برات کارت تضمینی در بانک صادرات طراحی شد
رونمایی از سند جدید تجاری برای رونق بازار
عکس: نگار متیننیا
«برات کارت تضمینی» بانک صادرات ایران چهارم خرداد ماه امسال با حضور مسوولان ارشد اقتصادی کشورمان رونمایی میشود.
لیلا اکبرپور
عکس: نگار متیننیا
«برات کارت تضمینی» بانک صادرات ایران چهارم خرداد ماه امسال با حضور مسوولان ارشد اقتصادی کشورمان رونمایی میشود.
برات کارت تضمینی کارتی الکترونیکی است و مالی را که بر ذمه دیگری است تضمین میکند.
در آن خریدار کالا متعهد یا براتگیر، فروشنده کالا گیرنده وجه برات و بانک ضامن یا صادرکننده براتکارت است.
معاون مدیرعامل بانک صادرات، با اشاره به تفاوت براتکارت تضمینی با کارتهای اعتباری گفت: در براتکارت تضمینی ابتدای امر میزان اعتبار فعال نیست، ولی در کارت اعتباری میزان اعتبار فعال است، کارت اعتباری از محل اعتبارات بانک صادر شده در حالی که براتکار از محل تعهدات مشتریان صادر میشود.
وی ادامه داد: مبلغ براتکارت قابل تقسیط نیست، در حالی که در کارت اعتباری امکان تقسیط بازپرداخت بدهی وجود دارد. در عین حال در براتکار تضمینی متعهد اول مشتری است.
معاون بازاریابی و خدمات مشتریان بانک صادرات ضمن تاکید بر اینکه سقف مجاز صدور کارت اعتباری برای بانک ۳/۵ درصد حساب جاری است، در حالی که سقف براتکارت ۳۰ درصد سرمایه پایه بانک برآورد شده، گفت: براتکارت برای بخش تجاری کاربرد دارد و در زمره اسناد تجاری تلقی میشود، در حالی که ماهیت صدور کارت اعتباری برای خرید کالا است.
به گفته عباسزادگان در براتکارت قوانین حقوق تجارت صادق است، ولی کارت اعتباری مسائل اعتباری بانک مطرح است.
وی در ادامه تاکید کرد: با اجرای این طرح به طور کلی گردش وجوه نقد به صورت زنجیرهای در محیطهای کسب و کار مدیریت شده و با استقرار آن راهبری عرضه و تقاضا در بازار کالاها و خدمات به صورت منسجم و الکترونیکی با امنیت بالا از طریق بازارسازی برای تولیدات بنگاهها در قالب تأمین سرمایه در گردش تحقق مییابد.
معاون ارزیابی و خدمات مشتریان بانک صادرات، اضافه کرد: براتکارت تضمینی تولیدات بنگاههای اقتصادی را رونق داده و رضایت خاطر آنها در فروش کالا و خدمات را فراهم میسازد.
محمد عباس زادگان صدور برات کارت تضمینی را ارتقای نقش اسناد تجاری در واردات بازرگانی دانست و گفت: وزارتخانهها، سازمانها، فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و بازرگانان میتوانند برای تامین منابع بدون نیاز به وجه نقد از مزایای برات کارت تضمینی استفاده نمایند.
عباسزادگان با اشاره به اینکه در این فرآیند سود بانکی وجود ندارد، افزود: از آنجا که براتکارت بدهی شخص دارنده را با توجه به اعتبارش تضمین میکند پولی رد و بدل نمیشود و سودی برای آن درنظر گرفته نمیشود، اما چنانچه در پایان دوره و زمان سررسید فرد دارنده برات کارت نتواند تعهد خود را ایفا کند، بانک صادرات به عنوان ضامن وجه را پرداخت و برای زمانی که فرد وجه را نپردازد سود ۱۶ درصد دریافت میکند.
به گفته وی برات کارت تضمینی بانک صادرات با توجه به وضعیت حساب جاری متقاضی، سایر سپردههای بانکی، عدم مطالبات معوق از وی، نداشتن چک بلا محل و توجیه اقتصادی طرح ارائه شده صادر میشود.
عباسزادگان ادامه داد: صدور برات کارت منوط به پول نقد نیست و متقاضیان میتوانند از انواع اوراق مشارکت، گواهی سپرده و سفته به عنوان وثیقه استفاده نمایند.
