ثبت بیش از ۲۰۰ شکایت از کسبوکارهای آنلاین در کمتر از یک هفته
نظارت بر بازار آنلاین با حضور بخش خصوصی
دنیای اقتصاد: بحث درباره چگونگی فعالیت شرکتهای اینترنتی و مجازی که حالا توسعه بیشتری در میان کسبوکارها پیدا کردهاند همچنان میان مسوولان دولتی و غیر دولتی ادامه دارد. کسبوکارهایی که برای بازارهای سنتی جدید اما برای کاربران اینترنت رایج و مورد نیاز است اما نظارت بر آنها همچنان با ابهاماتی همراه است هرچند که مورد تاکید مسوولان دولتی است. اما براساس آخرین آمارهای ارائه شده از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از ۳۰ بهمن ماه گذشته تا ۴ اسفند ماه جاری ۲۳۶ شکایت به این مرکز ارسال شده است.
دنیای اقتصاد: بحث درباره چگونگی فعالیت شرکتهای اینترنتی و مجازی که حالا توسعه بیشتری در میان کسبوکارها پیدا کردهاند همچنان میان مسوولان دولتی و غیر دولتی ادامه دارد. کسبوکارهایی که برای بازارهای سنتی جدید اما برای کاربران اینترنت رایج و مورد نیاز است اما نظارت بر آنها همچنان با ابهاماتی همراه است هرچند که مورد تاکید مسوولان دولتی است. اما براساس آخرین آمارهای ارائه شده از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از ۳۰ بهمن ماه گذشته تا ۴ اسفند ماه جاری ۲۳۶ شکایت به این مرکز ارسال شده است. هرچند که این شکایتها شامل شکایتهای قابل رسیدگی و غیرقابل رسیدگی هستند اما براساس طبقهبندی این مرکز تنها آن دسته از شکایتها قابل رسیدگی شناخته میشوند که از سایتهای دارای نماد به همراه شرح کامل شکایت، شماره سفارش یا کد پیگیری و نام و نام خانوادگی شاکی باشند، بنابراین این شکایات بررسی و به نتیجه میرسند اما شکایتهای غیرقابل رسیدگی که این مرکز قادر به پاسخگویی آنها نیست آن دسته از شکایتهایی است که از سایتهایی که نماد معتبر ندارند، شکایتهای بدون درج پیش فاکتور، عدم شفافیت مورد شکایت و شکایت درخصوص خریدهایی که از طریق شبکههای اجتماعی انجام شده باشد است. مراکزی که تعداد آنها کم نیست و در فضای نرمافزارهای مجازی به شدت رو به توسعه هستند.
پیش از این رمضانعلی صادق زاده، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت از بررسی طرح واگذاری نظارت بر شبکههای مجازی به شرکتهای شناسنامهدار خبر داده بود. به گفته او اگرچه اکنون مکانیزم خاصی برای نظارت بر جوامع نظارتی وجود ندارد، اما از جمله طرحهای مورد نظر این مرکز برای کنترل امنیت تمامی ابعاد فضای مجازی واگذاری نظارت بر فضای مجازی به شرکتهایی است که دارای شناسنامه هستند تا با تعریف وظایف نظارتی در قالب صنفی کارآیی نظارت بر این فضا افزایش یابد. اما افزایش یافتن کسبوکارهای اینترنتی در کشور از یکسو و ناگزیر بودن از توسعه آنها در فضای مجازی کشور از سویی دیگر باعث شده تا سختگیریهایی برای حمایت از فعالیت آنها وجود داشته باشد اما حالا به تدریج راهکارهایی برای حمایت از آنها ارائه میشود. یکی از این راهکارها ستاره دار کردن فعالیت این نوع از کسبوکارها از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی است.
براساس این طرح که برای ارتقای کیفی کسبوکارهای اینترنتی و افزایش رضایتمندی کاربران فضای خرید اینترنتی انجام میشود کسبوکارهای اینترنتی با هدف اعطای نماد اعتماد الکترونیکی دو تا ۵ستاره رتبهبندی میشوند. به این ترتیب قرار است بهزودی شاخص های مورد نیاز بر اساس نیازهای بومی کشور بررسی و نحوه سنجش، شرایط احراز و روش نظارت و پایش برای هر یک از ستارهها مشخص شود. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اینبار قصد دارد با مشارکت این شرکتها طرح را به مرحله اجرا بگذارد و بر این اساس و با هدف فراهم کردن امکان مشارکت کسبوکارهای اینترنتی بهعنوان یکی از ذینفعان اصلی این طرح، از صاحبان این کسبوکارها خواسته تا در آن شرکت کنند و نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص شاخصهای کیفی و کمی، نحوه اختصاص امتیازات، شیوه سنجش شاخص و سایر موضوعات مطرح در حوزه رتبه بندی کسبوکارهای اینترنتی واختصاص ستارههای ۲ تا ۵ نماد اعتماد الکترونیکی ارائه دهند.
ارسال نظر