ترجمه و اقتباس: مهری جوادزاده
خرید کالاها و خدمات در مواردی حدود ۷۰ درصد از مجموع هزینه‌های یک بنگاه اقتصادی را تشکیل می‌دهد، مع‌الوصل بسیاری از بنگاه‌ها بخش خرید و تدارکات خود را خیلی جدی نمی‌گیرند و توجه چندانی به استفاده از افراد متخصص و دلسوز برای به عهده گرفتن این امور ندارند و با شیوه و نگرش مرسوم به جای نگاه به مجموعه هزینه‌ها تنها به اعمال صرفه‌جویی‌های مالی در زمینه بعضی اقلام خاص تکیه می‌کنند و در نتیجه از نقش بالقوه و بسیار حائز اهمیت و ارزشمندی که بخش خرید و امور تدارکات می‌تواند در اجرای راهبردها، نوآوری‌ها و بهبود عملکرد بنگاه داشته باشد، غافل می‌مانند.

در مقابل، بنگاه‌های موفق، امور خرید و تدارکات را نه فقط در شمار اجزای اقتصادی مهم سازمان خود تلقی می‌کنند، بلکه آن را به منزله چشم و گوش و عامل حفظ و ارتقای قدرت و موقعیت رقابتی بنگاه می‌پندارند.
نمودار زیر نشان می‌دهد که چگونه یک تولید‌کننده اروپایی با ایجاد ۵۰ تیم میان کارکردی، که حول بخش‌های هزینه‌ای گوناگون سازمان یافته بودند، موفق شد ظرف مدت نه ماه معادل ۱۰۰ میلیون یورو در هزینه‌های بنگاه خود صرفه‌جویی نماید. فعالیت این تیم‌ها که با شرکت عناصر کلیدی از بخش‌های مهندسی، تولید و بازاریابی بنگاه تشکیل شده بود و توسط مسوول بخش خرید بنگاه مدیریت می‌شد، تنها به امور خرید و تدارکات به معنای بسیار محدود آن منحصر نبود، بلکه حوزه‌های بسیار وسیع‌تری نظیر طراحی و ساخت محصولات جدید و بهینه‌سازی فرآیندها را پوشش می‌داد. صرف‌نظر از دستیابی به منافع و صرفه‌جویی‌های مالی یاد شده، به کارگیری این روش کمک کرد که هزینه‌ها و مقوله نوآوری و توسعه محصول در ارتباط با هم بررسی و تصمیم‌گیری شده و از سر درگمی‌هایی که معمولا فعالیت‌های گروه‌های مجزا از هم در این زمینه ایجاد می‌کند، پرهیز شود.
انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی