اجرای رجیستری موبایل از تیرماه
حذف گوشیهای قاچاق از شبکه مخابراتی
خبرگزاری مهر: سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا از آماده شدن زیرساختهای فنی برای اجرای طرح رجیستری گوشیهای موبایل خبر داد و گفت: از اول تیرماه گوشیهای قاچاق در شبکه مخابراتی کشور، قابل استفاده نخواهند بود. قاسم خورشیدی با بیان اینکه پروژه ثبت و شناسه دار کردن گوشیهای موبایل (رجیستری) با هدف ساماندهی بازار تلفن همراه کشور در ۳ حوزه گمرک، وزارت صنعت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال پیگیری است، اظهار کرد: زیرساختهای فنی اجرای این پروژه از سوی وزارت ارتباطات آماده شده است و این وزارتخانه اجرای پروژه را از طریق برگزاری مناقصه، برونسپاری کرده است.
خبرگزاری مهر: سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا از آماده شدن زیرساختهای فنی برای اجرای طرح رجیستری گوشیهای موبایل خبر داد و گفت: از اول تیرماه گوشیهای قاچاق در شبکه مخابراتی کشور، قابل استفاده نخواهند بود. قاسم خورشیدی با بیان اینکه پروژه ثبت و شناسه دار کردن گوشیهای موبایل (رجیستری) با هدف ساماندهی بازار تلفن همراه کشور در ۳ حوزه گمرک، وزارت صنعت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال پیگیری است، اظهار کرد: زیرساختهای فنی اجرای این پروژه از سوی وزارت ارتباطات آماده شده است و این وزارتخانه اجرای پروژه را از طریق برگزاری مناقصه، برونسپاری کرده است. وی با بیان اینکه هماکنون شرکتهایی که قرار است این پروژه را اجرا و پشتیبانی فنی کنند مشخص شدهاند، ادامه داد: قرارداد وزارت ارتباطات با این شرکتها، نهایی شده و براساس پیشبینی صورت گرفته مطابق وعده وزیر ارتباطات، این پروژه از تیرماه امسال به صورت کامل و سراسری در کشور اجرایی میشود.
خورشیدی با اشاره به اینکه این پروژه از لحاظ فنی به شرکتهای نرمافزاری و خدمات الکترونیک سپرده شده است، افزود: مجموع پروژه رجیستری گوشیهای موبایل در ۳ سامانه مستقل گمرک، وزارت صنعت و وزارت ارتباطات پیگیری میشود که هریک از این سامانهها باید در شرایط ایدهآل قرار گیرند تا امکان اجرای پروژه به صورت کامل وجود داشته باشد. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا، گفت: هر یک از این سامانهها براساس یک کد مشترک، در ارتباط با یکدیگر قرار میگیرند و این موضوع باعث میشود از اول تیرماه، گوشیهایی که وارد شبکه ارتباطی کشور میشود در صورتی که به صورت قاچاق وارد شده و در سامانه گمرک ثبت نشده باشند، امکان دریافت خدمات سیمکارت از اپراتورهای موبایل را نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه واردکنندگان گوشیهای موبایل از آذرماه سال ۹۴ مکلف شدهاند که شماره سریال گوشیهایی که وارد کشور میشود را در سایت مربوط به گمرک به ثبت برسانند، اضافه کرد: چنانچه شماره سریال گوشیهایی که وارد کشور میشود در سامانه گمرک ثبت نشده باشد، قاچاق تلقی میشود و امکان فعالسازی در شبکه مخابراتی کشور را نخواهند داشت. خورشیدی با بیان اینکه این طرح شامل گوشیهایی که هماکنون در اختیار مشترکان قرار دارد و در حال استفاده است، نمیشود، تصریح کرد: در این طرح، تنها گوشیهایی مدنظر قرار گرفته است که از تیرماه برای نخستینبار، سیمکارت در آنها قرار بگیرد. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: در عین حال برای گوشیهایی که به صورت قاچاق وارد بازار شدهاند هم یک فرصت درنظر گرفته شده است که در صورت تمایل میتوانند با پرداخت حقوق و عوارض در سامانه رجیستری کشور، ثبت شوند.
وی با اشاره به ارتباط ایجاد شده میان سامانه گمرک و سامانه وزارت صنعت و معدن با سامانه رگولاتوری، اظهار کرد: تمامی اطلاعات و دیتای مربوط به گمرک و معاملات گوشیهای موبایل، در سامانه وزارت صنعت ثبت میشود و در صورتی که هر گوشی بخواهد در شبکه مخابراتی کشور فعال شود، بهصورت الکترونیکی و در کسری از ثانیه از سوی سامانه رگولاتوری از سامانه وزارت صنعت، استعلام میشود. خورشیدی با تاکید براینکه در این پروژه با وجود نرمافزارهای رمز شده، امکان جعل شناسههای گوشی به صفر رسیده است، افزود: برای هر گوشی ۳ شناسه با قابلیت یک کد یکتا، تعریف شده است که امکان جعل شناسه را غیرممکن میکند. این امکان سبب میشود مشکلی که پیش از این برای رجیستری گوشیهای موبایل اتفاق افتاده و شناسه گوشی قابل جعل بود، برطرف شود.
ارسال نظر