سرورهای تلگرام به ایران منتقل شد - ۹ مرداد ۹۶

خبرگزاری مهر: وزیر ارتباطات از نتیجه مثبت مذاکره با شبکه پیام‌رسان تلگرام برای انتقال سرور به ایران و نصب شبکه‌های تحویل محتوا خبر داد. محمود واعظی در حاشیه مراسم افتتاح پارک تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات با تایید موضوع نصب شبکه‌های تحویل محتوا (CDN) از سوی تلگرام در ایران گفت: این موضوع درست است و زمانی که سرور وجود نداشته باشد، CDN روی آن نصب نمی‌شود. وی گفت: کار بزرگی انجام شده است، به نحوی که برای کانال‌های پرظرفیت و کانال‌هایی که مراجعه زیادی دارد، تلگرام سرور خود را به ایران آورده و روی آن CDN نصب کرده است. وزیر ارتباطات توضیح داد: هم‌اکنون کار در حال انجام است و این شروع یک کار بزرگ است و من فکر می‌کنم باید اجازه دهیم همین سیاست که بین ما و مدیر تلگرام توافق شده است، پیش برود. واعظی تصریح کرد: ما گام‌به‌گام در این زمینه پیش می‌رویم و امیدواریم همان‌طور که وعده کردیم، انتقال سرورهای تلگرام به ایران به نتیجه برسد. وی با تاکید بر اینکه مذاکرات با این شبکه پیام‌رسان نتیجه داده است و موضوع، یک‌طرفه نیست خاطرنشان کرد: اینکه تلگرام در ایران در حال نصب CDN است، نتیجه توافقات ما و تلگرام است.

وزیر ارتباطات در مورد آخرین وضعیت اجرای پروژه پرداخت از طریق موبایل (موبایل بانکینگ) و مذاکره با بانک مرکزی برای اجرای این طرح گفت: در گذشته مذاکراتی با بانک مرکزی داشتیم و نگرانی‌های امنیتی در مورد اجرای پروژه پرداخت از طریق موبایل وجود داشت اما امروز با توجه به اجرای دولت الکترونیک نیازمند راه‌اندازی موبایل بانکینگ و موبایل پیمنت هستیم. وی ادامه داد: تا پایان دولت، فاز اول دولت‌الکترونیک را راه‌اندازی می‌کنیم و هم‌اکنون بیش از ۲۰۰ خدمت از طریق دستگاه‌های اجرایی به‌صورت الکترونیک می‌توانند به مردم سرویس دهند، به همین دلیل در جلسه‌ای که روز پنج‌شنبه با رئیس بانک‌مرکزی داشتیم، قرار بر این شد که برخی از سیستم‌های موبایل پیمنت را که نهایی شده اجرایی کنیم.

واعظی گفت: در همین حال قرار است مابقی سیستم‌های این پروژه نیز تا شهریور ماه نهایی و موبایل بانکینگ در کشور اجرایی شود. وزیر ارتباطات با اشاره به حرکت‌های مثبت در جهت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات با توجه به میزان فارغ‌التحصیلان این حوزه گفت: پتانسیل‌های خوبی در کشور وجود دارد و تاکنون بالغ بر ۱۳۰ هزار اپلیکیشن توسط جوانان ایرانی طراحی و تولید شده است که بخشی از آنها صادر می‌شود. وی ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که به سرعت در این حوزه در سطح منطقه و بین‌الملل فعال شویم و هم‌اکنون نیز در بخش توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ایران در سه سال گذشته از ۱۱۸ به ۹۸ ارتقا یافته است.