در همایش صندوق ضمانت صادرات در ارومیه عنوان شد
آذربایجان غربی میتواند قطب صادراتی کشور شود
ارومیه- خبرنگار دنیای اقتصاد: همایش صندوق ضمانت صادرات و نقش آن در توسعه صادرات و امنیت سرمایه با حضور مسوولان اجرایی، صادرکنندگان، تجار و روسای گمرک در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ارومیه برگزار شد. مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در این همایش گفت: این صندوق به پشتوانه حمایتهای مالی دولت علاوه بر پوشش بیمهای ریسکهای تجاری صادرات از طریق صدور بیمهنامههای مختلف و صدور انواع ضمانتنامههای اعتباری نیز به تامین منابع مالی صادرکنندگان میپردازد.
سید کمال سید علی افزود: این صندوق آماده هرگونه همکاری با صادرکنندگان کشور است و حمایت از صادرکنندگان و سرمایهگذاران در خارج از کشور از وظایف اصلی این صندوق است.
وی خاطرنشان کرد: صادرکنندگان با ارائه ضمانتنامههای اعتباری به بانکها و تولیدکنندگان به جای وثیقه درخواستی میتوانند نسبت به اخذ تسهیلات ارزی و ریالی از بانکها و یا کالا و خدمات از تولیدکنندگان اقدام کنند.
سیدعلی گفت: این صندوق تضمین کالاهای صادرکنندگان را عهده دار است و به دنبال آن بستر لازم برای نسیهفروشی محصولات تولیدی کشور در خارج از کشور فراهم میشود.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران اظهار کرد: صادرکنندگان کشورهای خارجی پارسال بیش از ۳۰میلیارد دلار کالا به ما نسیه فروشی داشتند در حالی که از مجموع ۱۶میلیارد دلار صادرات سال گذشته کشور، تنها ۴۰۰میلیون دلار به خارجیها کالای نسیه دادهایم. وی علت پایین بودن رقم نسیه فروشی در کشور را عدم هماهنگی در بخشی از ارگانهای دولتی، بانکها، تجار و بازرگانان و عدم سرمایهگذاری بخش خصوصی در امر صادرات اعلام کرد.
معاون مدیریت و برنامهریزی استانداری آذربایجان غربی نیز در این همایش با اشاره به موقعیت ممتاز جغرافیایی این استان در کشور گفت: باید روشهای نوین بازرگانی در استان توسعه یابد. ابراهیم حقجو افزود: استان آذربایجان غربی به لحاظ موقعیت خوب جغرافیایی و بازرگانی این توانایی را دارد که به قطب صادراتی کشور تبدیل شود و این مستلزم ورود روشهای نوین بازرگانی به سیستم تجاری استان است. وی گفت: هممرز بودن آذربایجان غربی با سه کشور و قرار گرفتن در مسیر کریدور شرق به غرب از مزیتهای بزرگ این استان است که به این منظور با تلاش مسوولان به زودی شاهد رسمی شدن بازارچه مرزی تمچین در استان خواهیم بود که با این کار سطح مبادلات تجاری استان با عراق افزایش خواهد یافت.
وی همچنین یادآور شد: گسترش فعالیتهای نوین بازرگانی، فراهم کردن امکانات و تسهیلات برای بازرگانی خارجی و داخلی، ایجاد منطقه آزاد تجاری و منطقه ویژه اقتصادی در استان، افزایش سرمایهگذاری بخشخصوصی، توسعه مشارکت بخش دولتی در امر صادرات و ایجاد شرایط مناسب برای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله راهکارهای تبدیل استان آذربایجان غربی به قطب صادرات است. حقجو، تقاضاهایی بالغ بر ۷۶هزار طرح اقتصادی زودبازده و کارآفرین با سرمایهگذاری بیش از ۲۲هزار میلیارد ریال در بخشهای مختلف کشاورزی، خدماتی و صنعتی را نشان از آمادگی استان برای جهش اقتصادی و بازرگانی عنوان کرد.
ارسال نظر