نبرد نامزدهای انتخاباتی آمریکا در دنیای مجازی
پیروزی اوباما بر مککین در اینترنت
تکنولوژی اگر چه کاربردی به روز است، اما پیشینه علمی آن چندان هم جدید نیست. بسیاری از ما با تکنولوژی و وابستههایش بزرگ شدهایم؛ درست مانند کاندیداهای ریاستجمهوری آمریکا که دیگر این روزها آوازه رقابت تنگاتنگشان در گوش تمام ملتها پیچیده است.
مترجم: ندا لهردی
تکنولوژی اگر چه کاربردی به روز است، اما پیشینه علمی آن چندان هم جدید نیست. بسیاری از ما با تکنولوژی و وابستههایش بزرگ شدهایم؛ درست مانند کاندیداهای ریاستجمهوری آمریکا که دیگر این روزها آوازه رقابت تنگاتنگشان در گوش تمام ملتها پیچیده است.
تنها حدود یک ماه تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا باقی مانده و این دو رقیب هر کدام به دنبال راهی جدید برای کسب رای مردم و جلب رضایت آنها هستند تا نتیجه نهایی را به صورت دلخواه خود رقم بزنند.
در این میان شاید تکنولوژی و ابزارهای متعلق به آن همان چیزی باشد که آنها میتوانند روی آن حساب کرده و آن را به کار بگیرند.
در واقع اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم باید بگوییم که روند سریع رشد و نفوذ تکنولوژی در سالهای اخیر، راه گریزی جز همراهی با آن را باقی نگذاشته است.
ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه به عنوان شاخصهایی از میزان رشد تکنولوژی میتوانند گواه خوبی بر این مدعا باشند. از طرفی «جان مک کین» و «باراک اوباما» به عنوان نامزدهای ریاستجمهوری یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان در عرصه تکنولوژی قطعا تکنولوژی را به عنوان یک ابزار ارتباطی قوی در اختیار میگیرند.
آنها با تکنولوژی بزرگ شده اند
نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده هر کدام نماینده نسلی از افراد هستند که در طول عمر خود تکنولوژیهای مختلفی را دیده و تجربه کردهاند.
جان مککین نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری آمریکا در ماه آگوست سال ۱۹۳۶ درست قبل از اختراع هواپیماهای جت و دستگاه های فتوکپی متولد شده است.
او در حقیقت پنج سال کوچکتر از اولین کامپیوتر مبتنی بر نرمافزار است. بسیاری معتقدند که مک کین، مردی پشت ثانیهها، دقیقهها و زمان است. در مقابل رقیب سرسخت او باراک اوباما، ۲۵ سال جوانتر است. البته این موضوع به این معنا نیست که اوباما بیشتر از مککین دوستدار تکنولوژی است، هرچه باشد او عضو نسلی است که با نام «نسل آرام» شناخته شده و در سالهای بین جنگ جهانی اول و دوم متولد شده است. واقعیت این است که همیشه سن و سال نمیتواند معیاری برای همراهی با تکنولوژی باشد؛ همانطور که بسیاری از هم سن و سالان مککین خدمات و ابزارهایی مانند اینترنت و سیستم عامل Unix را اختراع کردهاند. باراک اوباما هم که در سال ۱۹۶۱ متولد شده است، توانسته در سن یازده سالگیاش یکی از بهترین تکنولوژیهای قرن را ببیند. در واقع معجزه تکنولوژی در آن زمان اختراع تلویزیونهای رنگی و جایگزینی آنها با تلویزیونهای سیاه و سفید بود.
اوباما همچنین با تکنولوژیهای مدرنتری مانند گوشیهای موبایل BlackBerry هم همراه بوده است. با این اوصاف چندان هم عجیب به نظر نمیرسد که نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا از تکنولوژیهای ارتباطی پیشرفته امروزی برای کسب آرای بیشتر از طریق اینترنت یا پیامهای متنی استفاده کنند. با تمام اینها آنچه در این مورد اهمیت دارد، این است که این دو رقیب سیاسی در عصر تکنولوژی و همراه با نفوذ تدریجی آن به زندگی روزمره، رشد یافتهاند. این روزها دیگر بازیهای کامپیوتری و اینترنت، ابزارهای نوظهور و عجیب و غریب دوران کودکی این رقیبها نیستند.
