سرمایه بانک اقتصاد نوین تا ۱۵۰۰میلیارد تومان افزایش مییابد
سود هر سهم بانک اقتصاد نوین ۴۵ تومان اعلام شد
بانک اقتصاد نوین هم «دنیای اقتصاد» را برگزید
گروه بازار پول - مجامع عمومیعادی سالانه و فوقالعاده بانک اقتصاد نوین با حضور نزدیک به ۹۵ درصد صاحبان سهام یکشنبه گذشته در محل سالن همایشهای رازی برگزار شد.
عکس: نگار متیننیا
بانک اقتصاد نوین هم «دنیای اقتصاد» را برگزید
گروه بازار پول - مجامع عمومیعادی سالانه و فوقالعاده بانک اقتصاد نوین با حضور نزدیک به ۹۵ درصد صاحبان سهام یکشنبه گذشته در محل سالن همایشهای رازی برگزار شد. از مهمترین مصوبات مجمع عمومیعادی سالانه این بانک میتوان به تصویب صورتهای مالی عملکرد سال ۱۳۸۸ و تقسیم ۴۵۰ ریال سود به ازای هر سهم برای سال مالی یاد شده اشاره کرد. بنابر پیشنهاد هیات مدیره بانک اقتصاد نوین و تصویب سهامداران، مبلغ ۳۷۵ ریال از سود هر سهم برای افزایش سرمایه این بانک منظور خواهد شد و مبلغ ۷۵ ریال نیز تا دو هفته آینده به حساب سهامداران حقیقی واریز میگردد. از دیگر مصوبات مجمع عمومی عادی سالانه بانک اقتصاد نوین، انتخاب روزنامههای دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی این بانک و انتخاب موسسه حسابرسی هشیار و آقای عباس هشی به ترتیب به عنوان بازرس اصلی و علیالبدل و تفویض اختیار به هیات مدیره برای تعیین حقالزحمه بازرس بود. پاداش اعضای هیات مدیره برای عملکرد سال مالی ۱۳۸۸ نیز معادل ۰۳/۰ درصد سود قابل تقسیم به میزان ۸۰۰ میلیون تومان تعیین شد.
حق حضور اعضای غیرموظف هیات مدیره در جلسات نیز ماهانه ۸۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شد.
مصوبات مجمع عمومی فوقالعاده
پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه بانک اقتصاد نوین بلافاصله مجمع عمومی فوقالعاده این بانک تشکیل شد تا پیشنهاد هیات مدیره در خصوص افزایش سرمایه بانک اقتصاد نوین را مورد بررسی قرار دهد. براساس پیشنهاد هیات مدیره سرمایه این بانک میبایست از ۴هزار میلیارد ریال فعلی تا پایان سال جاری به رقم ۵هزار و ۵۰۰میلیارد ریال افزایش یابد.
همچنین در مرحله بعدی در پایان سال ۱۳۹۰ سرمایه بانک اقتصاد نوین باید از ۵ هزار و ۵۰۰میلیارد ریال به ۹ هزار میلیارد ریال افزایش یابد و در مرحله سوم در پایان سال ۱۳۹۱ از ۹ هزار میلیارد ریال به ۱۵هزار میلیارد ریال برسد. بنابر گزارش هیات مدیره که توسط سیداحمد طاهری بهبهانی، مدیرعامل بانک اقتصاد نوین قرائت شد، دلایل توجیهی افزایش سرمایه به ترتیب زیر است:
۱ - وجود رقبا؛
۲ - لزوم رعایت نسبت کفایت سرمایه؛
۳ - سقف خرید داراییهای ثابت؛
۴ - سقف سرمایه گذاری در سهام و اوراق مشارکت؛
۵ - سقف مجموع اعطای تسهیلات به شرکتهای سرمایهپذیر؛
۶ - سقف تسهیلات به ذینفع واحد.
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین با اشاره به افزایش رقابت بین بانکهای موجود در کشور گفت: بانک ملت قصد دارد تا پایان سال ۱۳۹۰ سرمایه خود را به ۲۰هزار میلیارد ریال، بانک تجارت به ۱۶هزار میلیارد ریال و بانک صادرات به ۱۸هزار میلیارد ریال افزایش دهند.
