نخستین کشتی تحقیقاتی ایران به آب انداخته میشود
دنیای اقتصاد - بوشهر: رییس موسسه ملی اقیانوسشناسی ایران با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامههای ما ایجاد ناوگان تحقیقات دریایی در کشور است، افزود: با این هدف نخستین کشتی تحقیقاتی ایران در حوزه دریا و اقیانوسشناسی تا ۵/۲سال آینده به آب انداخته میشود. وحید چگینی در نشستی با استاندار بوشهر افزود: بودجه این طرح تحقیقاتی توسط معاونت علمی نهاد ریاستجمهوری تامین میشود؛
به طوری که تاکنون پنجمیلیارد تومان اختصاص یافته و قرار است امسال نیز پنجمیلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص یابد.
وی ادامه داد: این موسسه در بوشهر، چابهار و نوشهر نمایندگی دارد و فعالیتهای تحقیقاتی خود را انجام میدهد.
وی بیان کرد: در انجام فعالیتهای تحقیقاتی از رشتههای مختلفی همچون فیزیک و شیمی دریایی، زیست دریایی، مهندسی دریا، حقوق و اقتصاد دریا استفاده میکنیم.
چگینی اضافه کرد: ایستگاه تحقیقاتی چابهار بزرگترین ایستگاه تحقیقاتی مرکز اقیانوسشناسی کشور است و در صورت نیاز به فعالیتهای بیشتر در این مرکز به امکانات بیشتری نیاز داریم.
رییس موسسه اقیانوسشناسی کشور گفت: از مسوولان کشور خواستهایم تا ایجاد مرکز هشدار مخاطرات دریایی را به عنوان یک ضرورت برای مرجع شدن ایران در زمینه ارائه اطلاعات هشدار دریایی با نام خلیجفارس به یونسکو را جدی پیگیری کنند.
وی افزود: اما تاکنون این خواسته و پیشنهاد توسط مسوولان کشور جدی گرفته نشده است.
چگینی اظهار کرد: عمده کارکرد مرکز هشدار مخاطرات دریایی شناسایی سونامی در دریای عمان، توفانهای قارهای در خلیجفارس، آلودگی نفتی و جریانهای شکافنده است.
وی بیان کرد: در صورتی که مذاکرات ما با سازمان مدیریت بحران کشور به سرانجامی مثبت برسد، میتوانیم به قطب اقیانوسشناسی منطقه تبدیل شویم. چگینی بوشهر را سومین استان دارای مرکز اقیانوسشناسی پس از چابهار و نوشهر عنوان کرد و گفت: به دلیل صیانت از نام خلیجفارس و افزایش تولیدات علمی در جهان این مرکز سرمایهگذاری ویژه در استان بوشهر کرده است. رییس موسسه اقیانوسشناسی ایران اضافه کرد: فعالیتهای مرکز اقیانوسشناسی در بخشهای دفاعی، شیلات، هواشناسی، صنایع دریایی، مدیریت سواحل، صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد.
ارسال نظر