با تقسیم ۱۲۹ ریال سود هر سهم عملکرد مالی سال ۱۳۸۸
بانک صادرات تا دو سال آینده ۵۰ درصد افزایش سرمایه میدهد
عکس: نگار متیننیا
بانک صادرات برای دومین سال پیاپی روزنامه دنیای اقتصاد را برگزید
حمیدرضا اسلامی منوچهری
عکس: نگار متیننیا
بانک صادرات برای دومین سال پیاپی روزنامه دنیای اقتصاد را برگزید مجامع عمومی عادی سالانه و فوقالعاده بانک صادرات ایران روز گذشته با حضور بیش از ۹۱ درصد صاحبان سهام در محل سالن همایشهای رازی برگزار شد. اکثریت قاطع سهامداران پس از استماع گزارش عملکرد هیات مدیره و بازرس قانونی، صورتهای مالی عملکرد سال ۱۳۸۸ را تصویب و مقرر کردند، مبلغ ۱۲۹ ریال به ازای هر سهم برای عملکرد مالی سال یادشده بین سهامداران تقسیم شود.
به گفته دکتر محمد جهرمی، سود قابل تقسیم برای هر سهم بیش از رقم یادشده است؛ اما چون تا لحظه برگزاری مجمع نظر حسابرس و بازرس قانونی در خصوص مصوبه هیات دولت در مورد طرح نیشکر خوزستان که آثار مالی در EPS بانک دارد، مورد بررسی قرار نگرفته، سود ۱۲۹ ریال بین سهامداران تقسیم میشود و در مرحله افزایش سرمایه، سود یادشده برای سهامداران منظور خواهد شد. دکتر جهرمی سود هر سهم گروه مالی بانک را ۲۱۲ ریال و سود شرکت اصلی (بانک صادرات ایران) را ۲۲۷ ریال اعلام کرد. از دیگر مصوبات مجمع عمومی عادی سالانه بانک صادرات، تعیین ۶ ماه حقوق ماهانه مدیرعامل و ۵ ماه حقوق اعضای هیات مدیره برای پاداش عملکرد سال مالی ۱۳۸۸ بود. همچنین ابقای سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی و انتخاب روزنامههای دنیایاقتصاد و جامجم به عنوان روزنامههای رسمی بانک از دیگر مصوبات این مجمع بود.
گزارش مجمع عمومی فوقالعاده
بلافاصله پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عمومی فوقالعاده این بانک به منظور بررسی پیشنهاد هیات مدیره در خصوص افزایش سرمایه تشکیل شد. براساس پیشنهاد هیات مدیره بانک صادرات ایران طی دو سال و در سه مرحله سرمایه خود را ۵۰ درصد افزایش خواهد داد. محل تامین افزایش سرمایه سود انباشته، مطالبات سهامداران و آورده نقدی اعلام شده است.
سهامداران بانک صادرات پس از ارائه گزارش توجیهی افزایش سرمایه و گزارش بازرس قانونی با اکثریت آرا به پیشنهاد یادشده، رای مثبت دادند. براین اساس سرمایه بانک صادرات ایران از مبلغ ۱۶ هزار و ۸۰۳ میلیارد ریال به مبلغ ۲۵ هزار و ۲۰۴ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
مرحله نخست این افزایش سرمایه پس از برگزاری مجمع دیروز و تا پایان سالجاری خواهد بود که از رقم ۱۶ هزار و ۸۰۳ میلیارد ریال به ۲۰ هزار و ۱۶۴ میلیارد ریال خواهد رسید و در مراحل بعدی از رقم ۲۰ هزار و ۱۶۴ میلیارد ریال به ۲۵ هزار و ۲۰۴ میلیارد ریال افزایش مییابد. بنابر گزارش هیات مدیره افزایش توانایی و ظرفیت بانک در جذب منابع و کسب سهم بازار بیشتر، افزایش توانایی بانک در اعطای تسهیلات و سرمایهگذاریها و به تبع آن افزایش در سودآوری، افزایش توانایی و ظرفیت بانک در گسترش شبکه و تجهیز آن به خدمات الکترونیکی مدرن، مدیریت نوآوری و بازمهندسی فرآیندها و کاهش خطرات ناشی از عملیات بانکی و بهبود و ارتقای سطح نسبت کفایت سرمایه تا حد مطلوب از دلایل ضرورت افزایش سرمایه این بانک ذکر شده است.
