در سالجاری رقم خورد
۹ رکورد در بخش تولید ذوبآهن اصفهان
دنیای اقتصاد - اصفهان - مرتضی راعی: معاون بهرهبرداری و عضو هیاتمدیره شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان گفت: ذوبآهن اصفهان در سال جاری موفق به ثبت ۹ رکورد در بخش تولید شده و با توجه به انجام طرحهای بازسازی و نوسازی در بخش فولادسازی، به موفقیتهای بیشتری نیز در این زمینه دست پیدا خواهد کرد. مهندس محمد رضا خسروی راد با بیان این مطلب ،به تشریح دستاوردهای این مجتمع عظیم صنعتی در بخش تولید، پروژههای توسعه، طرحهای زیست محیطی و دیگر موضوعات پرداخت.
وی تولید ذوبآهن اصفهان در هفت ماه اول سالجاری را یک میلیون و ۵۸۵ هزار و ۹۴۴ تن عنوان کرد و افزود:در این مدت رکوردهای مختلف در تولید چدن مذاب، تولید در بخش فولادسازی و تولید انواع تیرآهن در بخش نورد ذوبآهن اصفهان به ثبت رسیده است.
معاون بهرهبرداری ذوبآهن سپس به تولید پیش بینی شده در سال ۹۰ نسبت به سال گذشته پرداخت و گفت: این آمار مشتمل بر ۵۱ درصد افزایش در تولید آگلومره، ۴/۳۲ درصد چدن مذاب،۳۱ درصد فولاد خام، ۵/۲۹ درصد شمش آماده و ۳/۹ درصد افزایش تولید در محصولات نوردی است.
وی یادآور شد: ذوبآهن اصفهان در کنار امر تولید در جهت بومیسازی، ارتقای دانش فنی و افزایش بهرهوری اقلام مصرفی نیز دستاوردها و رکوردهای قابل توجهی در سالجاری حاصل کرده است.
مهندس خسروی راد در این خصوص به نسوز به عنوان یکی از نهادههای اصلی و اساسی در تولید فولاد اشاره کرد و دستیابی به رکورد ۲۰۸۸ ذوب در مرداد ماه سال جاری را که توسط کارشناسان داخلی صورت گرفت، بسیار مهم دانست و افزود: در این زمینه عدد ۲۵۰۰ ذوب را به عنوان گام بعدی هدف گیری کردهایم که با دستیابی به آن، عمر نسوز در ذوبآهن اصفهان بیش از دو برابر میشود.
معاون بهرهبرداری ذوبآهن سپس در تشریح اهم پروژههای راهاندازی شده در هفت ماه نخست سالجاری که در کنار طرحهای توسعه صورت گرفته گفت: پروژه دیگهای اتیلیزاتور وتصفیه گاز که تبعات بسیار مثبت در صرفه جویی انرژی و کاهش آلایندههای زیست محیطی دارد، بازسازی دیگ شماره ۷ نیروگاه حرارتی که توسط کارشناسان داخلی بازسازی و وارد مدار شد، بازسازی و تعمیرات اساسی درجه یک کوره بلند شماره یک که برای این مورد ۸ پروژه همزمان به اجرا درآمد و تکمیل و بازسازی و مدرنیزاسیون ماشینهال نورد ۶۵۰ از جمله این طرحها است.
مهندس خسروی راد در ادامه به تشریح دستاوردها و پروژههای زیست محیطی ذوبآهن پرداخت و با بیان اینکه ۲۵ پروژه زیست محیطی در این شرکت تعریف شده که با هزینه ۹۲۵ میلیارد ریال و ۵۱ میلیون دلار در حال انجام است، افزود: این طرحها تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت داشته که ۶ درصد جلوتر از برنامه بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد که تمامی پروژههای زیست محیطی تا پایان سال آینده به بهرهبرداری کامل برسد.
وی افزود: علاوه بر پروژههای زیست محیطی، در زمینه صرفه جویی انرژی و بهسازی با نیت افزایش بهرهوری، ۵۱ طرح در حال اجرا است که هزینه آن ۹۶۸ میلیارد ریال و ۱/۶۱ میلیون دلار میباشد. همچنین پروژههایی نیز در قالب بهروزرسانی تکنولوژی و ارتقای سطح کیفی تولید و با هدف بهرهمندی از اعتبارات و تسهیلات بسته حمایتی هدفمند کردن یارانهها تعریف شده که ۴۲۳ میلیارد ریال و ۱۸۱ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد.
معاون بهرهبرداری ذوبآهن در ادامه پیشرفت طرح توازن را ۸۲/۸۸ درصد عنوان کرد و افزود: پروژه کوره بلند۳ در سال ۸۸ به بهرهبرداری رسید و سایر پروژهها در سالجاری به پایان میرسد و پروژه ککسازی توازن نیز در نیمه دوم سال ۹۰ به ثمر خواهد رسید.
مهندس خسروی راد همچنین به طرح توسعه بعدی ذوبآهن با عنوان طرح شهید کاظمی اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح که اسناد مناقصه آن تهیه شده، ذوبآهن به تولید سالانه ۵ میلیون تن محصولات فولادی میرسد.
وی با بیان اینکه سهم تولید کارخانه ذوبآهن اصفهان در سند چشمانداز کشور ۱۱ میلیون تن پیشبینی شده است، اظهار کرد: با برنامهریزی و راهکارهای مناسب این تصمیم تا سه سال آینده اجرایی خواهد بود.
وی، استراتژی ذوبآهن در طرحهای توسعه آینده را حرکت به سمت تولید محصولات خاص از جمله محصولات فوق سنگین و ریل با هدف تامین نیازهای داخلی و صادرات عنوان کرد و در خصوص تولید ریل گفت: ذوبآهن در این زمینه مطابق برنامه در سه فاز پیش رفته است. در فاز اول تولید ریل U۳۳مطابق امکانات موجود بود که انجام شد. در فاز دوم برای تولید ریل،uic۶۰ که نیاز اصلی راه آهن جمهوری اسلامی است پروژهای تعریف شده و مناقصه آن هم برگزار شد که شرکتهای معتبری در این زمینه با ما همکاری میکنند و تولیدات آن در زمستان سال ۹۰ قابل عرضه به بازار است در فاز سوم که در راستای طرح توسعه ۵ میلیون تنی است، انواع ریل که نیاز ایران باشد در درجه اول و سپس با نیت صادرات به دیگر کشورها تولید خواهد شد.
مهندس خسروی راد در ادامه با اشاره به طرح هدفمندی یارانهها، تاثیرپذیری ذوبآهن در اثر هدفمندسازی یارانهها را نسبت به سایر صنایع به علت استفاده از زغال و کک به عنوان منابع تامین انرژی بسیار کم دانست و افزود: ذوبآهن در گذشته کمترین استفاده را از یارانهها داشته و این اگر چه در گذشته به عنوان یک تهدید تلقی میشد، اما امروز به یک فرصت برای ذوبآهن تبدیل شده است.
وی در ادامه پیشبینی تولید در سالجاری را ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تن اعلام کرد که از این میزان، ۱ میلیون و ۵۸۵ هزار و ۹۴۴ تن از آن تا آخرین روز از مهرماه تولید شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در سال آینده ظرفیت بالقوه تولید فولاد در کارخانه ذوبآهن اصفهان به سه میلیون و ۶۹۰ هزار تن خواهد رسید.
ارسال نظر