دنیای‌اقتصاد، اهواز، محمد علاف‌پور: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از احداث منطقه آزاد کشاورزی در استان خبر داد. کیخسرو چنگلوایی اظهارکرد: امسال نیز همانند سال‌های گذشته خوزستان با تولید ۵/۱۴ میلیون تن محصولات کشاورزی در جایگاه نخست کشوری قرار گرفت. وی افزود: استان ما سالانه با تولید بیش از یک میلیون تن گندم، تامین ۳۸ درصد ذرت کشور و ۵۰ درصد صادرات خرما رتبه اول را در بین استان‌های دیگر دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح‌کرد: امسال یک‌میلیون و ۳۰ هزار تن گندم در استان خریداری شد که این میزان نسبت به سال‌گذشته ۴۳ درصد افزایش تولید را نشان می‌دهد. این آمار بدون احتساب گندم بذری خودمصرفی و گندمی که توسط بخش‌خصوص خریداری شده است، می‌باشد.

چنگلوایی بیان‌کرد: تولید ماهیان خاویاری نیز یکی از اقدامات مهمی است که از دو سال‌گذشته در خوزستان و توسط بخش‌خصوصی انجام شد. وی عنوان‌کرد: برای تجهیز و نوسازی سیستم مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی ۴۶۰ میلیارد ریال اعتبار تامین شده است. همچنین ۱۲۸ میلیارد تومان دیگر برای خرید بذر و نهاده‌ها، ماشین‌آلات دامپروری و صنایع تبدیلی جذب شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: خوشبختانه امسال موازنه تولید خیلی از محصولات کشاورزی از جمله گوشت قرمز مثبت شد؛ اما به تلاش بیشتری نیاز است که تولید را به سمت صادرات هدایت کنیم. چنگلوایی خاطرنشان‌کرد: از سال‌های گذشته کشت چغندر قند به‌دلیل تعطیلی کارخانه قند دزفول و اهواز متوقف شد؛ اما کشاورزان خوزستان سال‌گذشته موفق به کشت مجدد این محصول با سطح ۲ هزار هکتار شدند که عملکرد قابل توجهی را در میزان تولید داشت. برای سال زراعی جدید نیز برنامه‌ریزی شده تا کشت چغندر قند به ۷ هزار هکتار ارتقا یابد.

وی افزود: ازجمله پروژه‌های مهمی که پس از چند سال دوباره فعال شده، طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتاری اراضی دشت‌های خوزستان و ایلام است. سال‌گذشته در سفر دولت یازدهم به استان ۵/۱ میلیارد دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای این طرح اختصاص یافت. تاکنون ۷۵۰ میلیارد تومان از این اعتبار برای اجرای شبکه‌های فرعی، زهکشی زیرزمینی و تسطیح اراضی به شرکت جهاد نصر پرداخت شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان‌کرد: اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در استان فرصتی است که می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به‌ویژه کشاورزان را حل کند. چنگلوایی ادامه داد: این طرح هم‌اکنون در ۱۹ شهرستان در حال اجرا است و قرار است ۱۱۶ هزار هکتار شبکه فرعی، ۹۵ هزار هکتار زهکش زیرزمین و ۱۲۳ هزار هکتار تسطیح اراضی ایجاد ‌شود. علاوه‌بر اعتبارات صندوق توسعه ملی ۱۹۰۰ میلیارد تومان از محل فاینانس با کشور چین برای اجرای این طرح تامین شده است.

وی در ادامه از آغاز سرشماری کشاورزی در مهرماه خبرداد و گفت: این سرشماری همزمان در سراسر کشور انجام می‌شود.