بانک جهانی در وب سایت خود به چهار سوال در مورد ایران پاسخ داده است که یکی از این سوال‌ها درباره تبعیت این بانک از تحریم‌های سازمان ملل در خصوص ایران است. به گزارش ایسنا، بانک جهانی در پاسخ به سوالی نوشته است: بانک جهانی به عنوان یک آژانس تخصصی مستقل سازمان ملل و همچنین به عنوان یک بانک چند ملیتی توسعه‌ای به طور کامل از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران حمایت می‌کند و در همین

راستا پرداخت‌ها به ایران تحت پروژه‌های گروه بانک جهانی را مورد بازبینی قرار داده تا در این خصوص مطمئن شود.

در ادامه این پاسخ آمده است: قطعنامه‌های سازمان ملل علیه ایران فعالیت‌های بشردوستانه‌ و توسعه‌ای انجام شده توسط موسسات مالی بین‌المللی را شامل نمی‌شود. مقامات شورای عمومی بانک جهانی در ماه سپتامبر نامه‌ای به شورای قانونی سازمان ملل نوشته و سپس برای اطمینان از اینکه به طور کامل در چارچوب تحریم‌ها عمل می‌کند با سازمان ملل دیدار کرد.

بانک جهانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مشارکت آژانس تضمین سرمایه‌گذاری چند جانبه (MIGA) در ایران چگونه است؟ پاسخ داد: در سال ۲۰۰۵ آژانس تضمین سرمایه‌گذاری چند‌جانبه برای تضمین دو پروژه در حدود ۱۲۷‌میلیون دلار تامین کرده و هیچ پولی از سوی این آژانس به ایران پرداخت نشده است.

تضمین‌های آژانس تضمین سرمایه‌گذاری چند جانبه شامل بیمه ریسک سیاسی برای سرمایه‌گذاری خارجی است و این آژانس پول نقد پرداخت نمی‌کند. این بخش سرمایه‌گذاری شرکت خارجی است که حق بیمه برای تضمین به آژانس تضمین سرمایه‌گذاری چند‌جانبه پرداخت می‌کند و این بخش بیمه گذار است که آژانس تضمین سرمایه‌گذاری چند جانبه در صورت ادعای قانونی به آن پول پرداخت می‌کند.

بانک جهانی در پاسخ به سوال سوم در رابطه با موقعیت این بانک در دادن وام به ایران گفته است: گروه بانک جهانی هیچ طرحی برای تصویب هیچ‌گونه وامی به ایران ندارد.

این بانک ادامه داد: در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ هیات اجرایی بانک جهانی که شامل نمایندگان ۱۸۵ کشور عضو است، به ۹ پروژه در ایران وام داده که هدف از این پروژه‌ها کمک به مردم فقیر و برآورده کردن احتیاجات اولیه انسانی بوده است. این وام‌ها برای کمک به مردم فقیر در پی بلایای حاصل از زمین لرزه و نیز موضوعات زیست‌محیطی همچون تامین آب و تاسیسات بهداشتی بود.

برخی پرداخت‌ها در رابطه با وام‌های این چنینی با تاخیر مواجه شده بود. در پایان ۳۱ دسامبر ۲۰۰۷ پول‌های پرداخت نشده برای پروژه‌های ایران در مجموع ۷۴۵‌میلیون دلار بود.

بانک جهانی ادامه داد: برنامه موسسه مالی بین‌المللی (IFC) در ایران به کمک به کسب‌و‌کارهای متمرکز شده تا ضمن ایجاد شغل به رشد اقتصادی کمک کند.

موسسه مالی بین‌المللی در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۵ در حدود ۲۸‌میلیون دلار در چهار پروژه ایران سرمایه‌گذاری کرده که هدف از آن حمایت از کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط بوده است.

آخرین سوال پرسیده شده درباره تاخیرهای روی داده در پرداخت وام‌ها به ایران بود که بانک جهانی چنین پاسخ داده است: پرداخت‌ها در خصوص پروژه‌های بانک جهانی در ایران به صورت موقت در ماه‌های پایانی سال گذشته روی داد که دلیل آن مشکلات موجود در رابطه با اجرای این امر از طریق کانال‌های عادی بود؛ زیرا برخی از بانک‌های ایرانی در لیست تحریم‌ها قرار داشتند، در این رابطه هماهنگی‌هایی به عمل آمده تا اطمینان حاصل شود که پرداخت برای پروژه‌ها از طریق بانک‌هایی انجام می‌شود که در لیست تحریم قرار ندارند.