فروش ارز وارداتی به شرط سپرده ارزی ۶ ماهه
گروه بازار پول_ بانکهای ملی، توسعه صادرات، سپه، کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن، صادرات، ملت، تجارت و رفاه کارگران اجازه یافتند به واردکنندگان کالا و خدمات به سرزمین اصلی به نرخ مرجع به صورت نامحدود ارز بفروشند. فروش ارز به وارد کنندگان از این طریق تنها در صورت وجود حداقل ۶ ماه سپردهگذاری در حساب ارزی است و بانک و مشتری حق برداشت وجود ارزی را نداشته و این وجوه باید صرفا برای واردات به سرزمین اصلی استفاده شده و در غیر این صورت به نرخ روز مرجع با مشتری تسویه خواهد شد.بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی بخشنامه شماره۲۱۳۹۶۱ /۹۰ مورخ ۱۰/۰۹/۱۳۹۰ به بانکهای ملی، توسعه صادرات، سپه، کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن، صادرات، ملت، تجارت و رفاه کارگران اعلام کرد: بانکهای مذکور مجاز به فروش ارز به ارزهای رایج در شبکه بانکی کشور به هر میزان به نرخ فروش رسمی ارز در سرزمین اصلی به واردکنندگان کالا و خدمات در جهت مصارف آتی آنها به شرح ذیل میباشند:
۱- در زمان فروش ارز، حساب ارزی متقاضی به میزان ارز فروخته شده بستانکار گردد.
۲- وجوه ریالی ارزهای فروخته شده جهت خرید ارز میبایست تا پایان همان روز کاری به حساب بانک مرکزی واریز گردد.
۳- در صورت خرید ارز طبق بندهای (۱) و(۲) پس از ارائه مدارک لازم طبق مقررات جهت واردات کالا و خدمات از طریق گشایش اعتبار اسنادی / ثبت سفارش برات اسنادی / حواله، در موقع پرداخت وجه، مراتب را به اداره بینالملل بانک مرکزی مبنی بر تامین وجه مربوط، منعکس و همزمان حساب ارزی مشتری به همان میزان بدهکار گردد.
۴- ارزهای فروخته شده و واریزی به حسابهای ارزی واردکنندگان، قابل استفاده و برداشت توسط آن بانک و مشتری نبوده و صرفا توسط خود صاحب حساب ( zبدون حق واگذاری و توکیل به غیر) جهت واردات کالا و خدمات براساس مقررات سرزمین اصلی قابل استفاده میباشد. ۵- استفاده از ارز فوقالاشاره منوط به نگهداری مبالغ مربوط به مدت حداقل شش ماه در حساب مشتری بوده و قبل از سررسید شش ماه، صرفا امکان بازخرید ارز مذکور به نرخ روز فروش ارز به مشتری وجود خواهد داشت. بدیهی است چنانچه خریدار ارز به هر دلیلی امکان استفاده از ارز مذکور را جهت واردات کالا و خدمات نداشته باشد، در صورت تقاضا، بانک عامل نسبت به بازخرید ارز مورد اشاره به نرخ فروش ارز به مشتری اقدام و حساب مشتری به همان میزان تسویه خواهد شد. ضمنا تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان کالا و خدمات از طریق بانکها نیز کماکان به قوت خود باقی است.
ارسال نظر