در دو سوی طیف لیبرال و محافظهکار
سم فلمینگ
فایننشال تایمز
پیشنهاد دونالد ترامپ در مورد اینکه او میتواند مالیات بالاتر را برای ثروتمندان بپذیرد آخرین مثال از موضعگیریهای بزرگ وی نزدیک یا در جناح چپ محدوده سیاستهای اقتصادی هیلاری کلینتون است. ترامپ اعلام کرده است که وی نسبت به افزایش مالیات بر ثروتمندان مایل است اگر قادر باشد تا با دموکراتها در این مورد توافق کرده و طرح مالیاتی رسمی خود را که مالیات را برای تمام آمریکاییها کاهش میدهد و بزرگترین پسانداز را برای قشر ثروتمند به همراه دارد، تقلیل دهد.
سم فلمینگ
فایننشال تایمز
پیشنهاد دونالد ترامپ در مورد اینکه او میتواند مالیات بالاتر را برای ثروتمندان بپذیرد آخرین مثال از موضعگیریهای بزرگ وی نزدیک یا در جناح چپ محدوده سیاستهای اقتصادی هیلاری کلینتون است. ترامپ اعلام کرده است که وی نسبت به افزایش مالیات بر ثروتمندان مایل است اگر قادر باشد تا با دموکراتها در این مورد توافق کرده و طرح مالیاتی رسمی خود را که مالیات را برای تمام آمریکاییها کاهش میدهد و بزرگترین پسانداز را برای قشر ثروتمند به همراه دارد، تقلیل دهد.
تری هاینس، تحلیلگر اورسکور آیاسآی میگوید: «به عقیده من این کار غیرطبیعی است اما من این کار را حمل بر رکگویی و خلوص نیت آقای ترامپ میدانم.» وی در ادامه میافزاید: «من فکر میکنم انتخابشوندگان درک میکنند که بسیاری از چیزها مانند مواضع حزبی یک نقطه شروع هستند.» ترامپ با گامگذاشتن در زمین دموکراتها، چالشهایی برای کلینتون که نامزد احتمالی حزب دموکراتها قلمداد میشود، ایجاد کرده است. ترامپ در مورد یک برنامه زیرساختهای بزرگ صحبت کرده و سختگیری در مورد ادغامشوندگان برای کاهش صورتحسابهای مالیاتی و ستیزهجویی با نحوه مالیاتستانی از والاستریت را نشان داده است که همگی سیاستهایی هستند که در چارچوب سیاست دموکراتها قرار میگیرند. وی همچنین با کاهش دادن مالیات که منجر به بدهی چند تریلیون دلاری میشود، نشان داده است که نسبت به دغدغه سنتی جمهوریخواهان در مورد متوازن بودن بودجه بیتفاوت است. مایا مکگینیاس رئیس کمیته پاسخگویی بودجه فدرال میگوید: «این بیانگر آن است که در زمانی که سطوح بدهی بسیار بالا هستند هیچ کاندیدایی برنامه معتبری برای پرداختن به این چالشها ندارد.» وی در ادامه میافزاید: «در همین زمان، ارقام اعلام شده توسط ترامپ چند برابر بدتر از چیزی هستند که بر بدهی تاثیر میگذارد.» هوپ هیکس، سخنگوی ترامپ میگوید که طرحهای وی دقیقا نقطه مقابل طرحهای مالیات و مخارج هیلاری کلینتون هستند. وی به پیشنهادهایی از جمله کاهش مقررات، لغو لایحه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه یا اوباماکر و «کاهش گسترده مالیات» اشاره کرد. مواضع سیاسی غالبا متناقض ترامپ موجب شده مقایسه این دو کاندیدا دشوار باشد. اما اکنون که وی نامزد حزب جمهوریخواه شده و کلینتون نیز در حال پیروزی در نامزدی حزب دموکرات است، آرایش طرحها و مواضع آنان چگونه خواهد بود؟
مخارج دولت
پیشنهادهای ترامپ شامل افزایش دسترسی به مراقبتهای پزشکی برای افراد سالخورده و برنامههای حمایتی مانند تامین اجتماعی و توجه به سلامت هستند در حالی که لایحه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه یا اوباماکر را رد میکند. طرح اصلی وی که مبتنی بر کاهش مالیات است اکنون به نظر میرسد مورد مذاکره و بازبینی وی قرار گرفته و بر اساس برآوردهای صورت گرفته از سوی کمیته پاسخگویی بودجه فدرال، پیشنهادهای وی میتوانند 8/ 10 تا 45/ 15 تریلیون دلار بدهی در طول 10 سال آینده ایجاد کنند. طرحهای هزینهای خانم کلینتون شامل حمایت از دانشجویان کالجها، توسعه لایحه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه، تحصیلات و آموزش زودهنگامتر برای کودکان و افزایش مخارج مربوط به زیرساختها هستند. این پیشنهادها 8/ 1 تریلیون دلار در طول 10 سال هزینه ایجاد میکنند که با جبرانهای 6/ 1 تریلیون دلاری مواجه خواهند بود.
تجارت
ترامپ پیمان همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس آرام را محکوم کرده و آن را یک «معاهده وحشتناک» خوانده است و میخواهد توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) که با مکزیک و کانادا در سال ۱۹۹۴ منعقد شده است را فسخ کند. او قول داده است که چین را یک «متقلب ارزی» عنوان کند و تهدید کرده تعرفههای تجاری سنگینتری را بر واردات چینی و مکزیکی تحمیل میکند. خانم کلینتون نیز پیمان همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس آرام را نقد میکند و میخواهد این اوضاع به شرایط پیش از این معاهده بازگردد. به هر حال، رویکرد و دیدگاه گستردهتر او نسبت به تجارت کمتر از آقای ترامپ و برنی سندرز خصمانه است.
