همکاری‌های جدید برای گسترش آفریقا

انرژی، یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی است که سبب شده کشورهای آفریقایی به هدفی استراتژیک برای سایر کشورهای جهان تبدیل شوند و کشورهایی مانند چین و ژاپن که از نظر تامین منابع انرژی دچار مشکل هستند، به قاره سیاه روی آورند. شاید یکی از مهم‌ترین سفرهای سیاستمداران قاره کهن به آفریقا، سفر ون‌جیا‌بائو، نخست‌وزیر چین بود که در میان گمانه‌زنی‌های بسیار راهی نیجریه شد و قراردادی مهم را با سران نفتی آن کشور امضا کرد.

در زمان تصدی‌گری آبه، نخست‌وزیر سابق ژاپن نیز چنین سفرهایی از سوی سران آن کشور به کشورهای آفریقایی انجام شد تا ضمن عقد قراردادهای نفتی - به قیمت پایین‌تر از آمریکا و کشورهای حوزه خلیج‌فارس- تکنولوژی را به این قاره رهنمون سازند.

با چنین پیشینه‌ای صالح ان.سولی، نویسنده کتاب همکاری‌های جدید برای گسترش آفریقااثر جدید خود را راهی بازار کرد.

این کتاب ارزشمند ۲۳ دلاری نخستین بار در سال ۲۰۰۴ چاپ شد و از آن تاریخ به بعد چاپ‌های متعددی داشته که نشان از اهمیت و دقت در نگارش آن دارد.

این نویسنده درباره اثرش به روزنامه دیلی‌نیوز چنین می‌گوید: «آفریقا نباید کشوری باشد با عقاید بومی، کشتارهای فجیع و خرافات. امروز باید این مساله را قبول کنیم که وجود منابع غنی انرژی در این کشورها می‌تواند دروازه‌های بسیاری را به سوی آفریقا باز کند.»

آفریقایی‌ها باید به این نکته پی برند که می‌توانند در معادلات جهانی، سهم مهمی را به خود اختصاص دهند. متاسفانه هر روز اخبار ناخوشایندی از این قاره می‌شنویم که می‌تواند تمایل به همکاری را در آفریقا به حداقل رساند.

وجود دزدان دریایی، روند سقوط اقتصاد و حقوق بشر در کشورهایی چون سودان و زیمبابوه و اخباری از این قبیل، چهره کشورهای ما را سیاه می‌کند. امروز نگاه چین به عنوان قدرت اقتصادی دوم آسیا به این قاره جای خوشحالی دارد و باید گسترش یابد.

از طرفی اقتصاد می‌تواند راه ارتقای حقوق بشر را نیز هموار کند و مردم به جای انقلاب و شورش به فکر حل مسائل از طریق صحبت باشند.»

این نویسنده کتاب خود را پس از ۳ سال تحقیق نوشت و مدارک و مستندات جالبی در رابطه با گسترش همکاری‌های اقتصادی به مخاطب عرضه کرد.مانندهمیشه می‌توانید این اثر را از طریق سایت آمازون خریداری کنید.

این نویسنده نیجریه‌ای که اکنون به عنوان محقق و پژوهشگر در دانشگاه هاروارد مشغول فعالیت است، پیش از این نیز کتابی را به این مضمون و البته این بار پیرامون گسترش همکاری‌ها در آمریکای لاتین نوشته بود که مانند همین کتاب با استقبال خوب علاقمندان به حوزه اقتصاد مواجه شد.