تعریف مشخصی از رابطه بدهی و سپردههای دولت در شبکه بانکی وجود ندارد
یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر شفافسازی در اصطلاحات بدهکار و طلبکار درخصوص بدهیهای دولت به سیستم بانکی، گفت: باید جزئیات این حسابها را از دید دولت و شبکه بانکی بررسی کرد تا ابهامات در این باره برطرف شود. قنبری در گفتوگو با باشگاه خبری فارس «توانا»، در خصوص ارائه آمارهای متفاوت بدهیهای دولت به بانکها، اظهار داشت: به منظور شفاف سازی در این مورد باید اصطلاحات بدهکار و طلبکار بودن دولت از بانکها و آمار و ارقام مربوط به این حسابها را از دید دو طرف بررسی کرد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بانکها تسهیلاتی را به دولت پرداخت کردهاند و در عین حال دولت نیز منابعی را نزد بانکها سپردهگذاری کرده است، افزود: هر کدام از این فعالیتها تعریف خاص خود را دارد؛ به گونهای که بانکها تصور میکنند سپردهای که دولت در اختیار آنها قرارداده است بدهی دولت به سیستم بانکی است، در حالی که دولت با هدف دیگری اقدام به واگذاری منابع در بانکها کرده است. وی از جمله طرحهای دولت را بازسازی نظام بانکی کشور دانست و گفت: ممکن است بانکها مبالغی را به حساب دولت واریز نمایند و دولت آن مبالغ را از آن خود بداند و همین مورد را میتوان از جمله مشکلات بین دولت و بانکها دانست.
قنبری در ادامه خاطرنشان کرد: سیستم بانکی کشور نیازمند بازسازی و اصلاح بوده به صورتی که با نقد و بررسی اصطلاحات ممکن است مطلبی پیش آید که هر دو در مورد آن توافق داشته باشند.
این کارشناس اقتصادی بررسی اصطلاحات و دیدگاههای مختلف را مهم دانست و تصریح کرد: به عنوان نمونه در خصوص گندم، که چه مقدار وارد کشور شده و به چه میزان مصرف میشود نظرات متفاوتی از سوی مسوولان این امر ارائه میشود که با بررسی دقیق اصطلاحات و دیدگاهها میتوان مانع این امر اقتصاد کشور شد.
ارسال نظر