متوسط تقاضای بیمه عمر در ایران 4 دلار است

یک کارشناس بیمه عوامل ساختاری، اقتصادی، رقابتی نبودن صنعت بیمه و عملکرد‌ نامناسب شرکت‌های بیمه در بازاریابی این حق بیمه‌ها را از جمله عوامل عدم توسعه بیمه‌های عمر در کشور عنوان کرد. غدیر مهدوی در گفت‌وگو با فارس متوسط تقاضای بیمه عمر کشور را در سال گذشته حدود ۴ دلار عنوان کرد و اظهار داشت: این در حالی است که متوسط این حق‌بیمه در دنیا به ۳۷۰دلار می‌رسد.

عضو کارگروه بیمه اتومبیل سندیکای بیمه‌گران با اشاره به اینکه وضعیت حق بیمه‌های عمر ایران در مقایسه با سایر کشور‌ها ۹۲/۱‌درصد است، افزود: سرانه تقاضای بیمه عمر در ژاپن بالای ۲۹۰۰ دلار و در انگلستان حدود ۵ تا ۶ هزار دلار است.

مهدوی با تاکید بر اینکه بیمه‌های عمر به اندازه کافی جایگاه مناسبی در کشور پیدا نکرده‌اند، تصریح کرد: براساس تحقیقات صورت گرفته ۶۰درصد متوسط کل تقاضای بیمه در دنیا را بیمه‌های عمر تشکیل می‌دهند، در حالی که این آمار در ایران فقط ۶/۵ تا ۷ درصد است.

وی در خصوص علل گسترش تقاضای بیمه‌های عمر در سایر کشور‌ها، گفت: در کشور‌های پیشرفته به دلیل اینکه مردم تحت پوشش قرار گرفتن در این بیمه‌نامه را نوعی روش سرمایه‌گذاری برای آینده خود و خانواده می‌دانند، تمایل زیادی به خرید این بیمه‌نامه‌ها دارند.

این مقام مسوول بیمه از جمله دلایل عدم گسترش بیمه عمر در کشور را عوامل فرهنگی دانست و تصریح کرذ: شخصیت افراد در جامعه و اینکه تا چه میزان آینده نگر، ریسک گریز و برنامه‌ریز هستند را می‌توان از جمله دلایل عدم موفقیت بیمه‌های عمر در کشور بیان کرد.

به گفته وی عوامل ساختاری، اقتصادی، عدم رقابتی بودن صنعت بیمه و عملکرد‌ نامناسب شرکت‌های بیمه در بازاریابی این حق بیمه‌ها از جمله عوامل دیگر عدم توسعه بیمه‌های عمر در کشور است.

مهدوی با مقایسه‌ای میان حق بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری در بانک‌ها، اظهار داشت: بهترین قرارداد در بیمه‌های عمر، بیمه‌ عمر پس‌انداز است، اما به دلیل ایمنی و سود بیشتر پس اندازهای بانکی در مقایسه با بیمه عمر بهتر است و بیمه‌گذاران پس‌اندازهای بانکی را انتخاب کنند.

به گفته وی شرکت‌های بیمه باید در بیمه‌گری‌های خود توانایی جدا کردن ریسک‌ها را داشته باشند به صورتی که افراد با ریسک‌های مختلف را شناسایی کرده و حق بیمه‌های متفاوت ارائه دهند.

مهدوی از جمله راهکارهای حل بحران بیمه‌های عمر در کشور را رفتن به سمت فضای رقابتی جدی در این صنعت دانست و تصریح کرد: فضای رقابتی تاثیری در روند توسعه بیمه‌های شخص ثالث که نوعی بیمه اجباری محسوب می‌شود، ندارد در حالی که در بیمه‌های عمر فروشندگان باید به دنبال مشتریان بوده و خصوصیات و مزایای بیمه‌های خود را برای آگاهی آنها بیان کنند.

وی با اشاره به اینکه فروش و بازاریابی بیمه‌های عمر متفاوت است، گفت: با رقابتی شدن فضا برای بیمه‌های عمر در آینده می‌توانیم شاهد گسترش این حق‌بیمه‌ها در کشور باشیم.

مهدوی به نقش مؤثر شرکت‌های تخصصی در توسعه بیمه‌های عمر اشاره و خاطرنشان کرد: تقریبا در بیشتر کشورهای پیشرفته بیمه عمر توسط شرکت‌های تخصصی این بیمه ارائه می‌شود به صورتی که این شرکت ها با ارائه خدمات متفاوت بیمه‌های عمر توانسته‌اند این بیمه را برای مشتریان جذاب‌تر کنند.

وی در ادامه گفت: کشور می‌تواند بسیاری از خدمات خود را در قالب بیمه‌ های عمر به مردم ارائه دهد به طوری که مردم بفهمند که از سرمایه‌های خود می‌توانند در قالب وام‌های بزرگ جهت رفع مشکلات خود استفاده کنند.

این کارشناس بیمه از جمله دلایل عدم جذابیت بیمه‌های عمر را تورم عنوان کرد و گفت: تورم باعث کاهش ارزش سرمایه‌های افراد می‌‌شود که اگر سرمایه‌های عمر بیمه‌گذاران را به صورتی تنظیم کنیم که با تورم تعدیل شود، عمده مسائل حل خواهد شد.

مهدوی در ادامه افزود: اگر بیمه مرکزی می‌خواهد در مدیریت افزایش نفوذ بیمه‌های عمر در کشور موفق عمل کند، باید شرکت‌های بیمه‌ای را به سمت تشکیل شرکت‌های بیمه‌ای تخصصی متمایل نماید.

وی گفت: در حال حاضر به دلیل آنکه همه شرکت‌ها تمام فعالیت‌های بیمه‌ای کشور را بدون تخصص‌گرایی انجام می‌دهند، این صنعت نتوانسته آن‌چنان که باید و شاید عملکرد خوبی داشته باشد.