معاون کالایی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از تغییر قیمت ۲۲ قلم گروه کالای تثبیت شده پس از هدفمندی یارانه‌ها خبر داد. محمد قبله در گفت‌وگو با «فارس» در پاسخ به این سوال که آیا قیمت ۲۲ قلم گروه کالایی ذخیره‌سازی شده پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تغییر خواهد کرد یا نه، گفت: این ۲۲ قلم کالا بیشترین سهم را در سبد مصرفی خانوار دارد و به هیچ عنوان نباید با محدودیت عرضه روبه‌رو شود. این مشکل محدودیت عرضه اول از همه شامل تولید داخل می‌شود.

وی افزود: سازمان حمایت نظارت کامل بر روند تولید دارد. اگر این تولید‌کنندگان مشکل ارزی داشته باشند باید اصلاح شود. تمام موانع تولید‌کنندگان را برمی‌داریم که اینها بتوانند کالا را به وفور در کشور عرضه کنند تا منحنی عرضه و تقاضا ثابت بماند.

قبله با بیان اینکه اولین وظیفه سازمان حمایت وفور کالا در بازار از طریق تولید و واردات است، گفت: قیمت این ۲۲ قلم گروه کالایی تا زمان اجرای قانون ثابت است. ما نمی‌توانیم هم پرداخت مستقیم یارانه داشته باشیم هم قیمت‌ها را ثابت نگه داریم. چون در این صورت هدفمندی یارانه‌ها معنا ندارد و عملا به مردم یارانه می‌دهیم.

معاون سازمان حمایت با بیان اینکه ما به این ۲۲ قلم کالا حساس هستیم، گفت: در مورد سایر کالاها هرگونه افزایش قیمت غیرمنطقی و خارج از ضابطه ممنوع است و با آن برخورد می‌کنیم.

قائم‌مقام معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی نیز می‌گوید: این وزارتخانه برای عرضه ۲۲ قلم کالای ذخیره‌سازی شده چند فرمول را در نظر گرفته است تا بتواند این نوع کالاها را به وقت خود در بازار عرضه کند.

به گفته مدرس خیابانی، عرضه سراسری کالاها در قالب توزیع سبد کارمندی، عرضه کالا در قالب کالابرگ از جمله این برنامه‌ریزی‌ها است.

وی تصریح کرد: تسهیلات در اختیار وزارت بازرگانی به منظور ذخیره‌سازی کالاهای اساسی، تسهیلات در گردش است؛ به همین دلیل نیز ذخایر در گردش است و وزارت بازرگانی نیز مجبور است از طریق مباشران خود به صورت مرتب ذخایر خود را در گردش نگاه دارد.

مدرس خیابانی تاکید کرد: به محض اینکه مباشران کالاهای در اختیار خود را توزیع کنند، می‌توانند مجدد وام جدید دریافت کرده و کالا ذخیره کنند.

وی اظهار داشت: بازار بعد از نیمه اول اجرای طرح، به تعادل می‌رسد و مکانیزم عرضه و تقاضا، راه خود را پیدا می‌کند.