دستاورد هیات خوزستانی از لهستان

دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علاف‌پور: استاندار خوزستان با اشاره به انعقاد ۸ تفاهم‌نامه در سفر به لهستان گفت: میان برخی از سازمان‌های استان و شرکت‌های مختلف ۸ تفاهم‌نامه منعقد شد که برخی از آنها در حال به نتیجه رسیدن است. غلامرضا شریعتی اظهار کرد: برخی تفاهم‌نامه‌ها هنوز به نتایج موثری نرسیده، اما دنبال می‌کنیم و هماهنگی‌های لازم را انجام خواهیم داد تا کار هرچه سریع‌تر پیش رود. وی افزود: هیات لهستانی قرار است به خوزستان سفر کند و تفاهم‌نامه‌ها و توافق‌ها را دنبال کند تا این تفاهم‌نامه‌ها جنبه عملیاتی پیدا کنند. شریعتی تصریح کرد: از تفاهم‌نامه‌هایی که برای سرمایه‌گذاری است، بیشتر استقبال می‌کنیم زیرا این تفاهم‌نامه‌ها برای ما بسیار جذاب و ارزشمند است و به دنبال اجرایی کردن آنها هستیم.

وی تصریح کرد: برخی از تفاهم‌نامه‌ها هست که شرکت‌ها به دنبال فروش کالای خود هستند اما برخی از شرکت‌ها نیز کاملا آمادگی دارند تا به سرمایه‌گذاری در استان بپردازند. شرکت‌هایی که بنا است بازیافت زباله انجام دهند آمادگی دارند تا در استان سرمایه‌گذاری کنند. همچنین شرکت‌هایی که در ساخت تراکتور فعالیت می‌کنند برای سرمایه‌گذاری در استان اعلام آمادگی کرده‌اند. وی با اشاره به اینکه به دنبال خرید هلی‌کوپتر برای استان هستیم، گفت: معاون اول رئیس‌جمهوری در صحبت‌های خود تاکید کردند که خوزستان به بالگرد نیاز دارد و موافقت اولیه ایشان را در زمینه ورود هلی‌کوپتر گرفته‌ایم. شریعتی اظهار کرد: به علت آنکه پتروشیمی، شرکت نفت، منطقه آزاد و شرکت‌های بزرگ دیگری در استان وجود دارد به حدود ۵ یا ۶ بالگرد نیاز داریم و در این زمینه نیز مکاتباتی با وزیر دفاع انجام و قرار شد تا با توجه به نیاز استان، تعدادی را از داخل تهیه کنیم و وزارت دفاع، باقی‌مانده بالگرد مورد نیاز ما را از شرکتی که مد نظر ما است برای استان خریداری کند و در اختیار خوزستان قرار دهد.

وی افزود: با توجه به صحبت‌های مطرح شده در زمینه نگهداری بالگرد خریداری شده، سرمایه‌گذاران اعلام کردند که آمادگی دارند دفتری را برای تعمیرات بالگرد در استان ایجاد کنند و ما به تدریج به دنبال آن هستیم تا تفاهم‌نامه‌ها را اجرایی کنیم. استاندار خوزستان با بیان اینکه در زمینه نیروگاه خورشیدی تفاهم‌نامه آن بسته شده و قرار است در نقاط مختلف استان تا سقف ۵۰۰ مگاوات نیروگاه ایجاد شود، خاطرنشان کرد: میان دانشگاه لهستان و دانشگاه اهواز نیز تفاهم‌نامه‌ای در زمینه داروهای پلاسمایی انجام شده است تا در صورت وجود سرمایه‌گذار، انتقال تکنولوژی در این زمینه انجام گیرد و خط تولید این نوع داروها در استان ایجاد شود و ارتباطی میان دانشجویان هر دو دانشگاه به وجود آید تا اقدامات پژوهشی مشترک انجام گیرد و منجر به ایجاد مقالات ارزشمندی شود.

