دنیای اقتصاد، اهواز، محمد علاف‌پور: مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و نیازسنجی‌های لازم برای استفاده از حضور مهندسان، کارشناسان و کارگران ساده و حرفه‌ای در این استان دیده نشده است. منوچهر رحمانی افزود: وزارت راه و شهرسازی باید تجربیات تلخ گذشته را باور و نسبت به اصلاح آن اقدام کند. رحمانی در ادامه گفت: شهرداری‌های خوزستان باید به استانی مانند خراسان رضوی مراجعه کنند و تغییرات ۱۰سال گذشته کلان‌شهر مشهد را در ساخت و سازها که باعث شده این رتبه نخست شهرسازی را به دست آورده بررسی کنند. وی راه و شهرسازی، نظام مهندسی و شهرداری را سه ارگان تشکیل‌دهنده ضلع مهندسی عنوان کرد و افزود: این ارگان‌ها باید خوب بیندیشند و ایرادها و معایب را اصلاح کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: سالانه در خوزستان ۵۰هزار میلیارد ریال به‌منظور عمران هزینه می‌شود که بهره‌مندی مناسب از این حجم اعتبارات نیازمند اتخاذ تدابیر مناسب است.

وی با اشاره به تشکیل ستاد راه و شهرسازی در خوزستان اظهار کرد: ۱۵هزار نفر به جد در چارچوب این ستاد پای کارند و در ساخت و سازها باید از توسعه‌گران استفاده کرد.

رحمانی از انبوه‌سازان به‌عنوان یکی از مظاهر توسعه‌گر نام برد و افزود: آنها اتاق فکر دارند و این در حالی است که ما به‌عنوان راه و شهرسازی خوزستان حتی یک اتاق فکر هم نداریم.

وی درباره مسکن مهر هم گفت: مسکن مهر با تمام مزایا و مشکلاتی که دارد باید به بهترین‌وجه جمع‌بندی و نهایی شود و به این منظور بسته منطقی وزیر راه و شهرسازی را در خوزستان با کمک هم اجرایی کنیم. همچنین معاون فنی شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی ایران گفت: ساختار ساختمانی فعلی کشور گرفتار معضل بافت‌های فرسوده شهری است.

امیرعباس افتخاری رفع این معضل را نیازمند همدلی و عزمی ملی در بین نهادها و دستگاه‌های متولی دانست و افزود: تمام موانع موجود در این چارچوب باید برطرف شده تا مسیر هموارتر شود.

وی اضافه کرد: قانون شهرداری‌ها و نظام مهندسی به‌ویژه در زمینه احیای بافت‌های فرسوده شهری نیازمند بازنگری اساسی است.

افتخاری گفت: خوزستان در نوسازی بافت‌های فرسوده در کشور پیشرو بوده و تاکنون از مجموع ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در شهر اهواز یک هزار و ۵۰۰هکتار آن در دو مرحله عملیاتی شده و برای نوسازی آماده شده است.