اخذ 35‌درصد عوارض از صادرات کنسانتره مولیبدن

معادن خراسان رضوی با ۸۰‌درصد رکود مواجه هستند

مشهد- زهره الوندی: مسوول کمیسیون معدن وصنایع ومعادن اتاق بازرگانی مشهد از اخذ ۳۵‌درصد عوارض از صادرات کنسانتره مولیبدن خبر داد.

حسن‌هادیان ضمن تقدیر از این تصمیم کارشناسی شده گفت: این تصمیم به موقع وزارت صنایع و معادن به نفع اقتصاد ملی است.

وی تصریح کرد: کنسانتره مولیبدن، علاوه بر داشتن بازارهای جهانی مناسب دارای ارزش افزوده بالا، به نفع اقتصاد ملی، ایجاد اشتغال، بومی‌سازی و مهم‌تر از همه توسعه صنایع پایین‌دستی می‌شود.

وی با اشاره به کاربردهای فراوان این ماده معدنی افزود: مولیبدن یکی از نادرترین عناصربوده و مقدارش به طور متوسط در پوسته زمین ۰۰۱/۰‌درصد است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه مقدار مولیبدن در سنگ معدن حاوی این فلز خیلی کم است و این ماده از سنگ‌‌های معدنی که شامل چند دهم یا حتی چند صدم‌درصد مولیبدن است، استخراج می‌شود، از این رو اهمیت آن به عنوان یکی از مواد اولیه قابل مصرف در صنایع مختلف و انجام مطالعات اولیه برای بهبود بازیابی و مصرف آن ضروری است.

وی در ادامه با اشاره به رکود سنگین در بخش معدن گفت: بخش معدن در خراسان رضوی هم اکنون با ۸۰‌درصد رکود مواجه شده و بازار فلزات معدنی مثل آهن و مس و حتی سیمان آسیب زیادی از این رکود دیده است.

وی در ادامه با بیان اینکه به منظور تدوین استراتژی معدن کشور، شناسایی چالش‌های پیش روی این بخش ضروری است، گفت: پایین بودن میزان مشارکت خارجی، ریسک بالای فعالیت‌های معدنی، رقابتی نبودن ساختار بنگاه ‌های معدنی موجود در کشور، قدیمی بودن تکنولوژی و نداشتن سیاست‌های انتقال تکنولوژی مشخص برای ورود تکنولوژی‌های جدید از جمله مشکلاتی است که فعالان بخش معدن در کشور با آن مواجهند. وی نداشتن استراتژی مشخص در تحقیقات بخش معدن، پایین بودن بهره‌وری در این بخش، نامناسب بودن تعرفه‌های تجاری محصولات معدنی، ناشناخته بودن فرصت‌ها و تهدیدهای بین‌المللی چه در زمینه بازار و چه در زمینه سرمایه‌گذاری را از دیگر چالش‌های پیشروی این بخش عنوان کرد.

وی در ادامه عمده‌ترین مشکل را در مسائل مالی و نقدینگی دانست و تصریح کرد: عده‌ای بر این باورند که اگر حجم نقدینگی را بالا ببرند به نسبت آن تورم نیز اوج می‌گیرد در صورتی که این تصور غلطی است، چراکه اگر در کنار این افزایش نقدینگی تولید صورت گیرد، تورمی در کار نخواهد بود‌، زیرا تولید، ایجاد ارزش افزوده می‌کند و نمی‌تواند تورم‌زا باشد.

وی از دولت خواست تا با کمک به بخش ساخت‌و‌ساز، دیگر بخش‌های تولیدی را رونق دهد؛ چراکه تولید کشور وابستگی عمیقی به میزان ساخت‌وساز در کشور دارد. وی همچنین به بحث نقدینگی و مشکلات ناشی از کمبود آن اشاره کرد و گفت: سیستم بانکی در زمینه ارائه تسهیلات به این بخش بیشتر، یاری کند. وی گفت‌: نظام‌ مالی‌ کشور تاکنون‌ پاسخگوی‌ تامین‌ مالی‌ سرمایه‌گذاران‌ معدنی‌ نبوده‌ و در این‌ میان‌ صنعت‌کاران و تجار‌ راحت‌تر از معدن‌کاران‌ از تسهیلات‌ بانکی‌ استفاده‌ می‌کنند.

او با اشاره‌ به‌ اینکه‌ معادن‌ کشور ۲۰۰‌هزار فرصت‌ شغلی‌ ایجاد کرده‌‌اند، خاطرنشان‌ کرد: بانک‌‌ها سند بهره‌برداری‌ از معدن‌ را به‌ عنوان‌ وثیقه‌ قبول‌ نمی‌کنند و این‌ امر جذب‌ تسهیلات‌ بانکی‌ را در بخش‌ معدن‌ با مشکل‌ مواجه‌ کرده‌ است‌.

بر اساس این گزارش، معادن‌ ایران‌ بیش‌ از ۲۰ سال‌ است‌ که‌ بر زمین‌ مانده‌ و توجهی‌ به‌ آن‌ نشده‌، در حالی‌ که‌ کارشناسان‌ زمین‌شناسی‌ معتقدند ۵۳‌میلیارد تن‌ ذخیره‌ معدنی‌ و ۵۰ نوع‌ معدن‌ متنوع‌ در کشور وجود دارد.