بررسی کامل پرنده حرفهای Mavic Pro
پهپاد ترنسفورمر
آی تی ایران : شرکت DJi نشان داده که در ساخت پهپاد حالا دیزاین یک اولویت مهم است. برای این شرکت چینی که حالا حدود ۷۰ درصد بازار پهپاد جهان را در اختیار دارد دیزاین به اندازه کیفیت پرواز و دوربین مهم است و شاید این مهمترین آموخته این شرکت از شرکت اپلی باشد که او را با آن مقایسه میکنند و اپل پهپادها نامش نهادهاند. مویک پرو نهتنها از نظر دیزاین یکی از متفاوتترین محصولات پهپادی است بلکه شکل ترنسفورمر گونه آن این محصول را از سایر محصولات تکنولوژی متمایز میکند. اما برای این پهپاد ۹۹۹ دلاری دیزاین تنها یکی از مزیتها است چنانکه سرعت حداکثر ۶۵ کیلومتری و باتری ۲۷ دقیقهای به همراه کیفیت تصویربرداری ۴K از این محصول یک پرنده ویژه ساخته است.
آی تی ایران : شرکت DJi نشان داده که در ساخت پهپاد حالا دیزاین یک اولویت مهم است. برای این شرکت چینی که حالا حدود ۷۰ درصد بازار پهپاد جهان را در اختیار دارد دیزاین به اندازه کیفیت پرواز و دوربین مهم است و شاید این مهمترین آموخته این شرکت از شرکت اپلی باشد که او را با آن مقایسه میکنند و اپل پهپادها نامش نهادهاند. مویک پرو نهتنها از نظر دیزاین یکی از متفاوتترین محصولات پهپادی است بلکه شکل ترنسفورمر گونه آن این محصول را از سایر محصولات تکنولوژی متمایز میکند. اما برای این پهپاد ۹۹۹ دلاری دیزاین تنها یکی از مزیتها است چنانکه سرعت حداکثر ۶۵ کیلومتری و باتری ۲۷ دقیقهای به همراه کیفیت تصویربرداری ۴K از این محصول یک پرنده ویژه ساخته است. پرنده شرکت DJI که البته همین اواخر یک خواهر کوچولو به اسم SPARK پیدا کرده که آن هم پرنده کوچک جذابی بهخصوص برای کسانی است که تازه میخواهند در فضای پهپادها دستی بر آتش ببرند. پهپاد مویک پرو به خاطر آنکه دستههای آن به راحتی جمع میشود یکی از جمع و جورترین پهپادهاست و همین پرتابل بودن بر شهرت آن بسیار افزوده است.
اندازه و وزن مویک پرو
ارتفاع این پهپاد در حالت بسته ۳/ ۸ سانتیمتر، عرض آن هم ۳/ ۸ سانتیمتر و طول آن ۸/ ۱۹ سانتیمتر است. این محصول فوقالعاده قدرتمند شرکت DJI که چهره آن شبیه شخصیتهای فیلم ترنسفورمر است فقط ۷۴۳ گرم وزن دارد.براساس آنچه خود DJI ذکر کرده این پرنده میتواند تا ۷ کیلومتر از کنترلر فاصله بگیرد اما برخی فیلمهایی که اخیرا در یوتیوب مشاهده کردهایم نشان میدهد که مویک پرو را تا ۹ کیلومتر هم پرواز دادهاند. مهمترین چالش در پرواز دور پرنده باتری است هرچند سیستم هوشمند مویک پرو به گونهای عمل میکند که در هنگام نداشتن باتری برای بازگشت بهطور خودکار فرود میآید (از آن رو پروازدادن آن روی آب خطر از دست دادن دستگاه را به همراه دارد).
