برخی بانکها گزینههای کمتر از ۵۰ هزار تومان را در خودپردازها غیر فعال کردهاند
بانکهایی که شبکه شتاب را مسدود کنند جریمه میشوند
اگرچه پس از ورود خودپردازها به سیستم بانکی، مردم امیدوار شده بودند که در ساعات غیراداری هم میتوانند از حسابشان پول برداشت کنند، اما...
عکس: نگار متیننیا
اگرچه پس از ورود خودپردازها به سیستم بانکی، مردم امیدوار شده بودند که در ساعات غیراداری هم میتوانند از حسابشان پول برداشت کنند، اما... این اطمینان وقتی کاسته شد که خودپردازها با مشکل تمام شدن پول در مخزن، قطعی شبکه یا خرابی سخت افزاری مواجه میشدند. هر چند سالهاست که خودپردازها میزبان مردم هستند، اما هنوز نتوانستهاند از مهمان، خوب پذیرایی کنند و این مشکلات در ایام پر ترافیک مثل تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات نوروزی شدت مییابد.
به گزارش ایسنا، بارها مراجعه کنندگان به خودپرداز بانکها با این جملات روبهرو شدهاند که «با عرض پوزش، دستگاه موقتا کار نمیکند»، «با عرض پوزش، دستگاه فاقد وجه است» یا «ارتباط با مرکز قطع است». این در حالی است که فعال بودن دستگاه های خودپرداز میتواند حجم قابل توجهی از عملیات بانکی داخل شعب را کاهش دهد و صرفهجویی زیادی در وقت نیز به همراه دارد.
این مشکلات در حالی است که به نظر میرسد شعب بانکها هنوز اعتقاد چندانی به فعال نگه داشتن خودپردازها ندارند، چرا که بارها مشاهده شده است که یک دستگاه خودپرداز روزهای متمادی غیرفعال بوده یا با وجود خالی از وجه بودن آن، کارمندان بانک به پرکردن مخازن پول اقدامی نمیکنند.
پس از اتصال همه حسابهای آنلاین بانکها به یکدیگر تحت عنوان شبکه شتاب نیز مشکل جدیدی به مشکلات سیستم خودپردازها اضافه شد و آن پرداخت نکردن پول از خودپردازی غیر از خودپرداز بانک صادر کننده کارت با توجیه قطعی شبکه شتاب است.
اما تازهترین مشکل پس از آن بروز کرد که بانک مرکزی اعلام کرد همه بانکها میتوانند از ایرانچکهای ۵۰هزار تومانی در خودپردازهایشان استفاده کنند تا از این طریق مشکل کمبود پول در آنها حل شود. این در حالی است که برخی بانکها پس از این اقدام، گزینههای مربوط به پرداخت ارقام کمتر از ۵۰هزار تومان را روی صفحات خودپردازها غیرفعال کردهاند و مشتری مجبور است حداقل ۵۰هزار تومان از دستگاه دریافت کند!
در همین زمینه مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تاکید کرد: بانکهایی که شبکه شتاب را روی مردم بستهاند، از سوی بانک مرکزی مشمول جریمه سنگین میشوند.
مهران شریفی با بیان اینکه اقدام این بانکها غیر اخلاقی و غیر قانونی است، گفت: وقتی بانکی شبکه شتابش را قطع میکند، تراکنشی که باید به سمت بانک مادر صادرکننده کارت برود، ناموفق انجام میشود و ما از این طریق متوجه میشویم و بر اساس موارد ثبت شده، جریمهها را محاسبه خواهیم کرد.
در این میان البته مشخص نیست که جریمه بانک متخلف برای یک مشتری که در روز تعطیل با خرابی یا خالی از پول بودن خودپردازی مواجه شده، چه سودی خواهد داشت؟!
ظاهرا داستان خودپردازها و مشکلات عدیده آنها سریال دنبالهداری است که معلوم نیست پایان آن کی خواهد بود و مردم فعلا باید با این سیستم کنار بیایند.
ارسال نظر