سرپرست سازمان آب و برق خوزستان خبر داد
شتاب در اجرای طرحهای توسعه آب و خاک خوزستان
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: سرپرست سازمان آب و برق خوزستان از پیشرفت در اجرای طرحهای توسعه منابع آب استان خبر داد.
سید مجتبی رضوی نبوی، اجرای سدهای خیرآباد و بالارود را جزو اولویتهای این سازمان دانست و اظهار امیدواری کرد: بر اساس پیگیری و هماهنگیهای به عمل آمده اعتبارات این بخش رشد چشمگیری داشته باشد و ساخت این دو سد طی امسال روند شتابانی به خودگیرد.
وی اضافه کرد: تامین اعتبارات کافی برای اتمام طرحهای نیمه تمام که بخش اعظم سرمایهگذاری آن انجام شده یکی از ضروریات ملی و منطقهای است که با اجرای آنها شاهد تحول در بخش کشاورزی و بهبود شاخصهای اقتصادی خواهیم بود.
سرپرست سازمان آب و برق خوزستان در ادامه با بیان این که از اهداف اصلی دولت در سازمان آب و برق خوزستان این است که شرکتهای زیر مجموعه این سازمان را به استقلال منطقی برساند، افزود: دولت به دنبال اجرایی کردن اصل۴۴ در سازمان آب و برق خوزستان است که طی آن بسیاری از امور را به بخش خصوصی واگذار کند و بهرهبرداریها و تصمیمگیریهای حاکمیتی را خود به عهدهگیرد.
نبوی همچنین در خصوص مدیریت یکپارچه بر منابع آب استان گفت: مدیران خانواده وزارت نیرو در خوزستان از جمله آب و فاضلاب استان، شهری و روستایی و نیز آب و برق در جلساتی تحت عنوان کمیته انسجام بخشی در مورد مدیریت منابع آب، مدیریت بهرهبرداری و غیره هماهنگی را انجام میدهند و در این خصوص بین مدیران آب و فاضلاب استان، شهری، روستایی و آب و برق همکاری وجود دارد. وی در رابطه با نقش خوزستان در مدیریت یکپارچه منابع آب استانهایی که با آنها حوزه آبریز مشترک دارد، نیز گفت: آبی که به خوزستان وارد میشود، پیش از آن، از چندین استان عبور میکند و بنابراین منطقی است که این آب به صورت یکپارچه مدیریت شود. اعتقاد این است که خوزستان در این مدیریت نقش پر رنگ تری ایفا کند تا حقوق پایین دست نیز رعایت شود.
وی همچنین با بیان این که سرمایهگذاری در خوزستان با توجه به نیروی انسانی متخصص و کار آمد، نوع آب و هوا و منابع سرشار آب و خاک، به خوبی جواب میدهد، گفت: در بحث مدیریت یکپارچه منابع آب باید برروی پتانسیل و توانمندی خوزستان از لحاظ بهرهگیری از منابع آبی تاکید کنیم و برای حفظ حقوق آبی پایین دست در تصمیمگیریها نقش داشته و واقعیتها را به صورت قانون و هنجار در بیاوریم.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان آب و برق طرحهای آبرسانی را در اولویت قرار داده و از اجرا و پیشبرد طرحهای توسعه منابع آب در استان غافل مانده است نیز توضیح داد: چنین تفکری در سازمان وجود ندارد، ضمن این که از اعتبارات مربوط به طرحهای توسعه منابع آب استان نیز چیزی کم نشده است.
نبوی ادامه داد: هزینههای مورد نیاز هر پروژه، از منابع مالی مختلفی تامین میشود که یکی از آنها منابع دولتی است، اما متاسفانه بخش خصوصی چندان راغب نیست که در طرحهای توسعه منابع آب سرمایهگذاری کند که ضرورت دارد در این بخش، بسترهای سرمایهگذاری را برای آنها فراهم کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه چنین نیست که سازمان آب و برق کار آبرسانی را جلو ببرد و از سدسازی عقب مانده باشد، توضیح داد: در حال حاضر مطالعه و اجرای سدهای بالارود، خیرآباد، ابوالعباس، شیرین آب، سردشت و صیدون توسط سازمان آب و برق پیگیری میشود.
نبوی در خصوص تخصیص منابع آب از رودخانه دز به منظور تامین آب طرح غدیر هم گفت: این موضوع به کمیسیون مربوطه پیشنهاد شده، اما هنوز به تصویب نرسیده است.
وی در ادامه در خصوص انتقال آب از سرشاخههای رودخانههای استان نیز با تاکید بر اینکه «خوزستان دارای پتانسیل ویژهای در زمینه آب و خاک کشاورزی و تولید انرژی است»، توضیح داد: آبی که از سرشاخهها منتقل میشود تنها به منظور شرب و صنعت است و مشکلی را متوجه خوزستان نمیکند، اما انتقال آب با هدف استفاده در بخش کشاورزی، میتواند استان را با مشکل مواجه کند و بر پایه مستندات موجود تاکنون حجم آبی بدین منظور منتقل نشده است.
ارسال نظر