتروشیمی پردیس با افت قیمت مواجه شدند.
روزگذشته در بازار دوم فرابورس نیز به جز معاملات بانک گردشگری، دو نماد پتروشیمی زاگرس و بانک الکترونیکی آرین نیز شاهد جابهجایی سهام خود بودند.
در این روز هرسهم «زاگرس» با سهصدم درصد کاهش به قیمت 12 هزار و 497 ریال رسید و این نماد با معامله بیش از دومیلیون سهم به ارزش 30 میلیارد ریال، سهم بسزایی در رشد معاملات دیروز ایفا کرد.
همچنین در این روز دومیلیون سهم «آرین» به ارزش دومیلیارد و ۶۹۰میلیون ریال خرید و فروش شد.
در بازار پایه نیز چهار نماد معاملاتی بانک تات، فنآوا، پتروشیمی امیرکبیر و سرمایهگذاری توسعه شمال به رقابت پرداختند که در این میان بانک تات با روانه کردن مبلغی معادل سه میلیارد و 299 میلیون ریال به عنوان باارزشترین نماد شناخته شد.
همچنین در این بازار ۳۱۵ هزار و ۷۴۰ سهم «فن آوا» به ارزش ۲۶۱ میلیون ریال، ۱۰۰ سهم «شکبیر» به ارزش ۱۷۰ هزار ریال، ۱۳۵ هزار سهم «وشمال» به ارزش ۲۵۲ میلیون ریال مبادله شد که هر سهم «شکبیر» و «وشمال» به ترتیب با ۵۳/۷ و ۲۱ صدم درصد افزایش به میانگین قیمت ۱۶۹۹ و ۱۸۶۵ ریال رسیدند.
در بازار ابزارهای نوین مالی نیز اوراق سه شرکت نفت، سامان و بانک کشاورزی خرید و فروش شد که در جزئیات این معاملات میتوان به جابهجایی 14 هزار و 750 برگه اوراق سپرده بانک کشاورزی 4 هزار و 610 برگه از اوراق اجاره سامان و دو هزار و 550 برگه از اوراق مشارکت نفت اشاره کرد.
آغاز و پایان پذیرهنویسی «آرمان»
همچنین صبح دیروز نماد معاملاتی بیمه آرمان در بازار سوم فرابورس بازگشایی شد و در حالی که مدت این پذیرهنویسی 7 روز بود، در نخستین روز آن به پایان رسید.
به گزارش خبرنگار ما، در اولین روز پذیرهنویسی بیمه آرمان، کل سهام مزبور معادل ۲۱۰ میلیون سهم به قیمت اسمی هر سهم هزار ریال پذیرهنویسی شد. در این پذیرهنویسی ۶۰ میلیارد ریال از طریق فرابورس و ۱۵۰ میلیارد از طریق بانک اقتصاد نوین انجام شد.
یادآور میشود شرکت بیمه آرمان 600میلیارد ریال سرمایه اولیه دارد که 390میلیارد ریال از طریق شرکتهای بانک تات، سرمایهگذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران، تعاونی مولیالموحدین و کیسون تامین شده است. همچنین بیمه آرمان پس از شرکت بیمه ما، دومین شرکتی بود که پذیرهنویسی خود را از طریق بازار سوم فرابورس انجام داد.
آغاز پذیرهنویسی «میدکو»
همچنین از امروز پذیرهنویسی شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه در فرابورس آغاز میشود. براین اساس تعداد یک میلیاردو 750 میلیون سهم ناشی از سلب حق تقدم شرکت «میدکو» به مدت 5روز در فرابورس پذیرهنویسی میشود.
از امروز یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون سهم شرکت معادل ۱۰۰درصد سرمایه فعلی، از طریق فرابورس به روش سلب حق تقدم و قیمت هر سهم ۲۰۴۰ ریال پذیرهنویسی میشود و به سهامداران شرکت معادل همین میزان سهام جایزه تعلق میگیرد و پس از اجرای این پذیرهنویسی سرمایه شرکت به ۵هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال میرسد.
با توجه به اینکه سهام این شرکت در فرابورس پذیرفته شده است، معاملات آن از این طریق انجام خواهد شد.
عرضه ناموفق «سپیده جام توس»
از سوی دیگر روزگذشته بلوک 35 درصدی سهام شرکت سپیده جام توس به فروش نرفت. بر این اساس دیروز سازمان خصوصیسازی 1/164میلیون سهم معادل 35درصد از سهام شرکت سپیده جام توس را به قیمت پایه 281ریال در بازار سوم فرابورس عرضه کرد، که به دلیل نبود خریدار معاملهای بر آن صورت نگرفت و روی میز فروش باقی ماند.
شرکت سپیده جام توس، ۴۶۹میلیارد و ۲۵میلیون ریال سرمایه دارد و در تولید شیشههای اوپال و بسته بندی کالاهای مزبور و امور بازرگانی مرتبط فعالیت میکند.
ارسال نظر