مترجم: ماندانا امیری

جمعه گذشته بازار سهام استرالیا شاهد سقوطی بود که در ۲۰ سال گذشته در این کشور بی‌سابقه بود. کوین راد، نخست وزیر استرالیا نیز پس از پیگیری دو روز مذاکره اضطراری، اعلام کرد که برای سه سال آینده تمام سپرده‌های بانک‌ها، صرف نظر از میزان ارزش و مبلغ آن، تضمین می شوند.

دولت نیوزیلند هم اعلام کرده است که تمام سپرده‌های بانکی کشور را به مدت دو سال تضمین می‌کند. در ادامه تلاش‌های دولت‌ها برای تضمین سپرده‌های بانکی، دولت پرتغال نیز اعلام کرده است سپرده‌های بانکی به ارزش ۲۷میلیارد دلار را تضمین می‌کند.

سقوط ناگهانی و چشمگیر بهای نفت نیز سهم عمده‌ای بر بازار منطقه داشت. نفت خام در بازار نیویورک به رقمی کمتر از ۸۰دلار در هر بشکه معامله شد.

با کاهش بهای فعلی نفت، در مقایسه با ماه جولای (تیر ماه) که بهای نفت به اوج خود رسیده بود و هر بشکه ۱۴۷ دلار معامله می‌شد، درآمد نفتی شش کشور حاشیه خلیج روزانه یک میلیارد دلار کاهش دارد.

روز جمعه هفته پیش، بانک جهانی هشدار داد که سقوط بهای نفت میزان رشد اقتصادی را در کشورهای صادر کننده نفت پایین می‌کشاند. در تحولی دیگر، رهبران کشورهای اروپایی عضو اتحادیه یورو و بریتانیا به منظور دست یافتن به یک استراتژی مشترک برای مقابله با بحران مالی جهانی، در پاریس دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

کریستین لاگارد، وزیر دارایی فرانسه گفت در این نشست در پاریس، اقدامات قاطعی برای مقابله با این بحران اتخاذ خواهد شد. خانم لاگارد گفت این نشست، در ادامه توافق وزیران دارایی هفت کشور پیشرفته صنعتی جهان مبنی بر واکنش قاطعانه برای مقابله بحران جاری مالی ترتیب داده شده است.

وزیر دارایی فرانسه اذعان داشت در طرح وزیران دارایی هفت کشور پیشرفته صنعتی جهان، قدری شبهه وجود دارد، اما قول داد که در نشست پاریس جزئیات این توافق روشن شود.

گوردن براون، نخست وزیر بریتانیا نیز با اینکه کشورش عضو حوزه یورو نیست، در نشست پاریس شرکت می‌کند. یک سخنگوی دولت بریتانیا گفت از آنجایی که این کشور، پول مشترک اروپایی را نپذیرفته، قرار نبود نخست وزیر بریتانیا در نشست رهبران کشورهای حوزه یورو شرکت کند. اما جهانی بودن این معضل رییس جمهور فرانسه را بر آن داشت تا از براون دعوت به عمل آورد تا در این اجلاس حضور یابد.

پس از برگزاری مذاکرات بر سر بحران مالی فعلی با وزیران اقتصاد هفت کشور پیشرفته اقتصادی جهان، جورج بوش،

رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، اعلام کرد برای برطرف ساختن این بحران به کمک جهانی نیاز است.

وزیران اقتصاد هفت کشور پیشرفته اقتصادی جهان موسوم به گروه هفت اعلام کرد برای حل این بحران باید اصلاحاتی در نظام‌های بانکی و بازارهای جهانی ایجاد کرد.

گروه هفت قول داده است تا از تمام ابزارهای لازم برای پشتیبانی از موسسه‌های مالی کلیدی استفاده کند و از سقوط آنان در بحران بزرگ‌تر از بحران فعلی جلوگیری کند. قصد این گروه آن است که دنیا دچار رکود اقتصادی دهه ۱۹۳۰ آمریکا نشود و اوضاع بدتری را تجربه نکند.

منبع:آسوشیتد پرس