پیرو گزارشی که روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه در صفحه ۲۵ با عنوان «شاید ۱۷سال دیگر» به چاپ رسیده است، ابوالحسن مقبل رییس مرکز مدیریت آمار و فن‌آوری اطلاعات وزارت بهداشت اعتراضاتی را نسبت به این گزارش ابراز داشته‌اند.

متن زیر موارد مورد اعتراض این سازمان است.

۱ - بهتر است به جای استفاده از تیترهای جنجالی یا ذکر مطالبی که باعث ناامیدی شهروندان می‌گردد از قبیل «شاید ۱۷سال دیگر»، با ابراز امیدواری از انجام کاری علمی و عملی در وزارت بهداشت، تازه‌های رویدادهای فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت را به مخاطبان منتقل نمایید.

۲ - چندین بار از واژه‌های «اکثر کارشناسان»، «صاحب‌نظران» و ... در متن استفاده شده، اما با توجه به ادامه مطلب، ‌صرفا جملاتی عامیانه و به دور از مبانی علم مدیریت و دانش انفورماتیک پزشکی درج گردیده است و به نظر می‌رسد بیشتر، عقاید و برداشت‌های شخصی نویسنده بوده است.

۳ - همان طور که قبلا هم متذکر شدم، ظاهرا اطلاعات شما محدود به مطالب قدیمی مندرج در جراید می‌باشد. مطالب مندرج در بخش پروژه‌های ناتمام وزارت بهداشت، «در حال حاضر وزارت بهداشت، پروژه‌های گوناگونی ... بانک اطلاعات تجهیزات پزشکی و امکانات پزشکی، بانک اطلاعات غذا و دارو، سامانه پزشکی از دور و ...» مربوط به پروژه‌های طرح تکفاب در سال‌های ۸۵-۸۳ بوده و هم‌اکنون در دست اجرا نمی‌باشد. بهتر است با کسب اطلاعات دقیق، مخاطبان خود را نیز در جریان اطلاعات به روز قرار دهید.

۴ - هدف از بیان ۱۷ساله طرح، صرفا در نظر گرفتن تکنولوژی‌ها و نیازهای جدید بوده است وگرنه همان طور که در بخشی از مطالب نیز ذکر شده است غالب طرح در ۵سال ابتدایی آن توسعه خواهد یافت. حتی بازده زمانی ده ساله نیز در مصوبه شورای‌عالی سلامت مورخ ۲/۷/۸۷ درج شده است. همان طور که قبلا نیز بیان گردیده بود،‌ کشورهایی همانند کانادا، استرالیا، ایالات‌متحده‌، دانمارک و ... همگی دارای برنامه بلندمدت ۱۰ تا ۱۵ساله برای توسعه این پرونده در کشورهای خود داشته‌اند که نشان‌دهنده منطقی بودن زمان اجرای مشابه در کشور می‌باشد.

۵ - عنوان طرح نیز «پرونده الکترونیکی سلامت» می‌باشد، نه پرونده الکترونیک سلامت بیماران. واژه بیمار با سلامت متناقض است؛ چرا که این پرونده برای عموم شهروندان است، چه بیماران و چه افراد سالم.

در مجموع ضمن تشکر از ابراز علاقه شما در موضوع سلامت الکترونیکی که کمتر در کشور به آن پرداخته می‌شود، امیدوارم با خواندن مطالب پرمحتوا، معتبر و به روز تهیه شده توسط شما به دور از حواشی در آینده، شاهد برداشتن گام‌های موثر آن مجموعه در ارتقای سطح آگاهی عموم شهروندان و فرهنگ‌سازی برای توسعه سلامت الکترونیکی در کشور باشیم.

دنیای اقتصاد ضمن تشکر از پاسخ رییس مرکز فن‌آوری اطلاعات و آمار وزارت بهداشت تنها مناسب است ایشان و سایر خوانندگان محترم بدانند که کلیه اطلاعات درج شده در گزارش از سوی ایشان و آقای ریاضی در اختیار خبرنگار ما قرار گرفته و اگر وزارت بهداشت قایل به فعالیت بیشتری در این عرصه است، مناسب است آن را در اختیار همه رسانه‌ها از جمله دنیای اقتصاد قرار دهد. روزنامه دنیای اقتصاد در همین زمینه تقاضای مصاحبه با ایشان را داشت تا به طور مفصل به موضوع بپردازد، اما آقای مقبل تنها حاضر به پاسخگویی از طریق ایمیل شدند.