براساس استانداردهای DJI سقف پرواز این پرنده ۵۰۰ متر است اما ما هم فیلمهایی در شبکههای اجتماعی که نشاندهنده سقف پرواز ۴ کیلومتری این پرنده است را دیدهایم. باتری مویک پرو ۳۸۳۰ میلی آمپری است. بر اساس اعلام DJI حداکثر زمان استفاده از هر باتری ۲۷ دقیقه است. باتریهای این پرنده ازنوع هوشمند است و با داشتن یک دکمه روی آن میتوان از میزان شارژ آن مطلع شد. همچنین از طریق اپلیکیشن نیز میتوان جزئیات شارژ باتری در سلولهای مختلف آن را دید. باتریهای مویک پرو به سیستم خود تخلیه مجهزند در صورتی که برای مدت زمان زیادی استفاده نشوند بهطور خودکار شارژ آنها تخلیه میشود.
امکانات خاص
شاید ویژگی مهم مویک پرو دقت در حالت بازگشت به خانه (Return to home) باشد. با فشاردادن یک دکمه روی کنترلر یا روی صفحه نمایش یا در حالت قطع ارتباط بین کنترل ودستگاه پهپاد روی حالت خودکار قرار میگیرد و با پرواز به سمت مبدا خود به آرامی در نقطه پرواز فرود میآید. در تستهای ما دقت در نشستن در حد ۲۰ سانتیمتر بود. بخشی از این قدرت مویک پرو به خاطر اتصال GPS به ۲۰ ماهواره است. مویک پرو هنگام بازگشت به خانه و در حالت خودکار قادر است به لطف رادار جلویی اجسام مقابل خود را شناسایی کند و با ارتفاع دادن آنها را رد کند.
مویک پرو هم از یک دوربین مجزا و هم از تکنولوژی اولتراسونیک برای اسکن کردن سطح زیرین خود بهره میبرد. به این ترتیب بهطور خودکار وضعیت سطح را از نظر فرود آمدن بررسی میکند. در صورتی که سطح زمین را برای نشستن مناسب تشخیص ندهد در حالت Hover باقی میماند و منتظر دستور کنترلکننده پهپاد میماند. اگر علاقهمند به پرواز پهپاد هستید و یک موجود فرز و چابک هیجان به خونتان تزریق میکند مویک پرو برای شما ایدهآل است. اگر پرنده را در حالت اسپرت (SPORT) قرار دهید سرعت زیادی به پهپاد میدهید اما باید توجه کرد در این حالت سیستم راداری جلویی فعال نیست.
هرچند دوربین مویک پرو با سنسور ۱۲مگاپیکسلی خود نسبت به دوربین فانتوم ۴ پرو ضعیفتر است اما کیفیت عکسهای مویک پرو واقعا خوب است. اما نقطه قوت این پهپاد قطعا در تصویربرداری بی لرزش آن است به طوری که بار نخست با دیدن تصاویر پهپاد در آسمان باور نمیکنید که پرنده در حال پرواز است. این عدم لرزش حاصل تکنولوژی لرزشگیر سه محوره گیمبال این پهپاد است؛ جایگاهی که شرکت DJI در آن پادشاهی میکند. در واقع این تکنولوژی لرزشگیر آنقدر خوب کار میکند که شرکت DJI تصمیم گرفت خود گیمبال و لرزشگیر را به صورت یک محصول جدا (هماکنون به اسم Osmo فروخته میشود) به بازار عرضه کند.
شرکت DJI توصیه میکند که مویک پرو را در باران و برف استفاده نکنید با این حال بسیاری از تستها نشان میدهد که مویک در شرایط آب و هوایی مرطوب به خوبی کار میکند. در مدل کمبو مویک پرو شاهد امکانات اضافهای در مقایسه با مدل استاندارد هستیم. از جمله دو باتری، یک کیف رو دوشی، هاب شارژر، شارژر ماشینی و دو بسته پره یدک. خود شرکت DJI مدل کمبو را با قیمت ۱۲۰۰ دلار به فروش میرساند اما همین شرکت در فروشگاههای اینترنتی مانند آمازون مدلهای دیگری از کمبو را ارائه میدهد که شامل تعداد بیشتری از تجهیزات (مثلا باتری) یا برخی تجهیزات جانبی مثل محافظ ملخ و... است.
