دنیای اقتصاد - رشت - محدثه بی‌آزار: اتصال استان گیلان و منطقه آزاد انزلی به شبکه حمل‌و‌‌نقل ریلی کشور باعث انقلابی در ترانزیت و تجارت بین‌المللی کشور می‌شود. سعید رحیمی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اعلام این مطلب گفت: اجرای طرح توسعه بندرانزلی و احداث بندر بزرگ کاسپین در محدوده منطقه به منظور افزایش ظرفیت‌های موجود و ایجاد زمینه‌های جدید فعالیت در این حوزه پیگیری می‌شود.

وی افزود: برای هرگونه همکاری با شرکت‌های بین‌المللی ترابری در منطقه آزاد انزلی و همچنین سازمان حمل‌و‌‌نقل و پایانه‌ها و وزارت راه و شهرسازی به منظور تشکیل شهرک حمل‌و‌‌نقل در منطقه آمادگی داریم، زیرا بر این باوریم که با تکیه بر ظرفیت‌های قانونی منطقه آزاد انزلی می‌توان علاوه بر بهره‌گیری از توانمندی‌های موجود، پتانسیل‌های مضاعفی برای کشور ایجاد کرد.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی ادامه داد: با ترانزیت ۴۲۶ میلیون دلار کالا از مسیر منطقه آزاد انزلی ارزش مالی ترانزیت کالا ۳۵ درصد نسبت به ۸ ماه سال گذشته رشد داشته است.

رحیمی با اشاره به ترانزیت ۳۱۴ میلیون دلار کالا در سال گذشته گفت: ارزش وزن کالاهای ترانزیت شده از این مسیر و از ابتدای فروردین تا انتهای آبان‌ماه سال جاری حدود ۳۶۹ هزار تن بوده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۳۲۳ هزار تن را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: ترانزیت کالا از مسیر منطقه در کنار صنعت، تجارت و گردشگری از راهبردها و ماموریت‌های چهارگانه این سازمان تعیین شده و اعمال قوانین منطقه آزاد در حوزه‌های بندری و گمرکی برجاذبه‌های بازرگانی- ترانزیتی استان گیلان در صنعت حمل‌و‌‌نقل منطقه ای افزوده است.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی مهم‌ترین مزیت ترانزیتی این منطقه را قرارگرفتن در مسیر کریدور بین‌المللی شمال- جنوب که کشورهای آسیای جنوب شرقی و خلیج فارس را به کشورهای شمال و شرق اروپا متصل می‌کند عنوان کرد.

رحیمی در پایان خاطرنشان کرد: کاهش زمان انتظار کشتی‌ها در بندرانزلی به کمتر از یک روز، اجرای خدمات نوین گمرکی در گمرکات استان و منطقه، توسعه بندرانزلی به ۱۰ پست اسکله به همراه تجهیز و نوسازی امکانات و خدمات بندری، افزایش تعداد ناوگان حمل‌و‌‌نقل تجاری ایران در دریای خزر با خرید کشتی‌های مدرن، بهره برداری از آزادراه قزوین - رشت - انزلی که علاوه بر کاهش زمان ترانزیت کالا در افزایش ضریب ایمنی حمل ونقل جاده ای نقش موثری داشته، وجود انبارهای روباز و سرپوشیده به مساحت حدود ۱۲۰ هکتار در دو محدوده بندری و فاز تجارت منطقه از مهم‌ترین عوامل و دلایل رشد ترانزیت از مسیر منطقه طی ۸ ماه نخست سال جاری

است.