تکنولوژی در خدمت سیاست
این روزها با نزدیکشدن به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و دغدغههای یافتن روشهای رقابتی جدید، بسیاری از کارشناسان به بررسی چگونگی همراهی تکنولوژی یا مانعشدن آن بر سر راه رقابتهای انتخاباتی میپردازند. بهعقیده این افراد رقابتهای انتخاباتی آمریکا دیگر از یک گردش تلفنی در وبلاگها و خواندن نظرات افراد گذشته و چشمانداز وسیعی از کاربریهای مختلف تکنولوژی را پیشروی رقبای انتخاباتی ترسیم کرده است.
در دوره گذشته انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در چهارسال پیش هنوز وبسایتهایی اجتماعی و ارتباطی مانند Youtube ظهور نکرده بوده و وبسایتهایی مانند Facebook تنها پاتوقی آنلاین برای جوانان بودند.
یکی از هواداران حزب دموکرات آمریکا در این مورد میگوید: خدمات آنلاین جدید در واقع لایه وسیعی از ارتباطات را به وجود آوردهاند.
آنها باعث میشوند تا ما واقعبینتر بوده و بتوانیم حتی نتایج احتمالی انتخابات را هم تخمین بزنیم ...
با این همه، تغییر بزرگی که حالا در این تکنولوژیهای جدید بهوجود آمده، به کار گرفتن آنها بهعنوان ابزارهای قدرتمند سیاسی است.
جان مککین و باراکاوباما حتی متخصصان IT را برای خلق دنیای آنلاین و مجازی خود استخدام کردهاند. بهعنوان نمونه وبسایت Collegerepublicans.org برای اتحاد بیشتر طرفداران حزب جمهوریخواه بهعنوان شبکهای مجازی با نام «توفان» ایجاد شده است.
«الیون» مدیر این سایت معتقد است: «این وب سایت امکان گردهمآوری اعضا، مطلع کردن آنها از اتفاقات جدید و ارتباط با آنها را فراهم آورده است.
از طرف دیگر ما میتوانیم از این طریق نظرات مختلف را جمعآوری کرده و براساس آنها مشکلات احتمالی را در زمان باقیمانده حل کنیم.»
این روزها دیگر رایدهندگان راههای بسیاری برای دسترسی به اطلاعات مختلف مانند اشتباهات لفظی، نقلقولهای غلط، بیانهای نادرست یا حتی شوخیها و تقلیدهای طنزآمیز را هم در اختیار دارند.
رقابت اساماسی
این فکر بکر در واقع اولین بار به وسیله طرفداران باراک اوباما نامزد دموکراتیک انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، به کار گرفته شد.
اوباما اعلام کرد هر کسی که در وبسایت این حزب عضو شود، میتواند داغترین اخبار مربوط را از طریق اساماس دریافت کند.
«تبرام» کارشناس شرکت «Distributive Networks» مجری این خدمات، معتقد است که این کار اگرچه جدید است، اما میتواند نتیجهبخش باشد. در مقابل اما مککین نامزد جمهوریخواه این انتخابات برای رقابت با این اقدام جالب و البته جدید از نوار ابزارهای قابلبارگذاری و دانلود، استفاده کرده است.
علاوهبر تمام اینها، سایت «In Quotes» متعلق به Google میتواند امکان جستوجوی سخنرانیهای این رقبای انتخاباتی را هم در اختیار افراد قرار دهد.
جستوجوی اینترنتی - سیاسی
این رقابت تنگاتنگ حتی به سایتهای اینترنتی هم کشیده شده و ترافیک اینترنتی قابلتوجهی را به وجود آورده است تا جایی که یک شرکت آماری اعلام کرده که رایدهندگان بیش از استراتژیهای سیاسی به خود نامزدهای انتخاباتی و حواشی آنها علاقهمندند.
براساس آمار اعلام شده از سوی شرکت اینترنتی Hitwise، اوباما توانسته در دنیای مجازی گوی سبقت را از مک کین برباید. طبق این آمار اوباما با در اختیار داشتن ۷۵درصد ترافیک اینترنتی مرتبط با جستوجوهای اینترنتی، مک کین را شکست داده است. این در حالی است که انتظار میرود تا انتخابات سال ۲۰۱۲، رقابتهای انتخاباتی از وبسایتهای اینترنتی به گوشیهای موبایل راه پیدا کنند.
این اتفاق با توجه به گسترش روزافزون کاربران تلفنهمراه و از طرف دیگر ارزانتر بودن استفاده از این تکنولوژی، بسیار محتمل به نظر میرسد.
برگرفته از BBC و forbes.com
ارسال نظر