۶ کالا یارانه ارزی میگیرند
قیمت نان فعلا ثابت است
گروه بازرگانی- بر اساس تصمیم دولت، قرار شده 6 کالا شامل گندم، روغن، جو، کنجاله، ذرت و دانههای روغنی با ارز مبادلهای وارد شود، اما مابهالتفاوت نرخ ارز وارداتی با دلار 1226 تومانی به واردکنندگان این کالاها پرداخت شود. همچنین به دنبال افزایش قیمت آرد، نگرانیها درباره افزایش قیمت نان نیز چندی است که جدی شده، با این حال، مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت اطمینان میدهند که فعلا قرار نیست تغییری در قیمت نان ایجاد شود.
در این باره، عباس قبادی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه آغاز به کار هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت نان، با اشاره به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از سوی دولت در روزهای گذشته گفت: اگرچه قیمت آرد افزایش مییابد، اما بنای دولت افزایش قیمت نان نیست. وی تصریح کرد: با توجه به افزایش حجم خرید تضمینی گندم، پیشبینی میشود که تولید گندم افزایش یابد و البته نیاز به واردات گندم همچنان وجود دارد و پیشبینی میشود که امسال پنج میلیون تن گندم وارد کشور شود. قبادی در عین حال آمار نیاز وارداتی گندم کشور را از سوی رییسجمهور تایید کرد و گفت: براساس گفته رییسجمهور، قرار است ۵/۷ میلیون تن گندم وارد کشور شود؛ چراکه باید همواره ذخیره استراتژیک و احتیاطی گندم در کشور وجود داشته باشد. بر اساس این گزارش، دولت یازدهم در جدیدترین مصوبه خود قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان را از ۸۰۰ به ۱۰۵۰ تومان افزایش داده است.
کالاهایی که یارانه ارزی میگیرند
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین گفت: گندم، روغن، جو، کنجاله، ذرت و دانههای روغنی مابهالتفاوت ارزی دریافت میکنند. قبادی یادآور شد: همه کالاهای اساسی در حال حاضر با ارز مبادلهای ترخیص میشوند و برای برخی کالاها که نامشان در بالا ذکر شد، دولت مابهالتفاوت ارزی پرداخت میکند. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، همچنین گفت: با اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها مصرف گندم کشور از ماهانه یک میلیون تن به ماهانه 800 هزار تن رسیده و از سوی دیگر، نمایشگاه صنعت نان نیز تحقق هدف فرهنگسازی و اصلاح الگوی تولید و مصرف آرد و نان را در دستور کار دارد. وی با استقبال از حضور 80 شرکت داخلی و 4 شرکت خارجی از آلمان، اسپانیا و چین در نمایشگاه بینالمللی صنعت نان، ظرفیت تولید نان صنعتی در کشور را روزانه 450 تن اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 17 کارخانه نان صنعتی به بهرهبرداری رسیده است و برای بهرهبرداریهای بیشتر در این زمینه، باید گره تسهیلات بانکی گشوده شود که با بانکها در این زمینه وارد مذاکره شدهایم. وی همچنین گفت: تلاش خواهد شد تا برای صادرات کشور برنامهریزی و هماهنگی مناسبی میان بازدیدکنندگان از این نمایشگاه
بهخصوص از کشورهای عراق، افغانستان و حوزه آفریقا و آسیای جنوبی برای صادرات نان صورت گیرد. ضمنا رشد حرکت سازمان یافته بخش خصوصی در زنجیره تولید و تامین مواد اولیه تولید نان نیز از اهداف این نمایشگاه است.
ارسال نظر