مالیات بر شرکتها
ترامپ به دلیل حمایت از کسبوکار پیشنهاد کرده است که نرخ مالیات بر درآمد شرکتها را از بیش از 39 درصد به 15 درصد کاهش میدهد. اما او از دموکراتها انتقاد کرده است که شرکتهای آمریکایی به دلیل کاهش دادن صورتحسابهای مالیاتی خود دست به «وارونهسازی» زدهاند و مقر خود را به خارج از ایالات متحده آمریکا انتقال دادهاند (در حالی که سایر فعالیتهای آنها هنوز در خاک آمریکا است). او میخواهد این «وارونگیها» را معین کرده و مالیات 10 درصدی بر درآمد شرکتهای فراساحلی موجود وضع کند تا به سودهای بیدلیل در آینده پایان دهد. خانم کلینتون نیز به همین اندازه در مقابل «وارونگیهای مالیاتی» سختگیر است. او هیچ نرخ مالیات شرکتی مشخصی ارائه نکرده است.
مالیات افراد
طرح رسمی ترامپ موجب میشود که ثروتمندترین اقشار جامعه آمریکا از بزرگترین تخفیف مالیاتی بهرهمند شوند و بالاترین نرخ مالیات از ۳۹ درصد به ۲۵ درصد تقلیل یابد. اما چند روز پیش ترامپ لحن خود را ملایمتر کرده و اعلام کرد که ثروتمندان پول بیشتری بابت مالیات میپردازند و او توافق مالیاتی با دموکراتها در کنگره را در دستور کار خود قرار میدهد. آقای ترامپ همچنین به نظر میرسد در تغییر مواضعی دیگر، اعلام کرد که بر افزایش نرخ مالیات قابل مذاکره با کنگره پافشاری میکند و نرخهای جاری را کاهش خواهد داد. از سوی دیگر، کلینتون مجموعهای از معیارهای کوچک فراهم آورده است تا مالیات بر درآمد ثروتمندان را افزایش دهد.
مهاجرت
ترامپ و کلینتون در دو سوی متفاوت ماجرای مهاجران قرار گرفته و در این مورد با یکدیگر فاصله بسیاری دارند. این مورد یکی از معضلات بزرگ برای نیروی کار ایالات متحده آمریکا است. کلینتون رای اسپانیاییتبارها را با تعهد مبنی بر اصلاح جامع قانون دارد. در این قانون مسیری ایجاد میشود تا شهروندی کامل برای مهاجران غیرقانونی فراهم شود. برعکس، ترامپ موضع محکمی در مورد مهاجرت اتخاذ کرده و گفته است که دیواری بین آمریکا و مکزیک خواهد ساخت و نزدیک به 11 میلیون نفر مهاجری را که بهطور غیرقانونی در ایالات متحده زندگی میکنند، اخراج میکند. مجمع اقدام آمریکایی، که یک سازمان راستگرا است، گفته است که وقتی تمام مهاجران غیرقانونی شاغل در بخش خصوصی اخراج شوند، (که به 8/ 6 میلیون نفر میرسد) تولیدات صنعتی بین 380 تا 620 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.
زیرساخت
کلینتون طرحی ۲۷۵ میلیارد دلاری برای زیرساختها ارائه کرده است که میگوید تامین منابع مالی آن از طریق اصلاح مالیات تجاری خواهد بود؛ اما او مشخص نکرده است که این اصلاحات چه خواهند بود. بیشتر این موارد به سرمایهگذاری مستقیم در بخش عمومی تخصیص داده میشوند؛ اما ۲۵ میلیارد دلار به زیرساخت بانکی تعلق دارد، چیزی که باراک اوباما نیز در طول مدت ریاست جمهوری خود از آن پشتیبانی کرده بود. برخلاف بسیاری از جمهوریخواهان، ترامپ نیز عنوان کرده است که میخواهد مخارج عمومی بیشتری را در حوزه زیرساخت انجام دهد و میگوید که این کار موجب اشتغال مردم میشود و جادهها و پلهای فرسوده آمریکا نوسازی میشوند. ترامپ انگشت بر هیچ طرحی نگذاشته است و ساز و کار بودجه خاصی را نیز برای این کار ذکر نکرده است.
مالیاتستانی از والاستریت
هر دو کاندیدا میخواهند مزیت مالیاتی را که میلیاردها دلار برای مدیران سرمایهگذاری و سهام بخش خصوصی ارزش دارد، لغو کنند. در عوض درصدد اقدامی هستند که موجب شود مشارکت مدیران سرمایهگذاری نرخ مالیاتی کمتری نسبت به کارگران معمولی بپردازند.
اصلاحات والاستریت
هم ترامپ و هم کلینتون سیاست اصلاحات مالی خود را درهمتنیده با والاستریت درمییابند. کلینتون از بین بردن بانکهای بزرگ توسط رقیب خود، سندرز را تایید نکرده است؛ اما میگوید که اصلاحات قانون داد-فرانک باید با تمرکز خاصی بر ریسکهای نشات گرفته از بانکهای سایه تقویت شوند. در یکی از مناظرات اولیه ریاستجمهوری آقای ترامپ اظهار کرد که وامدهندگان بانکی «قاتلین تمامعیار» هستند؛ اما اخیرا موضع قراردادی جمهوریخواهان را در مقابل قانون داد-فرانک اتخاذ کرده و گفته است که این قانون باید جایگزین یا حذف شود و نیز عنوان کرده است که «قانونگذاران بانکها را هدایت میکنند»، حرفی که به مذاق والاستریت خوش میآید.
ارسال نظر