طی یک ماه آینده آغاز میشود
جابهجایی روستاهای مسیر آبگیری سد گتوند
ضربالاجل یک هفتهای استانداری خوزستان برای تعیین برآوردهای اجرای طرح جابهجایی روستاها دنیای اقتصاد- اهواز - کیوانه گرجی: با آبگیری ازسد گتوند علیا که به تدریج از شهریور ماه سال آینده آغاز خواهدشد، ۲۸روستای در مسیر سد به زیر آب خواهند رفت که جابهجاییاین تعداد روستا نیزقطعی است.
بر اساس این گزارش، به منظور جابهجاییاین روستاها که در نواحی لالی، مسجد سلیمان وگتوند قرار دارند با هزینه شرکت آب نیرو ۱۰ تا ۱۵مکان برای اسکان روستاییان از سوی بنیاد مسکن در نظر گرفته شده است. برای زمینهای کشاورزی ومراتع نیز سازمان منابع طبیعی مطالعات لازم را در خصوص برآورد قیمتاین زمینها جهت پرداخت به کشاورزان انجام داده ومقرر شده است که تا پایان هفته، کل برآورد شهرکسازی، زیر ساختاری، آب وبرق و راه مشخص شود. این گزارش میافزاید: تعداد روستاهای در مسیر آبگیری سد در مسجد سلیمان ۱۸ روستا است که ۲ روستای آن خالی از سکنه میباشد وجهت اسکان سکنهاین روستاها نیز۴ نقطه جانمایی شده است. در لالی ۸ روستا و در گتوند نیز ۲روستا به زیر آب خواهد رفت.
معاون عمرانی استاندار خوزستان ضمن تاکید بر قطعی بودن جابهجاییاین روستاها گفت: با توجه به تجارب تلخ گذشته در آبگیری سدها و نحوه جابهجایی روستاییان در تلاش هستیم کهاین بار در جریان آبگیری سد گتوند علیااین مسائل که تبعات خاص خود را نیز به دنبال دارند بار دیگر تکرار نشوند.
سید عباس طباطبایی افزود: به همین منظور نیز از حدود ۷ماه پیش جلسات متعددی با فرمانداران شهرستانهای لالی مسجد سلیمان وگتوند، مسوولان سد ودستگاههای اجرایی در حوزه معاونت عمرانی داشتیم که امیدواریم ظرف یک ماه آینده عملیات اجرایی کار جابهجایی روستاییان آغاز شود.
وی با تاکید بر ضرورت مشخص شدن کلیه برآوردهای طرح ظرف یک هفته آینده افزود: لازم است تا قبل از سفر سوم هیات دولت به استان همه امور شفاف شود و بتوانیم در حضور رییس جمهور، معاونان و وزیر نیرو تمام جنبههای کار را مشخص کنیم؛ چراکهاین سفر میتواند به عنوان فرصتی باشد که در آن به جمع بندی کلی نسبت به موضوع برسیم.
وی همچنین با اشاره بهاینکه تعداد ۸روستا در لالی به زیر آب خواهد رفت، تصریح کرد: با توجه به مطالعاتی که انجام شده است مشخص شد در صورت ساخت یک پل و جاده ۳روستا در لالی از زیر آب رفتن نجات خواهند یافت و ۳ روستای دیگر را نیز دراین محدوده میتوان جابهجا کرد که باید ضمن مکان یابی ضربتی مطالعات لازم در زمینه برآوردهای راه و آب وبرق نیز انجام شده ودر اختیار آب نیرو جهت تامین اعتبار لازم قرار داده شود.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان همچنین با اشاره ۴ نقطه مشخص شده در مسجد سلیمان جهت اسکان روستاییان گفت: طراحیاین ۴نقطه صورت گرفته است، اما لازم است که با توجه به آمار تعداد خانوار دراین روستاها جلسهای با حضور مدیر کل امور روستایی استانداری، بنیاد مسکن،فرماندار مسجد سلیمان و مسوولین سد تشکیل شود تا با انجام یک کار میدانی نسبت به تبدیل ۴ نقطه به ۲ نقطه اقدامات لازم صورت گیرد؛ چراکه اگر قرار باشداین تعداد خانوار دراین ۴ نقطه اسکان داده شوند درآن صورت زیر ساختارها و دیگر هزینهها نیز افزایش خواهند یافت، از این رو ضروری است تا با اتخاذ کلیه تمهیدات لازم دراین زمینه کلیه برآوردها نیز مشخص شده و طی نامهای به آب و برق وآبفای روستایی و راه جهت انجام کارها داده شود. در ضمن باید ۲ روستای گتوند نیز در دلاین طرح قرار بگیرند.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان در ادامه آب نیرو را مکلف کرد که هیچ گونه پولی را به روستاییان بدون هماهنگی با فرمانداری پرداخت نکند وهمچنین خرید زمین باید تنها در صورتی انجام پذیرد که به صورت محضری انجام شود و منوط به امضای مالک باشد.
طباطبایی همچنین با تاکید بر قطعیت جابهجایی روستاییان گفت: دو بحث را باید در دستور کار قرار داد.ابتدا بحث زیر ساختاری است که نیاز به تعهد و حضور مردم ندارد و باید هرچه سریعتر دراین زمینه کارها را شروع کنیم. بحث دوم نیز مربوط به مسائل اجتماعی کار است که باید سیاستهای تشویقی یا در نهایت سیاستهای اجباری را وارد کار کنیم.
طباطبایی درخصوص بحث تملک اراضی ومراتع نیز گفت: دراین بخش نیز دو بحث اراضی نسبی ودولتی وجود دارد که اراضی نسبی تحت تملک افراد است واراضی دولتی نیز تحتنظر منابع طبیعی میباشد که مقرر شده است تا منابع طبیعی سطح و کلاس مراتع و زمینهای کشا ورزی را بررسی کرده و معادل همان سطح وکلاس معاوضه مرتع وزمین را انجام دهد.
ارسال نظر