طرح سه‌قفله کردن خزانه به مرور تبعات منفی خود را بهتر نشان می‌دهد و آن هم رکود اقتصادی است. دکتر غلامرضا تاجگردون، معاون سابق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دو دلیل عمده به عنوان مهمترین دلایل رشد تورم با وجود کاهش رشد نقدینگی در کشور وجود دارد، گفت: با فرض درست بودن آمارهای اعلام شده، به عقیده من از موثرترین عوامل افزایش تورم، موج‌های نقدینگی ایجاد شده در سال‌های نه چندان دور است که امروز اثرات خود را نشان می‌دهد و این اثرگذاری مخرب تا مدت‌ها بعد ادامه خواهد داشت. وی به دلیل دوم اشاره کرد و افزود: دلیل دوم هم انتظارات تورمی شدیدی است که در میان جامعه و آحاد مردم شکل گرفته و در حال حاضر به یکی از اصلی‌ترین عوامل ادامه روند صعودی نرخ تورم تبدیل شده است. معاون سابق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان اینکه در دولت نهم با تغییراتی از جمله کاهش نسبی نقدینگی و رشد اقتصادی نسبت به دولت سابق مواجه هستیم، تصریح کرد: در این دولت تورم، روند صعودی را نسبت به دولت سابق در پیش گرفته است.

به گفته او دلیل رشد تورم در دهه حاضر تاثیر افزایش نقدینگی در سال‌های ۸۴ و ۸۵ بوده و کاهش نقدینگی در دولت نهم به دلیل سه‌قفله کردن خزانه بانک مرکزی است، ولی تورم فعلی ناشی از پمپاژ شدید پول در سال‌های نزدیک به ۸۵ است.

تاجگردون تصریح کرد: از آنجا که در اقتصاد تاثیرات تصمیمات و واکنش‌های پولی و مالی با تاخیر مشاهده می‌شود، تورم فعلی نیز از گذشته نشات می‌گیرد.