بلاتکلیفی در واردات
چند هفتهای است که واردکنندگان در بلاتکلیفی ارزی شدید قرار گرفتهاند و در واقع کل عملیات واردات با کندی جدی مواجه شده است. رییس مجمع عالی واردات پیش از این خبرداده بود تخصیص ارز به کالاهای وارداتی، صرفا تا نیمه تیرماه انجام شده و همین امر موجب شده که ثبت سفارش و گشایش «ال. سی»، کند یا متوقف شود؛ از دیگر سو رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران گفته بانک مرکزی از حدود ۲۰ روز پیش به هیچ واردکننده بخش خصوصی و بخش دولتی، با هیچ نرخی، ارز نداده و این موضوع نه تنها شامل کالاهای اساسی، بلکه شامل دیگر کالاها هم میشود.
چند هفتهای است که واردکنندگان در بلاتکلیفی ارزی شدید قرار گرفتهاند و در واقع کل عملیات واردات با کندی جدی مواجه شده است. رییس مجمع عالی واردات پیش از این خبرداده بود تخصیص ارز به کالاهای وارداتی، صرفا تا نیمه تیرماه انجام شده و همین امر موجب شده که ثبت سفارش و گشایش «ال.سی»، کند یا متوقف شود؛ از دیگر سو رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران گفته بانک مرکزی از حدود ۲۰ روز پیش به هیچ واردکننده بخش خصوصی و بخش دولتی، با هیچ نرخی، ارز نداده و این موضوع نه تنها شامل کالاهای اساسی، بلکه شامل دیگر کالاها هم میشود. از طرفی معاون گمرک ایران هم از بخشنامه بانک مرکزی خبر داده که بر اساس آن بانکها نباید تا زمان دریافت مابهالتفاوت نرخ ارز مرجع و مبادلهای کالاهای وارداتی، اسناد ترخیص کالا را تحویل دهند. وی گفته حتی کالاهای وارداتی که چند سال قبل گشایش اعتبار شدهاند، مشمول این بخشنامه هستند. این در شرایطی است که رییسکل بانک مرکزی در پاسخ به این انتقادها گفته بانک مرکزی برای هر میزان ثبت سفارش انجام شده به منظور واردات کالاهای اساسی، ارز لازم را اختصاص میدهد. بهمنی درباره ترخیص کالاها هم گفته، هیچ
وارد کنندهای نباید انتظار داشته باشد در حالی که کالایش با ارز مرجع وارد کشور شده بدون پرداخت مابه التفاوت آن را ترخیص کند و با نرخ ارز آزاد یا مبادلهای در بازار بفروشد. برخی از فعالان اقتصادی دلیل کندی واردات را ناهماهنگی بین بانک مرکزی و وزارت صنعت میدانند که ادامه این روند و توقف واردات کالاهای اساسی، دولت آینده را عملا با انبارهایی خالی روبهرو خواهد کرد.
ارسال نظر