سقوط ۷ درصدی اونس در یک ماه گذشته
طلا برای چهارمین هفته پیاپی سقوط کرد
گروه بازار پول: اونس طلا در هفته کاری گذشته نیز به سقوط خود ادامه داد تا در یک قدمی مرز ۱۲۰۰ دلار قرار بگیرد. هر اونس فلز زرد که دو هفته پیشروی قیمت ۱۲۲۸ دلار ایستاده بود، روز جمعه به قیمت ۱۲۰۳ دلار رسید. طلا در هفته کاری گذشته چند بار به نزدیکی مرز روانی ۱۲۰۰ دلار رسید و از آن فاصله گرفت، اما در آخرین روز کاری با لمس کانال ۱۱۰۰ دلار بالاخره به ۲۵ دلار افت هفتگی رضایت داد. پایینترین قیمت ثبت شده روز جمعه ۱۱۹۸ دلار بود. بازارهای مالی آمریکا روز دوشنبه تعطیل بودند، اما اونس در بازارهای فعال جهان به قیمت ۱۲۳۱ دلار رسید.
گروه بازار پول: اونس طلا در هفته کاری گذشته نیز به سقوط خود ادامه داد تا در یک قدمی مرز ۱۲۰۰ دلار قرار بگیرد. هر اونس فلز زرد که دو هفته پیشروی قیمت ۱۲۲۸ دلار ایستاده بود، روز جمعه به قیمت ۱۲۰۳ دلار رسید. طلا در هفته کاری گذشته چند بار به نزدیکی مرز روانی ۱۲۰۰ دلار رسید و از آن فاصله گرفت، اما در آخرین روز کاری با لمس کانال ۱۱۰۰ دلار بالاخره به ۲۵ دلار افت هفتگی رضایت داد. پایینترین قیمت ثبت شده روز جمعه ۱۱۹۸ دلار بود. بازارهای مالی آمریکا روز دوشنبه تعطیل بودند، اما اونس در بازارهای فعال جهان به قیمت ۱۲۳۱ دلار رسید. نشست دوشنبه شب وزرای دارایی منطقه یورو درباره یونان زودتر از موعد و بدون هیچ نتیجهای به پایان رسید، اما این خبر بیشتر بازار سهشنبه را تحتتاثیر قرار داد. دوشنبه صبح بازارهای مالی جهان واکنشهای انتظاری متفاوتی به برگزاری این جلسه داشتند. در حالی که روند بازارهای سهام و ارز نشاندهنده خوشبینی به نتیجه این نشست بود، بازارهای جهانی طلا با افزایش قیمتها مواجه شدند. انتشار دادههای بدتر از انتظار از اقتصاد آمریکا نیز به این روند کمک کرد.
اما اونس روز سهشنبه با سقوط شدید به قیمت ۱۲۰۹ دلار رسید. سقوط دومین روز هفته عمدتا ناشی از افزایش ریسکپذیری در بازارها و فروش فنی بود. روز سهشنبه شاخصهای سهام آمریکا دوباره نزدیک رکوردهای خود نوسان داشتند تا حرکت پول از بازار فلزهای گرانبها به سوی بورس ادامه پیدا کند. این امر به کاهش خرید طلا بهعنوان سرمایه امن دامن زد. همچنین چشمانداز فنی طلا در سه هفته پیش از آن دچار آسیب شده بود تا سهشنبه افزایش فروشهای فنی هم کاملا به چشم بیاید. البته روز سهشنبه دو عامل دیگر نیز به افت شدید فلز زرد کمک کردند. افت بهای نفت خام و رشد شاخص دلار از کف روزانه به ضرر قیمت طلا تمام شد.
اونس روز چهارشنبه تا نزدیک مرز ۱۲۰۰ دلار افت کرد، اما در ادامه روز از کف روزانه خود بالا آمد. افت قیمت این روز عمدتا ناشی از فروش فنی و عوامل کاهشی خارجی بود، اما انتشار صورتجلسه نشست ۲۸ ژانویه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو به رشد طلا در آخر وقت کمک کرد. صورتجلسه نشست اواخر ماه ژانویه بانک مرکزی آمریکا نشان میدهد که این بانک هنوز در مورد زمان افزایش نرخهای بهره صبور است. علاوهبر فروش فنی شکل گرفته تحتتاثیر روند سه هفته پیشتر، روز چهارشنبه تقویت شاخص دلار و کاهش قیمتهای نفت خام هم به افت ارزش فلز زرد کمک کرد. قیمت نهایی روز ۱۲۱۳ دلار بود. اونس پنجشنبه به بهای ۱۲۰۷ دلار رسید. این افت باز هم تحتتاثیر عوامل کاهشی خارجی صورت پذیرفت. طلا در این روز در نتیجه صورتجلسه افزایشی کمیته بازار آزاد فدرال رزرو رشد داشت، اما در پایان روز قیمتی کمتر از روز چهارشنبه را برای خود ثبت کرد. تقویت شاخص دلار و کاهش قیمتهای نفت عواملی بودند که توانستند اثر افزایشی صورتجلسه ژانویه بانک مرکزی آمریکا را معکوس کنند. ادامه خوشبینیها به انجام توافق یونان و اتحادیه اروپا نیز در این روز به کاهش ارزش طلا کمک کرد. با این همه جلسه روز جمعه «یوروگروپ» اهمیت بسیار بیشتری داشت.
وزرای دارایی منطقه یورو روز جمعه با یونان به این توافق رسیدند که برنامههای کمک مالی خود را موقتا تا چهار ماه دیگر تمدید کنند. این توافق به کاهش خرید طلا بهعنوان سرمایه امن منجر شد، گرچه نگرانیها ادامه دارد. اونس در این روز کانال ۱۱۰۰ دلار را لمس کرد، اما در نهایت به قیمت ۱۲۰۳ دلار رسید. به این ترتیب طلا برای چهارمین هفته پیاپی با افت روبه رو شد. ارزش اونس در یک ماه گذشته ۸۹ دلار معادل حدود ۷ درصد سقوط کرده است. این روند باعث شده کارشناسان برای روزهای پیشرو نیز ادامه افت فلز زرد را پیشبینی کنند. جزئیات این پیشبینیها به همراه زمان وقوع رویدادها و انتشار دادههای اقتصادی مهم را در گزارش فردای «دنیای اقتصاد» بخوانید.
ارسال نظر