معاون مدیرعامل بانک صادرات سپس از ایجاد بازار تهاتر ایرانیان خبر داد و گفت: بسیاری از افراد دارای کالا هستند که برای خرید مواد اولیه نقدینگی ندارند و به دنبال بازار تهاتری هستند، بازار تهاتر ایرانیان به همین منظور ایجاد شده است و متقاضیان میتوانند با استفاده از برات کارت تضمینی در این بازار اقدام به خرید و فروش کنند.
عباسزادگان با تاکید بر اینکه ظرفیت کافی برای صدور براتکارت وجود دارد، اظهار داشت: بزرگترین بازار مصرف براتکار بازار تهاتری است که به زودی سایت آن معرفی خواهد شد.
وی ضمن بیان اینکه امکان صدور براتکارت برای سازمانها نیز وجود دارد، افزود: البته هدف بانک صادرات از این امر، کسب حداقل درآمد از حداکثر عملیات است.
عباسزادگان با اشاره به مراسم رونمایی از «براتکارت» در چهارم خرداد، گفت: در این همایش بیش از یک هزار و ۲۰۰ فعال اقتصادی، با حضور وزیر اقتصاد، رییس کل بانک مرکزی و رییس اتاق بازرگانی حضور خواهند داشت.
معاون مدیرعامل بانک صادرات در خصوص اهداف کلی برای صدور براتکارت تضمینی اظهار داشت: تحرک شرایط تقاضای داخلی در راستای افزایش تولید، کمک به بهبود فضای کسب و کار در حالت رکود اقتصادی، مدیریت یکپارچه زنجیره تأمین مالی، جایگزینی اسناد تجاری به جای پول و اسکناس، توسعه ابزارهای الکترونیکی در مبادلات تجاری و مزیتسازی برای محصولات نوین بانکی در جامعه از جمله اهداف صدور براتکارت تلقی میشود.
وی گفت: هدف اصلی این بانک رونق در فعالیتهای داخلی است، ولی در عین حال هیچ محدودیتی ندارد که یک واردکننده برای خرید کالای خارجی از براتکارت استفاده نماید.
معاون مدیرعامل بانک صادرات ضمن اشاره به اینکه پایه براتکارت «ریالی» است، گفت: هیچ ممنوعیتی برای مبادله کالاهای خارجی توسط براتکارت وجود ندارد و در صورتی که فروشنده خارجی کارت ریالی را پذیرفت خریدار میتواند از این کارت برای مبادلات خود استفاده کند.
وی در خصوص مراحل صدور براتکار تضمینی، گفت: ابتدا مشتری درخواست صدور براتکارت تضمینی را میکند و بعد با بررسی وضعیت مالی متقاضی توسط مسوولان شعبه، بررسی وضعیت مالی متقاضی توسط ارکان اعتباری در صورت لزوم، اخذ ۱۰ درصد مبلغ براتکار به عنوان سپرده نقدی، در نهایت براتکارت تضمینی صادر خواهد شد.
عباسزادگان در مورد مزایا و منافع براتکارت تضمینی بانک صادرات، اظهار داشت: سهولت در انتقال به غیر، سهولت در دریافت وجه آن، حذف زمان و مکان و استفاده از آن، جایگزین مناسب برای پول، ابزار الکترونیکی با اعتبار در معاملات، قابل پذیرش در تمام بنگاههای کوچک و بزرگ، مدیریت وجوه در گردش بنگاهها از طریق سیستم مجازی، تعیین مبلغ تعهد مشتری در هر زمان و موارد مشابه از جمله مزایا و منافع این براتکارت به حساب میآید.
وی با اعلام اینکه بانک صادرات تا پایان سال نزدیک به ۳۰ نوع خدمت جدید بانکی را به بازار عرضه میکند، گفت: بانکداری با صندوقداری متفاوت است.
او افزود: بانک صادرات در سال جاری برنامه پنج سالهای برای تغییر و اصلاح این بانک را به شبکه عملیاتی خود ابلاغ کرده است و به دنبال بهینه کردن نقش و جایگاه خود در شبکه مالی است.
معاون بازاریابی و خدمات مشتریان بانک صادرات در خاتمه از ارائه طرح جدید حسابهای قرضالحسنه خبر داد و گفت: این بانک در نظر دارد روش فعلی جذب پسانداز قرضالحسنه را به صورت کلی عوض کند تا تمامی دارندگان حسابهای قرضالحسنه از مزایای آن بهرهمند شوند.
ارسال نظر