مشکل بیلینگ همراه اول پایان می‌یابد

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران با بیان اینکه تا پایان سال جاری ظرفیت شبکه هوشمند سراسری (IN) همراه اول از ۱۰ به ۲۰میلیون مشترک افزایش می‌یابد، گفت: توسعه سیستم بیلینگ همراه اول با خرید تجهیزات جدید در قالب توسعه شبکه IN صورت می‌‌گیرد. وحید صدوقی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: طبق طرحی که اکنون در دستور کار شرکت ارتباطات سیار ایران قرار دارد، ظرفیت شبکه هوشمند سراسری (IN) از ۱۰ به ۲۰میلیون مشترک افزایش یافته و نسل شبکه که اکنون یک است به چهار ارتقا خواهد یافت. وی ادامه داد: بر اساس این طرح توسعه بیلینگ (صورتحساب‌گیری) سیم‌کارت‌های دائمی و اعتباری همراه اول نیز یکپارچه شده و در توسعه شبکه IN انجام می‌شود.

مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ایران تاکید کرد: با انجام این طرح بسیاری از مشکلات شبکه همراه اول که مربوط به بیلینگ می‌شد، مرتفع می‌شود.

این درحالی است که پروژه بیلینگ شرکت ارتباطات سیار چند سال پیش و با یک رقم میلیاردی به شرکت صاایران واگذار شده بود و قرار بود یک سال پیش مورد بهره‌برداری قرار گیرد. این قرار دارد مورد اعتراض بسیاری از فعالان بخش خصوصی قرار گرفته بود.

صا ایران همچنین برنده مزایده ارائه خدمات GPRS این اپراتور نیز بوده که باز هم در ارایه این سرویس در زمان مقرر کوتاهی کرده و در حالی که پیش از این قرار بود این سرویس سال گذشته و در نهایت اوایل مهرماه سال جاری ارائه شود، اما به تازگی زمان ارائه آن باز هم به تعویق افتاده است.

سرویس GPRS همراه اول پیوست امنیتی و فرهنگی دارد

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ارائه سرویس خدمات اینترنت تلفن‌همراه (GPRS)‌ اپراتور اول دو پیوست امنیتی و فرهنگی دارد که باید مجوزهای لازم در این باره اخذ شود. وفا غفاریان در گفت‌وگو با فارس درباره زمان ارائه سرویس GPRS همراه اول به مشترکان با تاکید بر آماده شدن این سرویس در شبکه اپراتور اول برای عرضه به مشترکان، اظهار داشت: در این باره مباحث امنیتی الزام می‌کند که اپراتور یکسری ملاحظات و قابلیت‌هایی را داشته باشد که سازمان تنظیم مقررات باید این موارد را تایید کند. رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات ایران اضافه کرد: هنوز این موارد به تایید سازمان تنظیم مقررات نرسیده است، اما این سرویس از نظر اجرایی قابلیت اجرا دارد و مشکلی برای ارائه نیست. غفاریان گفت: پس از تهران که اکنون MMS و GPRS به‌صورت محدود در حال آزمایش است، سرویس GPRS در شهرهای بزرگی چون تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز اجرایی می‌شود.

رومینگ بین‌المللی با ۲۳۵ اپراتور در ۱۱۰ کشور

به گفته‌ مدیرکل دفتر روابط بین اپراتورهای شرکت ارتباطات سیار ایران بر اساس آخرین آمار رومینگ بین‌المللی با ۲۳۵ اپراتور و در ۱۱۰ کشور برقرار شده است. عباس لطفعلیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که در کشور ما سه شبکه‌ تلفن همراه MCI، ایرانسل و تالیا مشغول به کارند، اظهار کرد: برای برقراری رومینگ معمولا کشورها اپراتورهای مختلف را در کشورهای دیگر به لحاظ فنی، بازاریابی و مواردی دیگر بررسی می‌کنند و این موضوع را می‌سنجند که آیا این اپراتور ارزش آن را دارد که با شبکه‌های آن ارتباط رومینگ برقرار شود و آیا کیفیت لازم را داراست و بعد از انجام این بررسی‌ها پیشنهادات خود را به هماهنگ‌کننده رومینگ اعلام می‌کند و بعد از دریافت پیشنهاد توسط طرف مقابل بررسی‌ها نیز توسط این کشور انجام می‌شود.