تفاهم‌نامه برای راه‌اندازی خط تولید تراکتور

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز با اشاره به سفر هیات اقتصادی خوزستان به لهستان گفت: تفاهم‌نامه‌ای با یک شرکت تراکتورسازی لهستانی برای راه‌اندازی خط تولید تراکتور در خوزستان منعقد شد و در این زمینه منطقه آزاد اروند آمادگی خود را برای در اختیار قرار دادن زمین برای راه‌اندازی شرکت تراکتورسازی با ظرفیت ۱۰۰ تا ۲۵۰ اسب بخار به این شرکت اعلام کرد. اسماعیل زمانی اظهار کرد: در تبریز تولید تراکتور با ظرفیت پایین‌تر از ۱۰۰ اسب بخار در حال انجام است و در این زمینه طبق مذاکرات انجام شده، شرکت لهستانی متعهد شده است تا سالانه ۲ هزار دستگاه تراکتور تولید کند. وی افزود: هدف از راه‌اندازی خط تولید تراکتور در خوزستان و منطقه آزاد اروند، توسعه و افزایش توان کشاورزی در استان و کشور و همچنین تامین نیاز کشورهای منطقه است که امیدواریم در این زمینه موفق عمل کنیم.

زمانی تصریح کرد: همچنین در این سفر طی بازدید از یک شرکت تولید بالگرد در لهستان، مقرر شد در صورت توافق، ۲ دستگاه بالگرد از این شرکت برای استان خریداری و وارد کشور شود. وی ادامه داد: به این منظور با توجه به استفاده بالگرد در امداد هوایی، تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت بهداشت و منطقه آزاد اروند امضا شد که در این تفاهم‌نامه نگهداری و تامین کارکنان مورد نیاز به عهده وزارت بهداشت و خریداری این بالگردها در صورت لیزینگ شدن از سوی منطقه آزاد انجام می‌گیرد. زمانی با بیان اینکه خط تراموا بین آبادان و خرمشهر نیز اجرا خواهد شد، خاطرنشان کرد: یک شرکت برای توسعه تکنولوژی و تولید برق از پسماند اعلام ‌آمادگی‌ کرده است که با توجه به میزان تولید زباله در آبادان و خرمشهر، شاید نیاز باشد از زباله دیگر شهرهای استان نیز استفاده شود. کیخسرو چنگلوایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز گفت: برای قرارداد ساخت کارخانه ادوات کشاورزی که جزو دستاوردهای سفر به لهستان است، با توجه به شرایط حاکم بر استان همچون شرایط اقلیمی پیشنهاد می‌شود ساخت هرگونه کارخانه ابزار یا ادوات کشاورزی با برگزاری نشست تخصصی و بررسی پارامترهای مختلف انجام گیرد.

وی با اشاره به موضوع ریزگردها در خوزستان افزود: بعد از سفر به لهستان ۹ ایمیل دریافت کردیم و در این زمینه تبادل اطلاعات لازم انجام گرفته تا تفاهم‌نامه‌های منعقد شده را بتوانیم اجرایی کنیم. از این تعداد ۸ مورد درخواست فروش محصولات همچون صنایع غذایی، سبزی و میوه‌های تازه یا خشک شده، ماشین‌آلات کشاورزی، کودهای شیمیایی و یک مورد نیز درخواست خرید پسته بود. چنگلوایی تصریح کرد: در زمینه فروش هماهنگی‌های لازم با بخش مرکز توسعه مکانیزاسیون و مدیریت صنایع وزارت انجام شد. همچنین در بحث فروش پسته نیز فهرست فروشندگان یا صادرکنندگان این محصول با هماهنگی استان‌های مرتبط ارسال شد. وی خاطرنشان کرد: در زمینه قرارداد احداث نیروگاه‌ در کانون‌های ریزگرد، باید جلسه‌ای برگزار شود تا اطلاعات لازم در خصوص زمین‌های مورد نیاز، ارائه و بررسی شوند.