حضور جهرمی در سومین کنفرانس بینالمللی کشورهای مشترکالمنافع
گروه بازار پول- سیدمحمد جهرمی رییس هیاتمدیره و مدیرعامل بانک صادرات به عنوان میهمان ویژه و سخنران اصلی در سومین کنفرانس بینالمللی کشورهای عضو اتحادیه ممالک مشترکالمنافع در جمع فعالان و مقامات پولی و بانکی کشورهای آسیایمیانه سخنرانی کرد. به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران در سومین کنفرانس بینالمللی کشورهای عضو اتحادیه ممالک مشترکالمنافع که با حضور مقامات پولی و بانکی کشورهای آسیای میانه و قفقاز در شهر باکو جمهوری آذربایجان برگزار شد، جهرمی مدیرعامل این بانک به دعوت رییس شورای بانکداران کشورهای آسیای میانه به عنوان میهمان ویژه و سخنران اصلی شرکت کرد.
جهرمی در این کنفرانس با اشاره به تغییرات نظام مبادلات پولی در جهان گفت: با تقویت ارزهای محلی و کاهش قابل ملاحظه سهم ارزهایی مانند دلار و ین ژاپن از مبادلات بینالمللی، جهان میرود که سبد ارزی کاملا متفاوتی را نسبت به گذشته تجربه کند.
عضو شورای پول و اعتبار با اشاره به تنوع ترکیب ارزهای رایج در مبادلات کنونی بر طراحی و استقرار نظام مبادلهای و الکترونیکی مناسب بین کشورها تاکید کرد و گفت: بر بانکهای مرکزی و بانکهای بزرگ هر کشور است که تعامل با سایر بانکهای مرکزی و برقراری رابطه ارزی متقابل بر مبنای واحد پول محلی کشورهای خود را در دستور کار قرار داده و با طراحی و استقرار نظام مبادلهای و الکترونیکی مناسب برای عملیات پایاپای و تسویه، نیاز کاذب و غیرحضوری به ارزهایی مانند دلار و یورور را حداقل در فضای تجاری بین کشورهای منطقه از بین ببرند.
دکتر جهرمی همچنین بر لزوم تقویت نظام اعتباری در منطقه و نیز لزوم توجه به کارآمدی ابزارهای پولی و مالی رایج در نظام بانکی بینالمللی تاکید کرد و درخصوص به کارگیری ابزارهای مشتقه و اوراق بهادار در نظامهای مالی گفت: اگر این ابزارها و اوراق بهادار، بدون پشتوانه کافی دارایی فیزیکی باشند، لاجرم محکوم به شکست هستند. طبیعی است که انگیزههای سفته بازی و سودآوری سریع و تصاعدی، بازار اوراق مشتقه را رونق میدهد.
وی پیشنهاد داد: بانکهای منطقه آسیایمیانه با همکاری بانکهای بزرگ خاورمیانه، برای استقرار نظام بانکداری اسلامی در منطقه برنامهریزی نموده و نقشه راه مناسبی را برای موفقیت در این مسیر تهیه کنند. وی گفت: نگاهی به آمارهای بسیار وسیع جمعیت مسلمان در منطقه و بازارهای رو به رشد در آسیای میانه، قفقاز، افغانستان، عراق و کشورهای حاشیه خلیجفارس، نوید دهنده موفقیت چنین اقدامی خواهد بود.
ارسال نظر