روی روشی در برابر توسعه فیبر نوری خط
مخابرات روی سیم مسی سرعت گیگابیتی میدهد
معاونت حقوقی و تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران از برنامههای این شرکت برای توسعه سرویسهای باندپهن روی سیم مسی خبر داد و گفت: با برنامهریزیهای انجام شده تکنولوژی جدید G. fast را که استانداردی جدید برای انتقال یک گیگابیت اطلاعات روی سیم مسی است، همزمان با سایر کشورها، عملیاتی خواهیم کرد. علی سپهری راد در گفتوگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه اتحادیه جهانی مخابرات در حال توسعه استانداردی برای انتقال یک گیگابیت داده روی سیم مسی است که از آن با عنوان G. fast یاد میشود، اظهار کرد: با توجه به هزینههای بالای توسعه فیبرنوری تا منازل که با عنوان پروژه FTTX شناخته میشود، این ایده که بخشی از مسیر انتقال با فیبر و بخشی با سیم مسی توسعه داده شود، همواره توسط اپراتورها و سایر بازیگران صحنه توسعه ارتباطات پیگیری شده است؛ اما نیاز سرویسهای جدید به پهنای باند بالا مانعی در به کارگیری سیم مسی در مسیر دسترسی است؛ براین اساس اتحادیه جهانی مخابرات استاندارد G.
معاونت حقوقی و تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران از برنامههای این شرکت برای توسعه سرویسهای باندپهن روی سیم مسی خبر داد و گفت:
با برنامهریزیهای انجام شده تکنولوژی جدید G.fast را که استانداردی جدید برای انتقال یک گیگابیت اطلاعات روی سیم مسی است، همزمان با سایر کشورها، عملیاتی خواهیم کرد. علی سپهری راد در گفتوگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه اتحادیه جهانی مخابرات در حال توسعه استانداردی برای انتقال یک گیگابیت داده روی سیم مسی است که از آن با عنوان G.fast یاد میشود، اظهار کرد: با توجه به هزینههای بالای توسعه فیبرنوری تا منازل که با عنوان پروژه FTTX شناخته میشود، این ایده که بخشی از مسیر انتقال با فیبر و بخشی با سیم مسی توسعه داده شود، همواره توسط اپراتورها و سایر بازیگران صحنه توسعه ارتباطات پیگیری شده است؛ اما نیاز سرویسهای جدید به پهنای باند بالا مانعی در به کارگیری سیم مسی در مسیر دسترسی است؛ براین اساس اتحادیه جهانی مخابرات استاندارد G.fast را مطرح کرده که مراحل آخر تصویب را طی میکند.
وی با بیان اینکه با این استاندارد به زودی امکان توسعه سرویسهای پهن باند بر بستر مسی تا ۲۵۰ متر فاصله فراهم خواهد شد، افزود: در این راستا مخابرات ایران نیز مقدمات اجرای این تکنولوژی را که در هزینه اجرای فیبرنوری به منازل صرفهجویی میکند در دست انجام دارد.
معاون تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران با تاکیدبر اینکه G.fast با استفاده از سیمکشیهای مسی موجود قابلاستفاده است و امکان ارائه سرویسهای اینترنتی مانند تلویزیون اینترنتی و ویدئو درخواستی را فراهم میکند، خاطرنشان کرد: با استفاده از این تکنولوژی و از آنجایی که این استاندارد برای انجام دانلود سریع تا فاصله ۲۵۰ متر طراحی شده هزینه نصب فیبرنوری بین نقطه توزیع و خانههای مردم حذف خواهد شد.
سپهری راد با بیان اینکه انتظار میرود G.fast اوایل سال ۲۰۱۴ مورد تایید اتحادیه جهانی مخابرات ITU قرار گیرد، اضافه کرد: G.fast باید توسط ارائهدهندگان سرویس فیبرنوری تا درب منازل توسعه پیدا کند که در این صورت سرویسهایی که انعطافپذیری سرعت را برای پشتیبانی از پهنای باند فشرده فعال میسازند مانند پخش فیلم Ultra-HDTV، بارگذاری ویدئو و عکس با رزولوشن بالا و برقراری ارتباط از طریق ویدیو HD از جمله سرویسهایی خواهد بود که از طریق این فناوری
قابلارائه است.
وی گفت: یکی از ویژگیهای مهم G.fast قابلیت راهاندازی آن توسط مصرفکنندگان و بدون نیاز به تکنسین است که این ویژگی برای ارائهدهندگان خدمات با قابلیت نصب خودکار، هزینه اعزام تکنسین به خانه مشترک را حذف و در نتیجه سرعت ارائه خدمات جدید را بهبود میدهد.
ارسال نظر