گروه بنگاه‌ها: ترجمه فارسی کتاب «بازارهای سرمایه اسلامی، رویکرد مقایسه‌ای» در دومین روز همایش بانکداری اسلامی در سالن کنفرانس‌های توسن رونمایی شد.به گزارش موسسه دیده‌بان ای‌تی، شرکت توسن، ارائه‌کننده راهکارهای بانکی و پرداخت، امسال نیز یکی از کتاب‌های مهم حوزه بانکداری را ترجمه و هم‌زمان با هفته بانکداری اسلامی طی مراسمی با حضور نویسنده و مترجمان کتاب و اصحاب رسانه از آن رونمایی کرد.این کتاب که نوشته دکتر عبیدالله عصمت پاشا و دکتر عباس میرآخور است به همت شرکت توسعه سامانه‌های نرم‌افزاری نگین (توسن)، ترجمه و با مشارکت موسسه عالی آموزش بانکداری ایران انتشار یافته است.

مهندس علی‌اکبر نامداری، مدیرعامل شرکت توسن، دکتر امید ترابی، قائم‌مقام، مهندس عبدالحمید منصوری، مهندس فردوس باقری و مهندس رشیدی در این مراسم میزبان دکتر عبیدالله عصمت‌پاشا از کشور مالزی بودند. همچنین دکتر عزیز احمدزاده، سرپرست گروه مترجمان به اتفاق بهاره عریانی، یکی از مترجمان این کتاب در کنار خبرنگاران، دیگر حاضران این مراسم بودند.

مهندس نامداری در ابتدای این مراسم به حضور مستمر توسن در عرصه انتشار کتب حوزه بانکداری اشاره کرد و گفت: این رسالت اجتماعی شرکت توسن است که با نشر و گسترش مفاهیم بانکداری اسلامی و روند تکنولوژی به توسعه و بسط بانکداری الکترونیکی در جامعه پرداخته و دانش آن را در اختیار مردم و دست اندرکاران آن قرار دهد. وی ادامه داد: امیدوار هستیم که ثمرات ترجمه این کتاب را در ارتقای بانکداری اسلامی کشورمان شاهد باشیم. دکتر امید ترابی نیز در این مراسم گفت: اهمیت این کتاب و آنچه که آن را از کتب مشابه خود متفاوت می‌کند این است که در مورد ابزارهایی از بانکداری اسلامی در آن صحبت شده که پیش از این کمتر در مورد آنها خوانده‌ایم. ابزار مناسب بانکداری اسلامی از دغدغه‌های روزانه ما در این حوزه هستند، اما کتاب مناسبی درباره آن نداریم و این کتاب فصلی را به این زمینه اختصاص داده که این امر آن را از آثار دیگر این حوزه متمایز می‌کند. وی گفت: حسن این کتاب در آن است که ابزارهای استفاده شده در بازارهای مالی و کالا را در عرصه بین‌الملل و در کشورهای اسلامی مرور می‌کند که در ایران چندان پیشرفته نیستند.

قائم‌مقام شرکت توسن افزود: این کتاب در حوزه خود، اثری بسیار معتبر است و جنبه دایره‌المعارفی را برای حوزه سرمایه و مالی دارد که در دانشگاه‌های مالی و اقتصادی کشور مالزی تدریس و جزو منابع درسی دانشگاهی محسوب می‌شود. در ادامه مهندس باقری گفت: توسن و دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی روابط خوبی در قالب تفاهم‌نامه‌های آموزشی و پژوهشی دارند و در این راستا تلاش می‌شود که همواره در یک ارتباط مستمر و پویا این معرفی و شناساندن کتاب‌هایی از این دست به محیط‌های آموزشی کشور نیز میسر شود. مهندس منصوری نیز ضمن ارزشمند خواندن این کتاب برای بانکداری کشور اظهار امیدواری کرد که مطالعه و تعمق بر این کتاب به ارائه سامانه‌های الکترونیکی نوین بانکداری منجر شود که در تسهیل پیاده‌سازی ابزار بانکداری اسلامی در کشورمان مفید و کارساز باشند. وی این کتاب را مناسب مقاطع ارشد و دکترا دانست و افزود: بابت ترجمه این کتاب به زبان فارسی بسیار خرسندم و امیدوارم که برای پیشرفت بانکداری اسلامی در کشور ایران، مفید و خوب باشد.

عصمت پاشا، نویسنده کتاب بازار‌های سرمایه اسلامی نیز با بیان این مطلب که خواننده، نگاه مقایسه‌ای به بازارهای بین‌المللی و اسلامی را با هم در این کتاب خواهدیافت، افزود: نگاهی که در مالزی وجود دارد این است که باید تجربه کرد و با کسب تجربیات محصولات و خدمات را بهبود و ارتقا بخشید. نویسنده «بازار سرمایه اسلامی» تصریح کرد: وقتی این کتاب را بخوانید می‌بینید که چقدر زنده است و تمامی آن چیزی است که هر روزه در بازار اتفاق می‌افتد. چیزهایی که اینجا است بسیار اجرایی‌محور است و طی آن بیشتر از ابزارهای واقعی صحبت شده است.