همچنین بانک پارسیان قصد دارد تا پایان سال ۱۳۹۱ سرمایه خود را به ۱۵هزار میلیارد ریال و بانک پاسارگاد نیز قصد دارد طی سه سال آتی سرمایه خود را به ۳۰هزار میلیارد ریال افزایش دهد. بنابراین با توجه به گسترش فعالیت رقبای تازه خصوصی شده، عرصه رقابت برای بانکهای خصوصی دشوارتر گردید و قطعا این بانکها بدون توجه به گسترش فعالیتها و نیز گسترش مناسب شعب خود، راه دشواری را پیش روی خواهند داشت. وی افزود: همچنین براساس مقررات بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر بر فعالیت بانکها، حداقل نسبت سرمایه بانکها باید ۸ درصد کل داراییهای موزون شده به ریسک باشد که این نسبت بیان کننده میزان تناسب سرمایه بانک و داراییهای موجود میباشد؛ در حالی که حداقل نسبت یاد شده براساس قوانین جدید بینالمللی ۱۲درصد تعیین شده است. احمد بهبهانی نسبت کفایت سرمایه در بانک اقتصاد نوین را در پایان سال ۱۳۸۸ معادل ۶۴/۹ درصد اعلام کرد و افزود: نسبت کفایت سرمایه به تبعیت از افزایش سرمایه بانک اقتصاد نوین از رقم ۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۴ هزار میلیارد ریال در مقایسه با سال ۱۳۸۷ شاهد افزایش بوده و در حال بهبود میباشد؛ اما کماکان با استانداردهای بینالمللی بانکداری فاصله دارد. وی خاطرنشان کرد: مطابق بخشنامههای بانک مرکزی مانده مستهلک نشده اموال غیرمنقول واحدهای بانکی شامل (زمین، ساختمان، سرقفلی و پیش پرداختهای سرمایهای) در پایان هر سال نمیتواند از ۳۰درصد سرمایه پرداخت شده و اندوختهها تجاوز نماید. به گفته مدیرعامل بانک اقتصاد نوین در پایان سال منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۸۸، جمع سرمایه پرداخت شده و اندوختهها برابر ۴,۹۵۸,۲۷۳ میلیون ریال بوده است که بر این اساس سقف مجاز برای مانده مستهلک نشده دارایی ثابت معادل حدود ۱۵۰۰میلیارد ریال بود. این در حالی است که جمع ارزش دفتری داراییهای ثابت بانک اقتصاد نوین (شرکت اصلی) در تاریخ مذکور برابر ۳,۸۶۶ میلیارد ریال (حدود ۷۸ درصد) میباشد. با در نظر داشتن مبلغ ۲,۳۶۶ میلیون ریالی مازاد تملک اموال غیرمنقول برای استاندارد شدن نسبت دارایی ثابت به سرمایه و اندوختهها، حداقل حدود ۷,۸۷۷ میلیارد ریال به عنوان افزایش سرمایه مورد نیاز میباشد و در صورت تحقق ادغام شرکتهای تابعه بانک در شرکت اصلی، نسبت مذکور به حدود ۱۰۰درصد میرسد.
عملکرد بانک در خصوص افزایش سرمایه
به گفته مدیرعامل بانک اقتصاد نوین، پیشبینی اولیه سود هر سهم بانک در سال ۱۳۸۸ با سرمایه ۳ هزار میلیارد ریال، معادل ۵۱۸ ریال در مجموع برابر با ۱,۵۵۴,۰۰۰میلیون ریال سود بوده است که با تعدیلات انجام شده بابت افزایش سرمایه به ۴ هزار میلیارد ریال، سود هر سهم به ۵۰۱ ریال رسید. در پایان سال ۱۳۸۸ عملکرد واقعی بانک بیانگر سودی معادل با ۲,۱۴۸,۰۰۰ میلیون ریال بوده که بازدهی حدودا ۶ ماهه، معادل ۴/۵۹ درصد را برای ۱۰۰۰میلیارد ریال افزایش سرمایه محقق نموده است.
بازدهی سهام بانک با احتساب افزایش سرمایه ۱۳۳درصدی بانک از تاریخ قبل از مجمع عمومیعادی سال ۱۳۸۷ تا قبل از مجمع عمومیعادی سال ۱۳۸۸ حدود ۷۳ درصد بوده است.
پس از ارائه گزارش هیات مدیره در خصوص افزایش سرمایه، اکثریت قاطع سهامداران با افزایش سرمایه بانک در سه مرحله موافقت کردند که مرحله نخست پس از مجمع یاد شده، از ۴هزار میلیارد ریال به ۵ هزار و ۵۰۰میلیارد ریال خواهد بود و مراحل بعد طی دو سال از ۵۵۰۰میلیارد ریال به ۱۵هزار میلیارد ریال تحقق خواهد یافت.
ارسال نظر