سود عملیاتی بیش از ۴۰۰ درصد
سیدمحمدجهرمی، مدیرعامل بانک صادرات در مجمع عمومی عادی سالانه بانک صادرات گزارش عملکرد هیاتمدیره را برای حاضران قرائت کرد و گفت: سود قبل از کسر مالیات این بانک در سال ۸۷ معادل سه هزار و ۱۰۴ میلیارد ریال بوده که با افزایش ۵/۲۴ درصدی به سه هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال در پایان سال گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: این در حالی است که سود عملیاتی بانک صادرات بیش از ۴۰۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته مالی داشته است و این نشان از بانکداری صحیح و آیندهای روشن برای بانک صادرات است. در واقع غالب سود سال مالی ۸۷ از فروش برخی داراییها به وجود آمده بود که در سال ۸۸ با مدیریت صحیح در بانک به سود عملیاتی با رشد ۴۰۷ درصد تبدیل شده است.
جهرمی با اشاره به رشد ۱۶درصدی جمع کل سپردههای بانک صادرات در سال گذشته و رسیدن آن به مرز ۳۱۵ هزار میلیارد ریال خاطرنشان کرد: جمع کل درآمدهای این بانک نیز با ۱۹ درصد رشد به حدود ۵/۴۴ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۸۸ رسیده است.
مدیرعامل بانک صادرات رشد ۶۲ درصدی حسابهای سپهری آنلاین، رشد ۴۸ درصدی تعداد دستگاههای خودپرداز، رشد ۴۹ درصدی تعداد پایانههای فروشگاهی، رشد ۱۰۱ درصدی تعداد کارتهای اعتباری صادره، رشد ۶۹۲ درصدی تعداد کارتهای هدیه صادره، رشد ۴۵ درصدی تعداد بن کارتهای صادره و رشد ۱۷۲ درصدی تعداد مشتریان بانکداری همراه را از جمله موفقیتهای این بانک در سال ۸۸ عنوان کرد.
وی گفت: تعداد حسابهای سپهری بانک صادرات در سال قبل از مرز ۳۶ میلیون فقره گذشته و شمار دستگاههای خودپرداز به دو هزار و ۸۳۹ فقره و تعداد پایانههای فروشگاهی به حدود ۲۵۵ هزار فقره رسیده است.
جهرمی طرحهای «برات کارت تضمینی» و «منفعت سپهر» را از جمله طرحهای بزرگ بانک صادرات ایران عنوان کرد که اجرای آنها در سراسر کشور شروع و با استقبال مطلوب فعالان اقتصادی و مشتریان روبهرو شده است.
وی این طرحها را طرحهایی در راستای رونق کسبوکار در کشور، ایجاد رضایتمندی بیشتر در مشتریان و توسعه فرهنگ استفاده از پول الکترونیک در مبادلات ذکر کرد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به فعالیت ۲۸ واحد این بانک در خارج از کشور به صورت بانک مستقل، مشترک، سرپرستی و شعبه تاکید کرد: جمع سود خالص واحدهای خارج از کشور بانک صادرات از یک هزار و ۸۹۳ میلیارد ریال در سال ۸۷ به دو هزار و پنج میلیارد ریال در پایان سال ۸۸ افزایش یافته است.
منابع و مصارف بانک
جمع کل سپردههای بانک صادرات در سال ۱۳۸۷ مبلغ ۲۷۱ هزار و ۱۳۸ میلیارد ریال بوده که با افزایش ۱۶ درصدی به مبلغ ۳۱۴ هزار و ۷۱۴ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۸ رسیده است. رشد سپردههای عملیاتی این بانک شامل چهار سپرده اصلی نیز معادل ۶/۲۸ درصد در سال ۱۳۸۸ گزارش شده است.
جمع کل تسهیلات این بانک نیز در پایان سال ۱۳۸۷ مبلغ ۲۱۶ هزار و ۳۵۷ میلیارد ریال بوده که با افزایش ۵/۲۱ درصدی به مبلغ ۲۶۳ هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۸ رسیده است. جمع کل درآمدهای بانک صادرات در سال ۱۳۸۷ نیز مبلغ ۳۷ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال بوده که با افزایش ۱۹ درصدی به مبلغ ۴۴ هزار و ۴۰۲ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۸ رسیده است.
ارسال نظر