رییس اتاق بازرگانی مطرح کرد
چرا بخش خصوصی ایران در بیرون مرزها موفق است ولی در داخل زمینگیر؟
نهاوندیان: تسهیلات صدقهای نیست که دولت به فعالان اقتصادی میدهد.
عکس: دنیای اقتصاد، حمید جانیپور
نهاوندیان: تسهیلات صدقهای نیست که دولت به فعالان اقتصادی میدهد. فراسو - نهاوندیان:
تسهیلات، صدقه نیست
رییس اتاق بازرگانی گفت: اگر برنامهریزیهای پنج ساله کشور قرار است اهداف سند چشمانداز بیست ساله را تحقق بخشد باید تعامل سازنده با اقتصاد جهانی را مورد توجه قراردهد چرا که اقتصاد اول در منطقه شدن بدون پیشبینی حضور در بازارهای جهانی و تنظیم راهکارهای اجرایی غیرممکن خواهد بود.
محمد نهاوندیان در گفتوگو با«ایسنا»، با اشاره به اهمیت موضوع صادرات و جهش صادراتی در تدوین برنامههای آتی کشور، تاکید کرد: روی دیگر سکه صادرات سرمایهگذاری خارجی است که باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که تجربیات موفق صادراتی در سایر کشورها وسیلهای برای تضمین حضور در فضای جهانی است. به اعتقاد نهاوندیان صرف استفاده از لفظ صادرات در برنامه ما را به هدف نمیرساند، بلکه صادرات در شکل کالا و خدمت نیاز به تولید کیفی با قیمت رقابتی دارد به این معنا که تحقق جهش به رویکرد صادراتی هم نیاز دارد. رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: برنامه توسعه ملی باید برنامه درونزا بوده، اما برون نگر باشد به این معنا که با تکیه بر منابع انسانی و طبیعی در بازارهای مصرف و استفاده از فرصتها رویکرد آن به فضای بیرون باشد.
رییس اتاق بازرگانی ایران درباره نقش سیستم بانکی در ارائه تسهیلات به صادرات و دلایل جذب نشدن تسهیلات اختصاص یافته به این بخش هم گفت: نکتهای که باید در همه سوالهای اقتصادی مورد پرسش قرار گیرد این است که آیا بخش خصوصی دولت را به عنوان رقیب خود در آن حوزه میبیند یا خیر؟ متاسفانه شاهدیم که در بحث سرمایهگذاری و نیز در استفاده از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی؛ بخش عمدهای از منابع به بخش دولتی و شبه دولتی اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه تاثیر بیرون کردن بخش خصوصی در اقدامات متصدیان بخش دولتی به خوبی قابل لمس است، افزود: شکل و شرایط تسهیلات باید با نگاه مشتری محور طراحی شود؛ باید «نگاه دولت به رعیت» کنار گذاشته شود باید نگاه کرد که مشتری با چه روشی مزیت استفاده دارد.
نهاوندیان تصریح کرد: اینکه بخش عمدهای از تسهیلات اختصاص یافته به صادرات در بخش خصوصی جذب نشده است باید به عنوان ناکامی برای بخشی از دولت که وظیفه به جذب رساندن آن را داشته است، تلقی شود.
رییس اتاق ایران، ادامه داد: تسهیلات صدقهای نیست که دولت به فعالان اقتصادی میدهد بلکه وظایفی است که برای توسعه اقتصادی بر عهده دولت قرار میگیرد.
وی ضمن طرح این پرسش که چرا بخش خصوصی ایران در بیرون مرزها موفق است، اما در داخل کشور زمینگیر میشود، افزود: به راستی آیا نباید این موفقیتها ما را به فکر بیندازد که شاید قوانین و مقررات و فضای کسب و کارمان مانع رشد و بالندگی فعال اقتصادی در داخل میشود؛ بنابراین بهتر است به بازی تبادل ملامت پایان دهیم و بیاندیشیم که فضا، فضای مسابقه برای رقابت است.
ارسال نظر