عضو کارگروه اصلاح ساختار بانکی کشور اعلام کرد: نتایج بررسی‌ها و مذاکرات کارگروه تحول نظام بانکی در قالب ۲۰ مصوبه، دستورالعمل و راهکار به بانک‌ها ابلاغ شده که تاثیرات مثبتی بر عملکرد بانک‌ها و ادامه کار آنها داشته است.

سید بهاء‌الدین حسینی هاشمی در گفت‌وگو با مهر حذف سه صفر از واحد پولی کشور را یک ابتکار دانست و با بیان اینکه این اقدام چندان ارزش اقتصادی ندارد، افزود: ایده حذف سه صفر از واحد پولی کشور دارای معایب و مزایایی است.

عضو کارگروه اصلاح ساختار بانکی کشور سهولت در انجام مبادلات، ساده‌ترکردن محاسبات، راحت‌تر شدن مبادلات بازرگانی، کاهش حجم حمل‌ونقل پول، کاهش استهلاک اسکناس‌ها و غیره را از مزایای ایده حذف سه صفر از واحد پولی کشور عنوان کرد. وی ادامه داد: این اقدام در ابتدا ممکن است از نظر روانی، موجب کاهش ارزش پول شد و از نظر ملی چندان پسندیده نباشد، اما بعدها به تدریج و مرور زمان اقتدار خود را به دست می‌آورد.

مدیرعامل بانک سرمایه، تغییر نظام‌ها، آموزش مردم، تغییر قیمت‌ها و مشکل شدن محاسبات را از معایب این اقدام ذکر کرد و اظهار داشت: در برخی کشورها به منظور سهولت در انجام کار، حذف صفر از واحد پولی مورد توجه قرار گرفته است، به‌نحوی که هم اکنون در ۷۰ کشور دنیا این اقدام انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه ایده حذف صفر از واحد پولی کشور اقدامی اقتصادی محسوب نمی‌شود و تاثیری در افزایش نرخ تورم ندارد و فقط ممکن است تاثیرات روانی را ایجاد کند، گفت: به عبارت دیگر، این امر یک مقدار آثار تورمی روانی دارد و مشکلاتی را ایجاد می‌کند که با آموزش و تبلیغات می‌توان آثار سوء آن را کاهش داد. به گفته عضو کارگروه اصلاح ساختار نظام بانکی کشور حدف سه صفر از واحد پولی تاثیری در عرضه و تقاضا ندارد که نقش تورمی یا ضد تورمی ایجاد کند.

تحول نظام بانکی

وی همچنین درخصوص تحول نظام بانکی کشور گفت: نتایج بررسی‌ها و مذاکرات کارگروه‌های تشکیل شده در این زمینه در قالب ۲۰ مصوبه، دستورالعمل و راهکار به بانک‌ها ابلاغ شده که تاثیرات مثبتی در عملکرد بانک‌ها و ادامه کار آنها داشته است.

حسینی‌هاشمی از جمله مصوبات مذکور را ساماندهی مطالبات معوق نظام بانکی، فروش دارایی‌های مازاد، وصول بدهی‌های سیستم بانکی از دولت، افزایش سرمایه بانک‌ها، توجه به مشکلات و مسائل حقوقی، انتصابات و سایر مسائل نظام بانکی

عنوان کرد.