برنامهریزی در اقتصاد شهری
شهرها امروز واقعیت زندگی بشری را شکل میدهند. اساسا زندگی انسانی در بستر شهر رقم میخورد و تاثیرات متقابل انسان و شهر بر هم موضوع مهمی است که امروز در سطوح علمی و دانشگاهی نظر اندیشمندان را به خود جلب کرده است. طبق آمارها بیش از نیمی از مردم جهان در سال ۲۰۱۴ شهرنشین بودهاند و در کشور ما نیز قریب به ۷۰ درصد از مردم در شهرها زندگی میکنند. شهر نیز مانند هر مصنوع دیگر بشری دارای جنبههای اقتصادی است. جنبههایی که حتی برخی از صاحبنظران آن را زیربنا و دیگر ساحتهای اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی را روبنای آن قلمداد میکنند.
شهرها امروز واقعیت زندگی بشری را شکل میدهند. اساسا زندگی انسانی در بستر شهر رقم میخورد و تاثیرات متقابل انسان و شهر بر هم موضوع مهمی است که امروز در سطوح علمی و دانشگاهی نظر اندیشمندان را به خود جلب کرده است. طبق آمارها بیش از نیمی از مردم جهان در سال ۲۰۱۴ شهرنشین بودهاند و در کشور ما نیز قریب به ۷۰ درصد از مردم در شهرها زندگی میکنند. شهر نیز مانند هر مصنوع دیگر بشری دارای جنبههای اقتصادی است. جنبههایی که حتی برخی از صاحبنظران آن را زیربنا و دیگر ساحتهای اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی را روبنای آن قلمداد میکنند. اگرچه این دیدگاه در نگاه اول اندکی توام با افراط بهنظر میرسد، اما یک واقعیت مسلم وجود دارد و آن اینکه جنبه اقتصادی شهرها امروز سطح کیفیت زندگی بسیاری از مردم را تعیین میکنند.
یک شهر با درآمد پایدار، میتواند خدمات شهری متناسبی را به شهروندانش ارائه کند، مشکل آلودگی هوا را حل کند و برای شهروندان امکانات رفاهی و تفریحی ایجاد کند و اگر چرخ اقتصاد شهری نگردد، حتی خارج کردن زبالهها از فضای شهری و امحای آنها با مشکل روبهرو میشود، چالشی که حتی در برخی از شهرهای توسعه یافته نیز بروز پیدا کرده است. از این رو است که اقتصاد شهری بهعنوان یک موضوع مهم در سطح جهانی مورد بحث و بررسی است و در کشور ما نیز چند سال است که مساله اقتصاد شهر مورد توجه مدیران شهری و صاحبنظران دانشگاهی قرار گرفته است، هرچند همچنان در این عرصه نوپا به حساب میآییم. در صفحه امروز باشگاه اقتصاددانان بهدنبال آشنایی با ادبیات علمی اقتصاد شهری، تجارب جهانی در زمینه شهرهای آینده و همچنین مهمترین ابعاد اقتصاد شهر مانند تامین مالی شهری، حملونقل شهری، توسعه پایدار و... هستیم.
ارسال نظر