تجهیزات جانبی
هماکنون تعداد زیادی از تجهیزات جانبی برای مویک پرو ارائه شده است. بخشی از این تجهیزات را خود شرکت DJI تولید کرده مانند نورگیر صفحه نمایش (برای جلوگیری از تابش مستقیم نور به صفحه نمایش در زیر آفتاب)، محافظ ملخ، کیف چرمی، کیف پلاستیکی، هاب شارژ، شارژر خودرو، باتری، ملخ، فیلترهای UV و ND. مویک پرو قابلیت اتصال به هدست واقعیت مجازی شرکت DJI یعنی DJI Goggles را دارد.
تکنولوژی OcuSync
پهپاد مویک پرو از سیستم انتقال توسعه داده شده OcuSync استفاده میکند که در واقع از خانواده تکنولوژی Lightbridge شرکت DJI است. سیستم انتقال در OcuSync بهتر و سریعتر از وایفای است، ضمن اینکه با فشردهسازی دیجیتالی امکان ارسال تصاویر ویدئویی HD را حتی در محیطهای با تداخل فرکانسی بالا به خوبی فراهم میکند. در مقایسه با سایر تکنولوژیهای تصویری آنالوگ OcuSync قادر به انتقال تصاویر با کیفیت ۷۲۰p و ۱۰۸۰p با کیفیت ۴ تا ۱۰ برابر بهتر است. در عین حال برد انتقال تصویر باکیفیت در این تکنولوژی به ۷ کیلومتر میرسد. میزان تاخیر OcuSync به حداقل ممکن رسیده؛ یعنی ۵ میلیثانیه برای ریموت کنترل و ۱۰ میلیثانیه برای انتقال دیتای ویدئو و ۱۳۰ میلیثانیه برای انتقال خود ویدئوها است. قبل از پرواز OcuSync با اسکن کردن خودکار محیط و انتخاب باند فرکانسی با کمترین میزان تداخل بهترین ارتباط را فراهم میکند. OcuSync همچنین از امکان چند دستگاه همزمان پشتیبانی میکند، به همین دلیل مثلا شما میتوانید همزمان هم از Goggles (عینک واقعیت مجازی برای پرواز) و هم ریموت کنترل استفاده کنید. همچنین میتوانید یک ریموت کنترل دیگر را نیز همزمان به دستگاه متصل کنید و مثلا تنظیمات تصویر را به اپراتور دیگری بسپارید.
مشکلات و ضعفهای مویک پرو
واقعیت این است در طول مدتی که با مویک پرو کار کردیم به کمتر مشکلی برخورد کردیم، اما شاید یکی از مهمترین مشکلات دیدن تصویر روی صفحه نمایش در طول روز باشد. با توجه به میزان روشنایی صفحات نمایش عملا و حتی در بهترین صفحات نمایش فعلی دیدن تصاویر از روی موبایل و حتی تبلت (ما آیپدپرو ۵/ ۱۰ اینچی را تست کردیم) به سختی ممکن است، به همین دلیل پناه گرفتن زیر سایه شاید مهمترین راه برای حل این معضل باشد. بیدلیل هم نیست که خود DJI تصمیم گرفته صفحه نمایشی با شدت روشنایی بیشتر عرضه کند. مشکل دیگر تداخل فرکانسی است که معمولا در شهرها و نزدیکی دکلهای مخابراتی باعث ارور میشود. خوشبختانه مویک پرو از تکنولوژی OcuSync به خوبی استفاده میکند که در زمینه تداخل فرکانسی با تغییر کانال به صورت خودکار عملا اجازه قطع ارتباط را نمیدهد اما به هر حال این منابع فرکانسی با حضور دستگاههای بیشتر در حال اشغال شدن است. ما هنگام استفاده از مویک مرتبا با چنین هشدارهایی روبه رو شدیم. مشکل دیگر مویک این است که بهرغم داشتن سیستم ویژن یا همان رادار جلویی قادر به دیدن سیمها یا شاخههای نازک نیست، این موضوع باعث میشود در اثر کوچکترین غفلت دستگاه با سیم یا شاخهها برخورد کند.
ارسال نظر