اخبار بنگاهها - با سخنرانی محسن رضایی و فتحیپور انجام شد
تاکید بر اجرای نظام خدمات کشوری در سیستم بانکی
گروه بنگاهها - دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه بازار پول، سرمایه و بیمه قلب اقتصاد است، گفت: نباید با بازار پول شخصی و سلیقهای برخورد کرد؛ چرا که تصمیمات شتابزده در این زمینه خطرناک است. محسن رضایی در همایش مجمع اسلامی کارکنان بانکها که با حضور دکتر فتحیپور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، دکتر مظفر، رییس مجمع نمایندگان تهران، اعضای هیات مدیره و مدیران امور بانکها و جمع کثیری از کارکنان بانکهای دولتی در سالن همایشهای ساختمان نگین بانک سپه تشکیل شده بود، گفت: اقتصاد ایران در شرایط خاصی است. کاستیهایی که از گذشته بوده، با فشارهای جهانی همراه شده و این گونه اقتصاد ما را تحتتاثیر قرار داده است.
رضایی گفت: در کشور ما صنعت بانکداری بیش از نود سال عمر دارد و در نظام بانکی ایران کارشناسان بزرگی داریم؛ اما چقدر از دیدگاههایشان بهره میگیریم و به آنها توجه میکنیم؟ باید گفت که بازار پول، بازاری کاملا تخصصی و کارشناسی است؛ بنابراین باید بتوان از این تجربه طولانی تاریخی استفاده درست کرد.
وی افزود: کارشناسان باتجربه بانکی که حتی میتوانند در قامت برندهای جهانی ظهور یابند، باید با نشاط زندگی کنند. هماکنون برخی بانکهای خصوصی از رده ۷۰۰ به ۴۰۰ و به ۲۰۰ بینالمللی رسیدهاند و بانکداران قدیمی این راندمان را بالا بردهاند. چرا همان سیستم کارشناسی در نظام بانکداری دولتی، نمیتواند کار کند، ولی در سیستم خصوصی راندمانش چند برابر میشود؟ مهمترین دلیل آن به نشاط کارکنان برمیگردد.
وی افزود: باید کاری کرد که این نشاط در کارکنان بانکهای دولتی هم واقعی شود و افزایش یابد. نوآوری میتواند به یک بانک، میلیاردها کمک کند.
مهمترین بحث در این نشاط، مساله حقوق است. من تعجب کردم که دیدم هنوز آن نظام مدیریت خدمات کشوری، سیستمها و دستورالعملها در حساسترین نقطه، یعنی در قلب اقتصاد ایران، پیاده نشده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: افزون بر این، ما باید نظام کارانه داشته باشیم تا هنگامی که بانکهای دولتی بخواهند حالت خصوصی به خود بگیرند، باید رفتارهای بخش خصوصی را در بانکهای دولتی به اجرا درآورد؛ از این جمله، ایجاد رقابت در درون سیستم بانکهای دولتی است. هر بانک، شعب بسیاری دارد. چه اشکال دارد که ۵۰ درصد حقوق را تشویقی در شعب بگذارند؛ یعنی اگر یک شعبه توانست راندمان خود را به ۳۰ یا ۴۰ درصد نسبت به ماه یا سال گذشته بالا ببرد، هیات مدیره حق داشته باشد، درصدی از سودی را که به دست آورده، در میان کارکنان آن شعبه توزیع کند؟
در این همایش همچنین دکتر فتحیپور ضمن بیان مطالبی در مورد عملکرد بانکها، با تایید خواستههای کارکنان عنوان کرده اگر حقوق کارکنان کمتر از قانون مدیریت خدمات کشوری است باید قوانین پولی و بانکی و لایحه اداره امور بانکها اصلاح شود و کارکنان بانکهای دولتی باید از حقوق و مزایای کافی برخوردار باشند، زیرا همواره در معرض خطرات ناشی از اشتباهات مالی و سایر عوامل میباشند. فتحیپور نوید داد موضوع حقوق کارکنان را در کمیسیون اقتصادی مورد پیگیری قرار خواهد داد و چنانچه نیاز به تصویب یا اصلاح قوانین یا آییننامه باشد این کار را انجام میدهد.
در خاتمه حکیم فعال، دبیر همایش از آقای فتحیپور به عنوان رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی و پیگیری موضوع ساعت کار کارکنان بانکهای دولتی که در مقایسه با سایر دستگاههای دولتی بیشتر میباشد شد همچنین به موضوع اهمیت خدمتگزاری بانکها به مردم شریف ایران در ایامی که به دلایل اضطرار سایر دستگاهها تعطیل هستند اشاره کرد و علت این امر را حساسیت و اهمیت کار بانک در چرخه اقتصادی عنوان کرد حکیم فعال به آمار بالای از کارافتادگی و بیماری در میان کارکنان بانکها به دلیل نوع کار آنها اشاره کرد و از رییس کمیسیون اقتصادی خواستار رسیدگی به این موضوع و فراهم کردن ساز و کار لازم برای آنکه مشاغل بانکی در زمره مشاغل سخت و زیانآور قرار گیرد نیز شد.
ارسال نظر