بیرجند- خبرنگار دنیای اقتصاد: ۵شهر کشور به عنوان نمونه کشوری برای اجرایی کردن نتایج بالانسینگ انتخاب شده است.

مدیر مصرف و نظارت بر کاهش آب به حساب نیامده شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بیرجند درباره دستور معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب مبنی بر انتخاب پایلوت‌های کشوری با اعلام خبر فوق افزود: پیش‌بینی شده شرکت‌های آب و فاضلاب یک شهر را به عنوان نمونه اجرای این طرح در استان خود انتخاب و بر اجرای این طرح نظارت کنند. وی افزود: در طرح بالانسینگ (موازنه آبی) آب ورودی و خروجی از شبکه، شامل مصارف مجاز و هدر رفت واقعی، نشت انشعابات شبکه، خطوط انتقال، مخازن و سرریز مخازن، هدر رفت ظاهری (خطاهای تجهیزات اندازه‌گیری، مصارف غیر مجاز) و مصارف مجاز بدون درآمد مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مبینی در حاشیه کارگاه آموزشی آب بدون درآمد در بیرجند افزود: این طرح در سال‌های ۸۳ و ۸۴ انجام و به زودی برای سال ۸۵ نیز در کشور اجرا می‌شود.

وی گفت: به منظور طرح بالانسینگ در سال جاری، تغییرات اندازه‌گیری در منابع تولید و ورودی‌های شبکه، نصب و راه‌اندازی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات سال ۸۳، ۵۰درصد شهرها آب بدون درآمد دارند که بیشتر آنها شهرهای جدید تحویل شده به آب و فاضلاب هستند و به منظور مقابله و کاهش آن، طرح ضربتی در دستور کار قرار گرفته است. وی ارزش آب به حساب نیامده در سال ۸۴ را ۱۰۰میلیارد تومان دانست.

مدیر هدف و نظارت بر کاهش آب به حساب نیامده شرکت‌ مهندسی آب و فاضلاب کشور در بیرجند یادآور شد: با بررسی‌های انجام شده در سال ۸۴ نسبت به سال قبل از آن ۳/۱درصد کاهش آب به حساب نیامده در کشور داشته‌ایم. وی انشعابات غیرمجاز، نشت آب و خطا در کنتورهای مشترکان به دلایل آب و هوایی را از مهم‌ترین عوامل در افزایش آب به حساب نیامده دانست و گفت: به منظور کاهش آب به حساب نیامده باید تجهیزات اندازه‌گیری مناسب با شرایط آب و هوایی در استان‌ها نصب شود.