چشمانداز صادرات در استان زنجان
دنیای اقتصاد - زنجان - یوسف قزلباش: این روزها که همه به دنبال سبقت گرفتن از همدیگر در بازارهای جهانی هستند، نقش صادرات میتواند در این زمینه پر رنگتر از سایر مقولهها باشد. استان زنجان به لحاظ قرار گرفتن در مسیر ترانزیت جهانی از امتیاز ویژهای در بحث توسعه صادرات برخوردار است و مسوولان استان نیز همواره در تلاش بودهاند تا با استفاده از این ظرفیتها و توانمندیهای صادراتی استان، گام موثری به منظور افزایش میزان صادرات استان که نقش بسزایی در توسعه همه جانبه استان خواهد داشت، بردارند.
رشد ۳۳درصدی صادرات
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان زنجان از رشد ۳۳درصدی صادرات این استان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و گفت: خوشبختانه در سه ماه اول سال جاری شاهد رشد قابل قبولی در بحث صادرات استان زنجان بودیم که ارزش این میزان صادرات در مدت یاد شده ۵۵میلیون دلار بوده است.
علی ابراهیمی عمده موارد صادراتی استان را مربوط به بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی، فرش دستباف، عوامل بازرگانی و تعاون دانست و افزود: ارزش صادرات استان در سه ماه اول سال گذشته ۴/۴۱میلیون دلار بود که این رقم امسال به ۵۵میلیون دلار افزایش یافته است.
وی عامل اصلی رشد ۳۳درصدی صادرات استان در مدت یاد شده را افزایش صادرات فرش و همچنین ورود واحدها و افراد جدید در امر صادرات عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر عراق از کشورهایی است که میتوان از آن به عنوان یکی از بازارهای جدید در زمینه صادرات قلمداد کرد که تا حدود زیادی در افزایش میزان صادرات استان زنجان نقش بسزایی داشته است.
ابراهیمی افزود: هماکنون عراق، ترکیه، ایتالیا، آلمان، امارات، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، افغانستان، هندوستان، اوکراین، کویت، هلند، اسپانیا، تاجیکستان، سوریه و مجارستان از جمله کشورهایی هستند که موارد صادراتی از استان به آنها انجام میشود.
وی در رابطه با مهمترین اقلام صادراتی استان در سه ماه اول سال جاری اظهار کرد: انواع ترانسفورماتور، الیاف پروپلین، شمش روی، سیم و کابل، پودر اکسید روی، اتصالات آلومینیومی، اکسید مولیبدن، روده، منسوج نبافته اسپانلس و همچنین ترموباندینگ از جمله مهمترین اقلام صادراتی استان زنجان را در سه ماه اول امسال تشکیل میدهند.
سهم ۳۵درصدی گمرک زنجان از صادرات استان
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه در سه ماه اول امسال ۱۸هزار و ۲۵۱ تن کالا به ارزش ۱۸میلیون و ۷۱۴هزار و ۳۳۵ دلار از طریق گمرک زنجان صادر شده است، گفت: این میزان در مقایسه با کل ارزش کالای صادراتی استان (۵۵میلیون دلار) بیانگر این است که حدود ۳۵درصد صادرات استان از طریق گمرک محقق شده است.
ابراهیمی با اعلام اینکه میانگین صادرات صورت گرفته از گمرک زنجان در سه ماه اول سال گذشته ۴۰درصد بوده است، افزود: انتظار میرود گمرک زنجان با تجهیز، افزایش ارزیابان و همچنین تشویق صادرکنندگان، سهم بیشتری از صادرات استان را داشته باشد.
وی همچنین از صادرات ۲۵۰میلیون دلاری استان در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: طبق برنامه پنجم، این میزان صادرات در استان باید تا سال ۹۴ به ۵۰۰میلیون دلار برسد که کار واقعا سختی است؛ اما با توجه به استعدادها و پتانسیلهای استان در بخشهای سرب و روی، تامین مواد اولیه و همچنین افزایش نسبی قیمت در بازارهای جهانی، بخش عمدهای از این رشد تا سال مورد نظر محقق شود.
ابراهیمی با اشاره به پیشبینی صادرات ۲۶۸میلیون دلاری استان برای سال جاری اظهار کرد: برای دستیابی به صادرات ۵۰۰میلیون دلاری تا سال ۹۴ باید هر سال ۱۴درصد در صادرات رشد داشته باشیم و این در حالی است که برای امسال فقط ۵درصد رشد پیشبینی شده است.
توسعه صادرات تضمینی برای آینده زنجان
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان زنجان با اعلام اینکه در سال گذشته پذیرای هیات تجاری ۸ کشور در راستای توسعه روابط تجاری با کشورهای هدف بودیم، افزود: مالزی هم جزو یکی از این کشورها بود که هیات تجاری استان در خرداد ماه امسال به این کشور عزیمت کرده و نسبت به عقد تفاهمنامه همکاری با کشور مذکور اقدامات اساسی صورت گرفت.
ابراهیمی مهمترین دستاورد سفر هیات تجاری استان به مالزی را ایجاد مرکز تجاری ایران توسط استان زنجان در مالزی دانست و گفت: در این رابطه سازمان همیاری شهرداریهای استان زنجان مسوولیت اقدامات بعدی را پذیرفته و در ماههای آتی با ارائه طرح توجیهی ایجاد مرکز و اخذ مجوز برای آن، شاهد افتتاح مرکز تجاری ایران در مالزی به منظور توسعه صادرات کشور به ویژه استان زنجان باشیم.
پروژههای مهم برای توسعه صادرات
این مقام مسوول در ادامه به چند طرح مهم در دست ساخت در راستای توسعه استان در بخش صادرات اشاره کرد و گفت: بحث ترمینال کانتینری شمالغرب کشور یکی از این پروژهها محسوب میشود که با احداث آن و استقرار حداقل ۶۰۰ کانتینر، شاهد کاهش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی استان خواهیم بود.
ابراهیمی از پایانه صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی استان به عنوان یکی دیگر از پروژههای مهم در زمینه توسعه صادرات استان یاد کرد و افزود: این پایانه در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار واقع شده و با هدف فرآوری، دستهبندی، سورتینگ و صادرات محصولات کشاورزی و باغی استان زنجان که متاسفانه به دلیل فلهای بودن، امکان صادرات آن وجود نداشت، فراهم خواهد شد. وی در این زمینه خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری این پروژه حدود ۲۳میلیارد تومان بوده و مراسم کلنگزنی آن نیز به زودی به زمین زده خواهد شد.
ارسال نظر